آفتابنیوز : واقعیت در مورد گوشهایتان که هرگز نشنیدهاید: در اینجا به حقایق جالبی در مورد تمیز کردن گوشها, دردگوش و ... اشاره خواهیم کرد. وقتی شنوایی خوب است و دردی احساس نمیشود.
واقعیت در مورد گوشهایتان که هرگز نشنیدهاید: در اینجا به حقایق جالبی در مورد تمیز کردن گوشها، دردگوش و ... اشاره خواهیم کرد. وقتی شنوایی خوب است و دردی احساس نمیشود، بهندرت به سلامتی گوشهای مان توجه میکنیم. با رعایت نکات زیر میتوان از گوشها محافظت کرد.
گوشها به شدت حساس هستند و به سرعت آسیب میبینند. به منظور اجتناب از هر نوع آسیب دائمی این متن را بخوانید تا آنچه را برای سلامت گوشها لازم است، بیاموزید.
تمیز کردن گوشها راحتتر از آنچه که تصور میکنید، است
بسیاری از ما برای حذف جرم گوش از پنبه استفاده میکنیم. یک ضربالمثل قدیمی انگلیسی میگوید هیچ چیزی را که کوچکتر از آرنج دستتان باشد درون گوشهایتان فرو نکنید! شاید عدهای این ضربالمثل را به شوخی برداشت کنند، ولی در واقع یک اصل است و نباید هیچ چیزی را درون گوشهایتان فرو کنید.
برای تمیز کردن اطراف گوش با احتیاط از گوشپاکن استفاده کنید، ولی هیچگاه آن را داخل گوشتان فرو نبرید، زیرا ممکن است به پرده گوش آسیب برسد. موم توسط کانال گوش تولید میشود و اگر در مقادیر طبیعی باشد، هیچ مشکلی برای سلامتی گوش ایجاد نمیکند.
معمولا فقط تمیز کردن بیرون گوش در زیر دوش حمام کافی است و موم اضافی گوش بدین ترتیب از گوشها خارج میشود. فقط کافی است درون حمام اجازه دهید آب وارد گوشهایتان شود. البته دقت کنید که اگر آب بیش از حد گرم و یا سرد باشد، میتواند باعث سرگیجه شود.
پس از شستوشوی گوش سر را به هر دو جهت خم کنید تا آب از گوشها خارج شود. این جرم پاککنها، موم گوش را نرم میکنند و موم نرم شده به راحتی در حین شستوشوی در حمام از گوش خارج میشود. روش دیگر استفاده از چند قطره روغن گیاهی همچون روغن زیتون است.
زمانی که زیر دوش حمام هستید، سر خود را به یک طرف خم کنید و چند قطره روغن زیتون درون گوش خود بریزید و پس از چند ثانیه سرتان را خلاف جهت خم کنید متوجه میشود که به راحتی موم گوش شما خارج میشود. اگر هیچیک از دو روش ذکر شده موثر واقع نشد به دکتر گوش حلق و بینی مراجعه کنید، شاید موم به قدری سفت شده که با این کارها از گوش خارج نشود و نیاز به مکش و یا شستوشو توسط پزشک باشد.
استخوانهای گوش
احتمالاً همه شما در کتابهای ابتدایی خود خواندهاید که گوش از سه استخوان به نامهای چکشی، سندان و رکاب تشکیل است. این استخوانها از کوچکترین استخوانهای بدن هستند که انرژی امواج صوتی موجود در هوا را به وسیله پرده گوش میگیرند و با تحریک اعصاب مغز موجب شنیدن اصوات میشوند.
اگرچه آنها بسیار کوچک هستند، ولی بسیار کاربرد دارند و آسیب به آنها میتواند موجب جابهجای و یا حتی شکستگیشان شود. عفونت این استخوانها نیز موجب تضعیف آنها میشود. اگر این استخوانها بشکنند، مقدار قابل توجهی از شنوایی از بین میرود؛ اگرچه آنها با جراحی ترمیم میشوند و حتی گاه پروتزهای مصنوعی جایگزین آنها میگردند.
زخم و یا عفونت ایجاد شده در هنگام عمل جراحی میتواند موجب بیماری به نام اسکلروز شود که با حذف آن و یا جایگزین کردن یک استخوان جدید، شنوایی به مقدار زیادی بهبود مییابد. روش شمع برای پاک کردن موم گوش نه تنها ناکارآمد، بلکه خطرناک است. در این روش که در طبهای جایگزین استفاده میشود، یک شمع توخالی را از یک طرف داخل گوش قرار داده و طرف دیگر آن را روشن میکنند.
از نظر متخصصان روش کاملاً بیاثر و البته خطرناک است و انجمن پزشکی آمریکا بسیاری از صدمات ناشی از استفاده از این روش را همچون انسداد کانال گوش، پارگی پرده صماخ، سوختگی، عفونت گوش و حتی کاهش موقت شنوایی گزارش داده است و در فوریه سال 2010 انجمن غذا و داروی آمریکا به مصرف کنندگان در مورد استفاده از این روش هشدار داد…
منبع: دکتر سلام