کد خبر: ۳۹۳۸۷
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۳:۲۲

آمریکا و روسیه دوست یا دشمن؟

آفتاب‌‌نیوز : این نظر را لینتون بروکس رییس مدیریت ملی امنیت هسته ای وزارت انرژی آمریکا ابراز داشت. وی این سخنان را در گردهمایی انجمن کنترل تسلیحات هسته ای در بنیاد کارنگی بیان می کرد. عنوان این نشست «زرادخانه ی آینده ی آمریکا» بود.

بورکس تاکید کرد «در آینده ی نزدیک برای ما ضروری خواهد بود که سلاح های هسته ای خود را نگهداری کنیم و به همین دلیل باید توان مدرنیزه کردن آنها را داشته باشیم.» بر اساس برآورد انجمن آمریکا دارای حدود 10 هزار کلاهک هسته ای است. اطلاعا ت رسمی در این باره سری محسو ب می شوند و بورکس نیز از دادن اطلاعات درست به انجمن خودداری کرد.

بورکس گفت: «بر اساس توافق به امضا رسیده در ماه مه سال 2002 بین آمریکا و روسیه در مسکو، ما متعهد شدیم تعداد کلاهک های هسته ای در حال آماده باش را تا ماه دسامبر سال 2012 به 1700-2200 فروند کاهش دهیم. در تکمیل این قرارداد بوش در ماه مه سال 2004 به کاهش تعداد کلی کلاهک های هسته ای از جمله کلاهک های ذخیره اشاره کرد. به این ترتیب زرادخانه ی هسته ای ما تا سال 2012 تقریبا نیمی از توانایی اش را که در سال 2001 داشت حفظ خواهد کرد. بنا به گفته ی بورکس «ادامه ی روند کاهش امکان پذیر و مطلوب» است.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا روند کاهش زرادخانه ی هسته ای باید یک طرفه باشد یا در چارچوب قراردادهای دوجانبه انجام شود، گفت: «باور فعلی هیات دولت این است که کنترل تسلیحات روابط بین رقیبان را تنظیم می کند. اکنون روابط ما با روسیه به هیچ وجه خصمانه نیست.» بنا به گفته ی بورکس «بسیاری گمان می کنند که کاهش تسلیحات هسته ای باید در چارچوب پیمان های دوجانبه با روسیه انجام شود. من فکر می کنم هیات دولت کنونی می تواند به این نتیجه برسد که به روند کاهش تسلیحات ادامه دهد یا نه اما در حال حاضر تمایل چندانی به قراردادهای جدید و گسترده با شرکای روسی ندارد.»

رییس مدیریت ملی امنیت هسته ای آمریکا یادآور شد که این کشور در عین حال قصد دارد برنامه ی تولید کلاهک های جدید را نیز به انجام برساند. وی افزود: «پرسش واقعی پیش روی آمریکا این نیست که آیا ما باید سلاح هسته ای داشته باشیم یا نه بلکه پرسش آن است که ما به چه گونه سلاح و برای چه اهدافی و در چه شرایطی نیاز داریم.»

وی در ادامه گفت:«ما اکنون کلاهک های بسیاری داریم که در انبارها نگهداری می شوند. نگهداری آنها برای موارد مشکلات فنی و ژئوپلیتیک انجام می شود. منظور از مشکلات فنی این است که اگر قطعه ای نیاز به تعویض داشت کلاهک های ذخیره برای استفاده از قطعاتش در اختیار داشته باشیم و مشکلات ژئوپلیتیک به این معنی که اگر زمانی کشوری تصمیم به آغاز دور جدید مسابقه ی تسلیحاتی گرفت، روی آنها حساب کنیم.»

وی افزود: «اگر ما مطمئن شویم که در صورت نیاز می توانیم به سرعت به ساخت کلاهک های جدید اقدام کنیم، لزوم نگهداری از کلاهک های هسته ای در انبارها از اعتبار ساقط می شود. به همین سبب بود که ما در سال گذشته درباره ی ایده ی اجرای برنامه ی «جایگزینی کلاهک های قابل اعتماد » صحبت می کردیم. ما می توانیم کلاهک های جدیدی بسازیم که قابل اعتمادتر و هنگام نگهداری بی خطرتر بوده و با استفاده از فناوری جدید نیازی به از سرگیری آزمایش های هسته ای نداشته باشند.

بورکس یادآور شد برنامه ی جدید جایگزینی برای برنامه ی کنونی یعنی اداره ی زرادخانه ی هسته ای و تامین امنیت نگهداری و افزایش عمر مفید کلاهک های موجود نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین