آفتابنیوز : روزنامه خراسان نوشت: برای این که پاسخ واقعی به بسیاری از شبهاتی که درباره این رشته وجود دارد، داده باشیم به سراغ آقای دکتر نوید
صدیقی دانش آموخته دکترای داروسازی رفتیم و خواستیم برای تهیه مطلبی درباره قبولی در داروسازی و... به ما کمک کند.
مصائبی برای عبور از پل کنکور
کسی که قصد دارد در رشته داروسازی تحصیل کند، باید خود را برای کنار آمدن با دنیایی از دروس حفظی آماده کند. یک داروساز باید اسامی زیادی از داروها، اثر هر یک و ریزترین ساختارهای داروها را در ذهن داشته باشد. با یک نگاه کلی به درصدهای دانش آموزان در کنکور، به سادگی می توان دریافت که از مقطع متوسطه، بیشترین تمرکز باید روی دروس زیست شناسی، زمین شناسی و شیمی باشد. از آن جا که ضریب دروس زیست شناسی و شیمی در کنکور سراسری 12 لحاظ شده، بهتر است تست های مربوط به این درس بالای 60-70 درصد زده شود. دروس عمومی مانند ادبیات، معارف و... نیز مانند رشته های دیگر با میانگین 50 درصد برای قبولی در کنکور درصد قابل قبولی است. از کنکور تجربی الزامی برای تمرکز بیش از حد روی درس های ریاضی و فیزیک وجود ندارد اما با توجه به ضرایب 9 و 6 به ترتیب برای هر یک، اهمیت آن ها قابل چشم پوشی نیست. از بین دانشگاه های پذیرنده رشته داروسازی، می توان از دانشگاه تهران و شهید بهشتی تهران به عنوان قوی ترین و دانشگاه های مراکز استان ها مثل دانشگاه اصفهان، تبریز، مشهد، شیراز و... نام برد که ظرفیت تقریبی آن ها حدود 70 نفر در سال است. قبولی در این دانشگاه ها، رتبه های زیر 1700 تا 2000 می خواهد. البته از آن جا که رقابت در میان متقاضیان خانم بیشتر است، همین رتبه برای قبولی خانم ها به زیر 1000 یا 900 می رسد. به جز این موارد، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران، با ظرفیتی حدود 70 نفر و همچنین دانشگاه های بین الملل با ظرفیت 20 تا 30 نفر متقاضی، دانشجوی داروسازی می پذیرند که نا گفته نماند گزینش این دانشگاه ها، مستلزم قبول شهریه های بالاست؛ به طور مثال دانشجوی دانشگاه بین الملل چیزی در حدود 18 تا 20 میلیون تومان در سال هزینه می کند!
در دانشگاه چه می گذرد...
حداقل طول دوره دکترای عمومی داروسازی پنج و نیم تا شش سال است و حداکثر در 12 ترم به اتمام می رسد که شامل ۲۰۹ واحد دروس اختصاصی و عمومی است. دو سال ابتدایی اختصاص دارد به گذراندن دروس پایه که همپوشانی زیادی با دروس پایه رشته پزشکی دارد، مانند انواع شیمی ها بیولوژی، فیزیولوژی و... بر خلاف باور برخی افراد که گمان می کنند رشته داروسازی به مانند شیمی خواندن است، تمام داروسازی شیمی نیست! بلکه یادگیری آن به عنوان درس پایه و پیش نیاز در یادگیری دروس اختصاصی و کاربردی در ادامه تحصیل اهمیت دارد. همچنین درس فیزیولوژی که خلاصه می شود به فیزیولوژی اندام های مختلف بدن انسان، جزو واحد های مهم و پیش نیاز های اصلی است. گروهی از دروس اختصاصی نیاز به حافظه قوی دارد و کسی که با حفظیات رابطه خوبی نداشته باشد، مسیر سختی را پیش رو دارد؛ مانند درس فارماکولوژی یا دارو شناسی، که در آن انبوهی از اسامی داروها، مکانیزم اثر هر یک و... مطرح می شود. دسته ای دیگر از دروس مانند شیمی ها که به طور مثال، شکل ساختاری و سازمانی دیفن هیدرامین را مطرح می کند، بیشتر تئوری است و کاربرد چندانی ندارد. فارماکوگنوزی یا گیاه شناسی دارویی، جزو دروس جذاب و مهمی است که در آن علم داروها بر مبنای پایه گیاهی و طبیعی شان مطرح می شود. درمان شناسی 1، 2 ، 3 و داروسازی صنعتی دروسی کاربردی و مرتبط با ساخت انواع داروهاست که در واقع علم یک داروساز را پایه ریزی می کند. از دیگر دروس مهم، آزمایشگاه هاست که باعث جذابیت و پویایی هرچه بیشتر رشته داروسازی برای علاقه مندان می شود چرا که بیشتر درسهای رشته داروسازی همراه با آزمایشگاه ارائه میشود.
داروسازی مناسب شماست اگر...
برخی صاحب نظران می گویند جذابیت های رشته داروسازی به اندازه پزشکی یا دندان پزشکی نیست اما در برخی جهات مزایای قابل توجهی در آن به چشم می خورد که بد نیست اشاره ای به آن ها داشته باشیم. داروسازی مناسب شماست اگر تمایل زیادی به سر و کار داشتن با بیمار و مراجعان ندارید، چرا که در محیط داروخانه و حیطه کاری نیز این مسئولیت ها می تواند به عهده همکاران باشد. چه در دوران تحصیل و چه دوران کار، کشیک یا شیفت شب اجباری ندارید، مگر این که خودتان بخواهید تجربه کسب کنید. در صورت وجود برخوردهای نامناسب برخی بیماران، حاشیه امن تری نسبت به رشته های پزشکی دارید. از مزیت های مهم تحصیل در رشته داروسازی، که می تواند برای خیلی از افراد انگیزه بخش باشد این است که دانشجویان بعد از گذراندن 140 واحد درسی به طور تقریبی از سال چهارم دانشگاه و در صورت داشتن معدل بالای 14 کارت و شماره انجمن داروسازان را دریافت می کنند و می توانند به عنوان قائم مقام مسئول فنی مشغول به کار شوند و درآمد قانع کننده ای داشته باشند. در کنار همه این ها، فرصت های شغلی در سازمان های پژوهشی و مراکز تولید دارو و محصولات بهداشتی پیوسته در حال افزایش است که خبر از آینده درخشان تر برای داروسازان می دهد.
9 سال ناقابل برای دکترای تخصصی!
داروسازی دارای گرایش های تخصصی زیادی است که برگرفته از ماهیت چند بعدی این رشته و ارتباط نزدیک آن با علوم پایه و علوم بالینی است که عنوان برخی از آن ها، شیمی دارویی، دارو شناسی، بیوتکنولوژی دارویی و... است. دانش آموختگان مقطع دکترای عمومی داروسازی مانند دانشجویان پزشکی می توانند در آزمون ورودی دوره های تخصصی شرکت کنند تا بتوانند در گرایش یا تخصص دلخواهشان مدرک دکترای تخصصی یا پی اچ دی را کسب کنند. در این دوره تخصصی دانشجویان باید حدود 40 واحد درسی پیشرفته را که بخش عمده آن به پایان نامه تعلق می گیرد، در حدود 3 تا 4 سال بگذرانند. در پایان، پس از نگارش و دفاع از پایان نامه موفق به اخذ مدرک دکترای تخصصی می شوند.
آيا شما اطلاعي از رشته تخصص داروسازي باليني نداريد؟ كه دورش رزيدنتيه و سميولوژي يعني معاينات پاس ميكنند ! و تو ايران خودمون فوق تخصص داروهاي اي سي يو هست! يعني فلوشيپ
و در خارج سرطان و،.... اگر بعضي جاهاي دنيا داروسازي ليسانسه ، چون توان آموزشيش نيست اين رشته استراتژيكه و در كشورهاي قوي و اهل استقلال مث ايران هند امريكا كانادا عربستان دكتراي داروسازي ارائه ميشه-مردم و گمراه نكنيد كه بايد پاسخگو باشيد
يا علي
این وظیفه یک داروساز با وجدان و وظیفه شناسه که با مرتجعین ارتباط مستقیم داشته باشه.
تحقیقاتمم زیاده راجبش و اگر خدا بخواد از امسال وارد دهم میشم و سخت تلاش میکنم واسه رسیدن به این رشته
فقط شما خیلی راضی هستید؟
می خواستم بپرسم توی رشته داروسازی خبر از تشریح هست یانه؟
اینکه می تونیم برای خودمون شرکت داروسازی بزنیم؟
میخوام بتازی عقد کنم خ لیسانس حقوق دارم.خیلی دوست دارم بشینم برا کنکور بخونم و داروسازی قبول بشم.میخوام بدونم سختی هاش زیاده؟ یعنی میتونم؟
منم عاشق داروسازیم قلبم رو می دم!تا داروساز شم وقتی داروساز شدم زنده می مونم ..!!
من زیاد اینجا نیستم کسی میتونه بیاد تلگرام
من امسال کنکور دارم
من یه سال و نصفه دیگ میخوام ک کنکور بدم .راستش عاشقق داروسازی ام اما متاسفانه اطرافیانم بنا ب دلایلی قبولش ندارن اما من بازم گرایش دارم
خواستم از عزیزان اگ کسی هست ک داره تو این رشته درس میخونه بگن رتبشون چند شده ؟
ممنون
رشته ی خیلی دوس داشتنی و باکلاسیه
من عاشق داروسازی شدم بااین سنه کم سیزده سالمه پارسال که دوازده سالم بود داروساز شدن برام آرزو بود ولی امسال تصمیم گرفتم ابن آرزو رو به هدف تبدیل کنم
برام دعا کنین که داروساز بشم خودمم دارو سعی میکنم
خیای غصه میخورم....آخه معدل پارسالم شد 19/19
سعی کن درساتو قوی کنی تا نهم ازاد باش ولی از دهم سخت تلاش کن
من امسال دهمی ام
دعا میکنم هر دومون قبول بشیم
واقعا هم سخته درساش
درباره آینده کاریش حتما تحقیق کنید
کسی می دونه بازار کار رشته داروسازی چه طوره.من وضع مالیم اصلا خوب نیس،به نظر شما تو رشته دارو سازی موفق می شم.
در كانادا و برخى كشورهاى توسعه يافته اعتماد بيمار به داروسازان بيشتر از پزشكان هست ولى در كشور ما متاسفانه هنوز به ارزش داروسازان و نقش آن ها در چرخه سلامت پى برده نشده است!
با سلام خدمت دوستداران و نیک اندیشان عزیز
پست های دوستان در مورد داروسازی خوندم.
ووظیفه خودم دانستم یه عنوان یکی از اعضای کوچک کانون داروسازان ایران اطلاعاتی و خدمت دوستان ارائه کنم. من ورکدی سال ۸۹ دانشگاه علوم دارویی تهران بودم.
رتبه سراسری ۲۶۰۰
وتراز ازاد پزشکی من شد ۷۱۰۰
که تغذیه بهشتی قبول شدم و داروی ازاد که انتخابم دارو بود.
بچه ها واقعا دارو رشته سختیه بعد از امتحان علوم پایه میفهمی که تا الان هرچی خوندی حکم الفبا رو داشته و تازه درسای اصلیت شروع میشه
سم شناسی ایمونو فیزیکال و.......
خلاصه دوستان بخاطر اسم دارو سازی لطفا وارد این رشته سخت نشید وعمر خودتونو تلف نکنین. درامد دوران دانشجویی هم بین ۱ تا ۱۲۰۰ برای ۴۴ ساعته در هفته.
خدا قوت
الان توی شهرهای بزرگ مثل تهران، اصفهان و...دیگه محاله بشه جواز تاسیس داروخانه گرفت، مجبورید برید شهرهای کوچک و کم امکانات!
خلاصه اینکه من خوندم و ضرر کردم. لیسانس مهندسی یا مدیریتی میگرفتم بهتر بود، میتونستم مثل برادرم کارمند بانک بشم تو تهران ولی امروز اومدم توی یک شهرکوچکی که امکاناتی نداره با حقوقی کمتر از حقوق برادرم کار مکینم!
ترو خدا نترسونیمون ااینجوری من پیشمون میشم....:-\
من فارغ التحصیل رشته فیزیوتراپی هستم اما هنوز لز خودم مطب ندارم. به نظر شما ارزش داره دوباره کنکور بدن و داروسازی بخونم؟
چون مهمترین چیز توی انتخاب کردن علاقه اینه که باعث میشه تو هر درسیو داری با علاقه بخونی و در نتیجه بهترم یادبگیری و بازده بهتری ببینی
هم رشته باکلاسیه هم درآمدش عالیه
ادرس: شهرستان،جوین،نقاب
من رشتم شیمی کاربردیه و میخوام داروساز بشم من از رشته شیمی گرایش ارشد شیمی دارویی بخونم چطور داروسازی شرکت کنم؟لطفا به من بگید حداکثر رتبه قبولی در داروسازی چقدر باید باشه از شیمی دارویی خلاصه لزفا تمام جزییات رو بگید تا من برنامه ریزی لازمرو انجام بدم
باتشکر و دوستدار شما
اگر خواستار تحصیل در این رشته هستید الزامات گفته شده را در خود ارزیابی و سپس به صرف وقت و انرژی و هزینه و زندگی خود به این رشته بپردازید و مطمین باشید که یدک کشیدن عنوان دکتر به هیچ عنوان نمی تواند علت مناسبی برای انتخاب این رشته تحصیلی باشد.
اما توی دارو سازی ریاضی هست
من دیپلم انسانی ام
۲۸ سالمه
عاشق داروسازی ام اونقد ک تازگیا کلاسای جهاددانشگاهی برای تکنسین داروخانه ثبتنام کردم
حالا سوالم اینه ک من چجوری میتونم ادامه بدم ک ب داروسازی برسم؟
لطفا کمکم کنین
مرسی از همه
من کلاس هشتمم و علاقه خیلی زیادی ب داروسازی دارم اون هم داروسازی هسته ای ک توی ایران کمتر از ۷۲ نفر در این رشته مشغولن و در هر سال ۶ نفر برای این رشته انتخاب میشه من خواستم از شما نظر بخوام ک بهم بگین چند سال برای کنکور درس بخونم؟؟؟
بهم بگین اصلا توی رشته داروسازی هسته ای چ خبراست؟؟
من نمی دونم این رشته آینده ای داره یانه
مثلا میگن فقط کسانی که سرمایه زیادی دارن. و می تونن داروخانه بزنن موفق میشن درسته لطفا جواب بدید
وارزومند که هرکسی این رشته رو انتخاب می کنه موفق باشه
برای دارو سازی آوردن در دانشگاه تهران چند تا امتیاز باید داشت؟؟؟؟
پسر عموی بابام داروسازه خیلی راضیه هم درآمدش هم زندگیش عالیه
ولی من نه برای پول میرم نه برای پز فقط و فقط علاقه
و از نظر من عشق یعنی داروسازی و داروسازی یعنی عشق
کن کلاس هفتمم و درسمم خیلی خوبه
و در اینده حتماااا میخوام داروساز شم
به نظرتون میشه یه مطلب های خیلیییی کم و از الان بخونم ؟؟
درساي داروسازي مثلا شيمي الي و بيوشيمي و ... ربطي به شيمي ٣ سال دوره دبيرستان داره؟ يا كلا متفاوته؟
ميخواستم ببينم شباهتي دارن بهم يا كلا متفاوت از هم هستن
تنها امیدم ، داروسازی.
تنها امیدم ، داروسازی.