پوستری متفاوت برای ونیز 2016
به گزارش ایسنا، «سیمونه ماسی»، هنرمند ایتالیایی که از سال 2011 تا 2015، چهار پوستر جشنواره فیلم ونیز که روی هم رفته یک داستان ادامهدار را تشکیل میدادند با الهام از فیلمهای «پاریس تگزاس» ساخته «ویم وندرس»، «چهارصد ضربه» از «تروفو»، «ابدیت و یک روز» به کارگردانی «تئو آنجلوپولوس» و «و کشتی به راهش ادامه میدهد» از «فدریکو فلینی» طراحی کرده بود، امسال پوستری متفاوت با تصویری که روایتگر "لحظه انتظار در سینما" است، طراحی کرد. این پوستر بیننده را به احساس کردن لحظاتی قبل از آغاز نمایش یک فیلم دعوت میکند.
مراسم افتتاحیه تحت تاثیر زلزله اخیر
امسال فیلم «لالالند» ساخته «دیمین شزل» به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره ونیز انتخاب شده است. این فیلم موزیکال که «رایان گاسلینگ» و «اما استون» بازیگران اصلی آن هستند، در واقع ادای احترامی به عصر طلایی فیلمهای موزیکال در هالیوود است، اما داستان فیلم در فضایی معاصر رقم میخورد. در چند سال اخیر فیلمهای مطرحی چون «جاذبه»، «مرد پرنده» و «اسپاتلایت» اولین نمایش جهانی خود را در افتتاحیه جشنواره ونیز تجربه کردند و پس از آن توانستند به موفقیتهای بسیار در فصل جوایز سینمایی و بویژه در جوایز اسکار دست یابند.
طبق سنت هرساله قرار بود پس از مراسم افتتاحیه و نمایش فیلم «لالالند»، ضیافت شام و جشنی با حضور میهمانان برگزار شود، اما با توجه به وقوع زلزله اخیر در مناطق مرکزی ایتالیا که به کشته شدن بیش از 250 نفر انجامید، «آلبرتو باربارا» دبیر باسابقه این رویداد سینمایی از برگزار نشدن این جشن به دلیل همدردی با بازماندگان قربانیان این حادثه خبر داده است. این تصمیم از سوی "دوسالانه ونیز" به ریاست «پائولو باراتا» به عنوان کمپانی مادر جشنواره فیلم ونیز اتخاذ شده است.
76 دقیقه و 15 ثانیه با عباس کیارستمی
بزرگداشت جشنواره فیلم ونیز برای عباس کیارستمی، کارگردان سرشناس سینمای ایران در عرصه بینالمللی که چندی پیش در سن 76 سالگی درگذشت با نمایش فیلم « 76 دقیقه و 15 ثانیه با کیارستمی» ساخته صیفالله صمدیان همراه خواهد بود. به گفتهی صمدیان، ویژگی اصلی و مهم این فیلم این است که نخستین فیلم-پرترهای است که قرار نیست کسی دربارهی کیارستمی حرفی بزند یا آثارش را نقد و بررسی کند و حتی تصویری از فیلمهایش نشان داده شود.
کارگردان «جیمز باند» در راس هیئت داوران
امسال «سام مندس»، کارگردان انگلیسی برنده اسکار ریاست هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره ونیز را بر عهده دارد و با همراهی هشت عضو دیگر هیئت داوران برندگان اصلی جشنواره شامل شیر طلای بهترین فیلم و شیر نقرهای بهترین کارگردانی را انتخاب میکنند.
«جاشوا اوپنهیمر»، مستندساز مطرح انگلیسی، «لاوری اندرسون» موسیقیدان و کارگردان آمریکایی، «جما آرترتون»، بازیگر انگلیسی، «جیانکارلو دوکاتالدو»، نویسنده ایتالیایی، «نینا هوس»، بازیگر اهل کشور آلمان، «کیارا ماستریانی»، بازیگر فرانسوی، «لورنزو ویگاس» کارگردان اهل کشور ونزوئلا و «ژائو وی» سینماگر و خواننده چینی اعضای هیئت داوران بخش رقابتی هفتادوسومین جشنواره فیلم ونیز را تشکیل میدهند.
رقابت سخت برای شیر طلای بهترین فیلم
امسال 20 فیلم از سراسر جهان در بخش رقابتی جشنواره ونیز برای کسب جایزه اصلی این رویداد سینمایی رقابت میکنند. از مهمترین فیلمهای رقابتکننده برای جایزه شیر طلای بهترین فیلم میتوان به «سفر زمان» به کارگردانی «ترنس مالیک»، «روزهای زیبای آرانخوئز» به کارگردانی «ویم وندرس»، «در راه شیری» به کارگردانی «امیر کاستاریکا»، «رسیدن» به کارگردانی «دنیس ویلنوو» (آمریکا) و «حیوانات شبانه» به کارگردانی «تام فورد» اشاره کرد.
همچنین «هفت دلاور» ساخته «آنتونی فوکوآ»، «ستیغ ارهای» ساخته «مل گیبسون»، «کوه» ساخته امیر نادری و «پاپ جوان» (اپیزود 1و 2) ساخته «پائولو سورنتینو» از مهمترین فیلمهای بخش غیرقابتی ونیز هستند.
«مالاریا» و «طبل» دو نماینده ایران در ونیز
فیلم «مالاریا» ساخته پرویز شهبازی به عنوان یکی از فیلمهای بخش رقابتی "افقها" در جشنواره فیلم ونیز 2016 به روی پرده میرود. این فیلم که هنوز در ایران اکران عمومی نشده است، اولین نمایش خود را در بخش اصلی سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر تجربه کرد. همچنین فیلم طبل» ساخته کیوان کریمی نیز در بخش مستقل "هفته منتقدین ونیز" حضور خواهد داشت.
دو شیر طلای افتخاری برای یک بازیگر و یک کارگردان
جشنواره ونیز امسال دو شیر طلای افتخاری را به پاس یک عمر دستاورد هنری به دو چهره شناختهشده سینما یعنی «ژان پل بلموندو»، هنرپیشه فرانسوی و «یرژی اسکولیموفسکی»، کارگردان لهستانی اعطا میکند.
«ژان پل بلموندو»، بازیگر باسابقه فرانسوی است که با فیلمهای «از نفس افتاده» ساخته «ژان لوک گدار»، «هیتمن»، «مردی از ریو» و «پیر دیوانه» که سال ۱۹۶۵ در بخش رقابتی جشنواره ونیز شرکت داشت، شناخته میشود.
«اسکولیموفسکی» فیلمساز لهستانی که پنج دهه از عمر خود را در حوزه سینما صرف کرده، سهگانه «ریسوپیها» و آثاری چون «برد بیحریف»، «عزیمت» و «قتل ضروری» (برنده جایزه ویژه هیات داوران جشنواره ونیز 2010) را در کارنامهاش دارد.
جایزه دستاورد سینمایی ونیز برای امیر نادری
امسال
امیر نادری جایزه دستاورد سینمایی «Jaeger-LeCoultre» را پیش از نمایش
فیلم «کوه» جدیدترین ساختهاش در بخش غیررقابتی جشنواره ونیز دریافت خواهد
کرد.
این جایزه دستاورد از سال 2006 میلادی به چهرههایی اعطا میشود که نقش مهم و قابل ملاحظهای در اعتلای سینمای معاصر جهان داشتهاند و «عباس کیارستمی»، «کیتانو تاکاشی»، «آنیس واردا»، «سیلوستر استالونه»، «مانی راتنام»، «آل پاجینو»، «اسپایک لی»، «اتوره اسکولا»، «جیمز فرانکو» و «برایان دیپالما» دریافتکنندگان پیشین و صاحبنام این جایزه سینمایی هستند.
«کوه» جدیدترین ساخته امیر نادری است که در ایتالیا مقابل دوربین رفته و امسال در بخش غیررقابتی ونیز نمایش خواهد داشت. این فیلم در حال و هوای دهه 1350 میلادی روایتگر داستان مردی است که تمام تلاش خود را برای آوردن نور خورشید به روستایش میکند؛ جایی که خانوادهاش به سبب تاریکی موجود در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند.
«تارکوفسکی« و «کوروساوا» در بخش کلاسیک
بخش کلاسیک جشنواره فیم ونیز امسال میزبان آثار بزرگان سینماست. نسخه ترمیمشده فیلمهای «استاکر» ساخته «آندری تارکوفسکی»، «هفت سامورائی» از «آکیرا کوروساوا»، «پول» ساخته «روبر برسون»، «دزد پاریس» ساخته «لوئی مال»، «The Brat» به کارگردانی «جان فورد»، «جدایی» از «مارکو فراری»، «منهتن» به کارگردانی «وودی آلن»، «قرن بیستم» از «هاوارد هاکس»، «1848» و «رایحه خوش زن» به کارگردانی «دینو روسی» از مهمترین فیلمهایی هستند که در این بخش به روی پرده میروند.
هفتادوسومین جشنواره فیلم ونیز از 31 اوت (10 شهریورماه) آغاز میشود و تا 10 سپتامبر (20 شهریورماه) به کار خود پایان خواهد داد.