آفتابنیوز : به گزارش ایرنا «محمد باقر نوبخت» شامگاه شنبه در نشست با برگزیدگان و فعالان اقتصادی در خراسان شمالی به فشار اقتصادی پس از تحریم اشاره ای کرد و افزود: برنامه قدرت های بزرگ این بود که در گام های بعدی فروش نفت ایران را در مقابل تامین غذای ملت ایران محدود کنند که اگر چنین می شد نه تنها نمی توانستیم تورم را کنترل و کاهش دهیم، بلکه با بحران های غیرقابل پیش بینی روبرو می شدیم.
وی به کاهش درآمدهای ارزی کشور و غیر قابل برگشت بودن پول حاصل از فروش نفت در قبل از برجام اشاره و تصریح کرد: سقوط قیمت نفت در سال های اخیر به قدری بحران آفرین بود که قدرت های بزرگ نفتی حتی عربستان و قطر با کسری بودجه چند میلیارد دلاری مواجه شدند.
نوبخت خاطر نشان کرد: اگر شرایط رفع تحریم و برجام در دولت یازدهم تحقق نمی یافت، امروز همچون سال های آخر دولت دهم، حتی توانایی تولید گندم و نان مردم را نداشتیم، اما به برکت برجام و تلاش دولت مردان فضایی از آرامش و امنیت در فضای اقتصادی کشور حاصل شده است که به تدریج رشد اقتصادی و خروج از رکود را شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: برخی امروز مدعی شده اند اگر نرخ تورم تقلیل یافت انتظار می رود که رشد اقتصادی در کشور نیز ایجاد شود و این به مطالبه گری حوزه بخش فعالان اقتصادی کشور هم تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه کشور باید از رشد اقتصادی برخوردار شود افزود: باید سرمایه گذاری مالی در کنار سرمایه دانشی ایجاد شود تا رشد جهش واری را داشته باشیم.
وی افزود: راه سرمایه در هر کشوری به دو طریق انجام می شود یا باید از طریق سرمایه گذاری داخل کشور صورت گیرد و یا اینکه از طریق سرمایه گذاری خارجی انجام شود.
نوبخت گفت: در اواخر دولت دهم با توجه به تحریم ها سرمایه گذاری داخلی کاهش یافت و همچنین این تحریم باعث شد تا سرمایه گذاری خارجی نیز نداشته باشیم.
وی اظهار کرد: در فاصله 27 دی ماه سال 94 تاکنون برای شش طرح بزرگ با پنج میلیارد و 200 میلیون دلار توانسته ایم سرمایه گذاری خارجی جذب کنیم، این تفاهم ها اجرایی شده اند و در مرحله مذاکره نیستند.
وی با بیان اینکه اما مسیر ایجاد اشتغال این سرمایه گذاری ها کند اما طبیعی است افزود: دولت با ابزارهای پولی و مالی و مدیریتی در صدد ایجاد شرایط مطلوب اقتصادی است.
نوبخت در رابطه با مخارج دولت گفت: 244 هزار میلیارد تومان مصمم هستیم در اقتصاد کشور تزریق کنیم که از این رقم 197 هزار میلیارد تومان برای مسائل جاری، حقوق و دستمزد، 10 هزار میلیارد تومان برای خرید اوراق و 37 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی هزینه خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه خراسان شمالی از ما 633 میلیارد تومان طلب دارد افزود: تلاش خواهیم کرد تا مطالبه پیمانکاران و سایر مطالبات را تا پایان سال پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه دولت در برابر بدهکاری ها چه کار باید بکند افزود: دولت می تواند همچنان بدهکار باشد و این بدهکاری را به روی خود نیاورد که این امر نیز موجب مشکلات و آسیب هایی از جمله رفتن پیمانکاران بدهکار به بانک ها به زندان ها می شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه حتی هم اکنون پیمانکارانی وجود دارند با وجود اینکه به دولت بدهکار هستند اما خود به مالیات و بانک ها بدهکار هستند و از این لحاظ تحت تعقیب قانونی قرار دارند.
وی با بیان اینکه اما دولت تدبیر و امید چنین رویکردی ندارد و خود را مسئول در برابر ملت می داند، افزود: ما کشاورزان را به کاشت گندم تشویق کردیم و زمانی که این دولت مسئولیت کشور را بر عهده گرفت 4.2 میلیون تن گندم تولید داشت و در سال جاری تاکنون به 11 میلیون تن خرید گندم رسیده است.
وی اظهار کرد: ما تاکنون 13 هزار و 800 میلیارد تومان گندم خرید کرده ایم افزود: بیش از شش هزار میلیارد تومان پرداخت کرده ایم.
معاون رئیس جمهوری افزود: دولت از مجلس اجازه گرفته است تا برای بدهی پرداخت پیمانکاران و گندم کاران از طریق جمع آوری نقدینگی جامعه در قالب فروش اوراق مشارکت تهیه کند و این پول به دست پیمانکاران و سایر بدهکاران برسد تا رونق اقتصادی نیز ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در عرصه پزشکی نیز مطالبه وجود دارد که این امر نیز برطرف خواهدشد.
وی افزود: 10 میلیون و 500 هزار تن از مردم که هیچ نوع دفترچه ای نداشتند همه آنان دارای دفترچه درمانی شدند.
وی با بیان اینکه هفت هزار و 500 واحد غیر فعال، نیمه فعال و دارای مشکل شناسایی شد افزود: برای سرمایه در گردش به این واحد ها کمک خواهد شد.
به گفته وی، در مرحله اول 16 هزار میلیارد ریال به این واحدها اختصاص داده می شود تا سرمایه ثابتی داشته باشند و همچنین فعال تر نیز شوند.
وی اظهار کرد: 327 واحد از این مجموعه نیز متعلق به استان است که 422 میلیارد تومان برای خراسان شمالی در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان شد: تاکنون موفق شده ایم به سه هزار واحد تسهیلات پرداخت کنیم.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش گفت: خراسان شمالی استانی توانمند در زمینه های مختلف است.
معاون رئیس جمهوری گفت: در توزیع منابع باید عدالت رعایت شود و استان های کم برخوردار باید حمایت شوند.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یک نشست و هم اندیشی دیگر در آینده ای نزدیک با فعالان اقتصادی این استان برگزار خواهد شد تا گزارشی از اقداماتی که در راستای خواسته های این استان انجام می شود ارایه خواهد شد.
این نشست با حضور مسئولان کشوری، استانی و فعالان حوزه اقتصادی در تالار اجتماعات استانداری خراسان شمالی برگزارشد.