آفتابنیوز : ۱۳ شهریورماه در تقویم به نام روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی است. این دانشمند، ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس و انسانشناس یکی از معروفترین مشاهیر ایران در دنیا است. شاخصترین و معروفترین مجسمهای که از این دانشمند ایرانی در تهران وجود دارد، کار محمدعلی مددی - مجسمهساز ایرانی - است.
رامتین مددی - فرزند این هنرمند - در گفتوگو با ایسنا دربارهی ساخت این اثر، توضیح داد: مجسمهی ابوریحان بیرونی سال ۱۳۷۳ نصب شد. کار ساخت آن یکونیم سال طول کشید. این مجسمه اولین مجسمهی بزرگی بود که بعد از انقلاب از طریق شهرداری سفارش داده شد.
او ادامه داد: دیدگاه پدرم با بسیاری از هنرمندان دیگر دربارهی ساخت چهرهی مشاهیر متفاوت بود. اگر به چهرهی ابوریحان دقت کنید، محو است، چون چهرهای قطعی از ابوریحان نداشتیم و پدرم بیشتر دنبال نمایش تأثیر او بر علم، بخصوص ستارهشناسی بود.
مددی همچنین گفت: جنس این مجسمه از برنز است و ۵ / ۴ متر ارتفاع دارد. محوری که در بالای دستان ابوریحان دیده میشود، تأکیدی بر علم ستارهشناسی او است. نگاه نویی که پدرم به این نوع از مجسمهسازی داشت، در این اثر خود را نشان داده است.
به گزارش ایسنا، محمدعلی مددی متولد ۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۱ در اراک و فارغالتحصیل رشتهی مجسمهسازی از دانشکده هنرهای زیبا بود. از شاخصترین آثارش میتوان به مجسمههای جهان پهلوان تختی، شهریار، عطار نیشابوری، مجنون در فراق لیلی و وحشی بافقی اشاره کرد. این هنرمند ۲۵ دیماه ۱۳۷۷ از دنیا رفت.