آفتابنیوز : آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تبریک حلول ماه پر معنویت و عظمت ذی الحجه تصریح کرد: از خداوند می خواهیم که قلوب همه ما را در این ماه پر عظمت آماده دریافت معارف حقه و تعالی و تکامل روحی قرار دهد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به خصوصیات ماه ذی الحجه افزود: این ماه دارای خصوصیاتی است که در ماه های دیگر نیست خصوصاً دهه اول آن که ایام المعلومات نامیده شده است و نیز عید الاضحی، روز عرفه و عید غدیر که هر یک دارای ویژگی های خاصی است برای آماده سازی انسان در جهت جذب الطاف و رحمات الهی.
آملی لاریجانی با تاکید بر توجه هر چه بیشتر به دعا و مناجات در این ماه اظهار کرد: بر اساس آیه شریفه «ادعونی استجب لکم»، در قرآن دعا توام با استجابت دانسته شده و از سوی دیگر به حکم تعبیر آیه شریفه « انک لاتخلف المیعاد»، در این وعده الهی هیچ تخلفی نیست.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مضامین ادعیه در این باب و استدلال مکرر مبنی بر عدم تخلف از وعده توسط حضرت حق تعالی، استجابت دعا را مستظهر به وعده الهی دانست و خاطر نشان کرد گاهی احساس می کنیم که دعا و مناجاتمان اجابت نمی شود، باید دید چرا اینگونه است. در روایات، عللی برای این موضوع ذکر شده است که در وقت مناسب خودش باید تحقیق شود. برخی بزرگان نیز تذکر داده اند که دعا باید دعای حقیقی باشد، نه صرفاً یک سری الفاظ و لقلقه زبان.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه در دعا باید قصد انشاء و خواست حقیقی وجود داشته باشد تصریح کرد: نمی شود توجه انسان به سمت مال و فرزند منصرف باشد و با زبان بگوید «اللهم اغفرلی» این چه خواستی است؟ در واقع باید موانع استجابت دعا را رفع کنیم که این امر با قصد حقیقی برای دعا که مستلزم توجه و انقطاع به جناب حق است به دست می آید.
رئیس دستگاه قضا افزود: در برخی دعاها از جمله دعای کمیل می خوانیم «اللهم اغفرلی الذنوب التی تحبس الدعا» بنابراین باید یکی از مهمترین دعاهای ما دعا برای آمادگی در حضور حق تعالی باشد زیرا برخی امور مانع روح و نفس آدمی از حضور در محضر حق تعالی و حال دعا می شود که باید از خدا بخواهیم حال ما را حال دعا قرار دهد.
آملی لاریجانی با بیان اینکه عمل به رضای الهی، چشم انسان را به عظمت و جلال الهی باز می کند چنانکه در حیث قدسی وارد است «افتح عین قلبه و سمعه حتی یسمع بقلبه و ینظر بقلبه الی جلالی و عظمتی» تاکید کرد: باید از هر فرصتی برای باز کردن راه به سمت حق تعالی حتی در میان مشغله های روزمره استفاده کنیم که بهترین دعا، دعا برای فراهم شدن همین شرایط است و بهترین ایام برای این دعا نیز همین روزها و شب ها است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن سالروز فاجعه منا، یاد و خاطره مهاجران الی الله را گرامی داشت و با تسلیت به خانواده های قربانیان این حادثه که به شکل مظلومانه ای به شهادت رسیدند، تصریح کرد: وضعیتی که پدید آمد نشان داد که حاکمان سعودی لیاقت اداره مشاهد مشرفه و صیانت از جان و اموال مسلمین را ندارند و باید چاره ای اندیشید.
آملی لاریجانی با ابراز تاسف از محروم شدن هموطنان از فیوضات حج امسال اظهار کرد: شیوه ای که سعودی ها و حکام فاسد و جنایتکار سعودی در موضوع حج در پیش گرفتند بسیار خاص بود. آنها علاوه بر اینکه امروز با حمایت و تجهیز تروریست ها، مستقیم به یمن و بمباران مردم بی دفاع این کشور ورود کردند و همچنین با هدف قرار دادن مراکز فرهنگی، بیمارستان ها و مساجد، در گوشه ای از جهان، آتش به پا کرده اند که اقدام آنان مصداق بارز جنایت جنگی است، وظیفه اصلی خود را که صیانت از حجاج و مدیریت امور حج است نتوانسته اند به درستی انجام دهند.
رییس قوه قضاییه در ادامه با انتقاد از رفتار دوگانه نسبت به سعودی ها از سوی مجامع جهانی خاطر نشان کرد: این اتفاق در هر کشوری رخ می داد، رسانه های کشورهای سلطه تا سال ها سر و صدا می کردند اما به دلیل تبعیت سعودی ها از چنین دولت هایی، قضیه را مسکوت گذاشتند و این موضوعی است که امروز باید به طور جدی به آن پرداخته شود.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه حق حجاج گرامی ما که به معنای حقیقی کلمه شهید شده اند نباید فراموش شود و قوه قضاییه نیز در حدی که به آن مربوط است پیگیر خواهد بود، از دولت و بویژه وزارت امور خارجه خواست که همچنان پیگیر این موضوع باشند تا سعودی ها و حامیانشان نتوانند روی این جنایت بزرگ سرپوش بگذارند و بازماندگان قربانیان این حادثه نیز احساس نکنند که پناهی برای بیان مظلومیت خود ندارند.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع واگذاری املاک شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه در طول این سال ها نشان داده که در برخورد با مفاسد به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد و این موضوع ربطی به جناح ها و جریان های سیاسی نیز نداشته است و ما با افراد متخلف از هر جناحی بدون ملاحظه برخورد کرده ایم.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه فساد مقوله ای است که جناح نمی شناسد، خاطرنشان کرد: بارها گفته ایم که هیچ کس از هیچ جناحی توقع تخفیف در مقوله فساد از قوه قضاییه را نداشته باشد. وظیفه شرعی و قانونی ما است که فساد چه در شهرداری یا دولت باشد و یا حتی در خود قوه قضاییه با آن برخورد کنیم؛ چنانکه برخی میدانند برخوردهایی که با فساد در داخل قوه قضاییه هم انجام می شود اگر اشد از برخورد در جاهای دیگر نباشد، کمتر نیست.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برخی در این موضوعات تابع احساسات می شوند و به ما میگویند؛ چرا برخوردتان تند و سریع نیست، افزود: ما راه خود را عوض نخواهیم کرد زیرا برخورد قوه قضاییه باید قانونی، متین و درست باشد. بر همین مبنا کلیه مسئولان قضایی موظفند بی طرفی خود را در بحث مبارزه با فساد حفظ کنند زیرا رسیدگی در قوه قضاییه باید عادلانه و مطابق موازین و بیطرفانه باشد.
آملی لاریجانی گفت: در موضوع شهرداری تهران نیز سازمان بازرسی کل کشور علی القاعده وظایفی دارد و مشغول رسیدگی است. شهردار محترم تهران نیز هم در گذشته و هم در روزهای اخیر مطرح کرده اند که از پیگیری های قانونی استقبال می کنند و البته ما هم توقعی غیر از این نداریم، گرچه استقبال هم نکنند ما پیگیری های قانونی خود را انجام خواهیم داد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به زاویه دیگری از این موضوع که آن را در مورد «حقوق های نجومی» نیز صادق می خواند، تصریح کرد: آنچه در موضوع اخیر و بحث حقوق های نجومی مشابهت داشت، موج سواری عده ای در داخل و خارج از کشور برای دستیابی به مقاصدی دیگر بود.
آملی لاریجانی افزود: موضوع حقوق های نجومی که عده ای با سوء استفاده از محمل های نادرست قانونی، حقوق های کلان دریافت می کردند بسیار بد بود و قطعاً قوه قضاییه نیز پیگیر این موضوع هست، چه آنکه سوء استفاده عظیمی که در جهت تخریب اعتماد مردم صورت گرفت و هنوز هم ادامه دارد، قابل چشم پوشی نیست.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: ضد انقلاب خارجی با سوار شدن بر این موج مدام می خواهد القا کند که همه در جمهوری اسلامی فاسد و دزد هستند و متاسفانه عده ای نیز در داخل کشور آب به آسیاب آنها می ریزند که این هیچ توجیهی ندارد.
آملی لاریجانی با طرح این پرسش که مگر رسیدگی های سازمان بازرسی کل کشور و معرفی افراد به دادگاه لزوما تابع انتشار اسامی افراد است؟ تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور از مدتها قبل این موضوع را پیگیری می کرده است. این چه معنی دارد که اسامی افرادی که سازمان بازرسی درباره آنها استعلام کرده، منتشر شود. درست است که رسانه ها در اصلاح وضع موجود نقش مهمی دارند اما این نقش را نباید به قیمت بازی با حیثیت و آبروی افراد ایفا کنند.
آملی لاریجانی با رد هر گونه برخورد دو گانه دستگاه قضایی در موضوع حقوق های نجومی و پرونده شهرداری تهران اظهار کرد: در آنجا هم گفتیم حتی اگر کسانی سوءاستفاده کردهاند، رسانهها حق انتشار اسامی را ندارند.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا با اشاره به عملکرد رسانه ملی در دوران برگزاری دادگاه های مربوط به متهمان فتنه 88 تصریح کرد: در آن زمان هم با اینکه رسانه ملی مقاومت می کرد اما با قاطعیت گفتیم که حق انتشار تصویر و اسامی متهمان را ندارید.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان پیش از قطعی شدن حکم در محاکم و نه صرفا نزد اشخاص، نباید اسم افراد منتشر شود، تصریح کرد: به دادستان تهران نیز عرض کرده ام که باید با رسانه هایی که از این چارچوب تخلف می کنند از هر جناحی که باشند برخورد شود.
رئیس دستگاه قضا با جمع بندی این بخش از سخنان خود بار دیگر تاکید کرد: مشی کلی قوه قضاییه برخورد با فساد در هر جا و از سوی هر شخصی است و توقع مقاومت از سوی برخی مسئولان را در این موضوع نداریم و از سوی دیگر موج سواری عده ای برای سیاسی کردن ماجرا بویژه سوءاستفاده در مباحث انتخاباتی را تحمل نمی کنیم.
آملی لاریجانی افزود: برخی از روزنامه ها نوشته بودند کار قالیباف برای انتخابات 96 تمام است. من در حال حاضر کاری ندارم که ایشان چه برنامهای دارند و یا دارای چه صلاحیتهایی هستند و این وظیفه دستگاه های دیگری است اما چنین مطلبی نشان می دهد که برخی رسانه ها مقاصد دیگری دارند؛ لذا به همه آنان توصیه می کنیم که به شفافیت کمک کنند اما نه به قیمت آبروی افراد بر اساس ظن و گمانهای خارج از چارچوبهای قانونی.
رئیس قوه قضاییه همچنین با انتقاد شدید از برخی روزنامه ها که به دولت توهین می کنند اظهار کرد: برای برخی از این روزنامه ها پرونده تشکیل شده و دادسرا و دادگاه نیز باید بی طرفانه عمل کنند. به دادستان محترم هم تذکر داده ایم که دادسراها و دادگاه ها در این نوع اتهامات سریع و بی طرفانه اقدام کنند.
آملی لاریجانی بار دیگر درباره پرونده شهرداری تهران با اشاره به ابلاغ ماموریت به دادستان کل کشور تصریح کرد: در این ابلاغ تاکید شده که به دو مطلب رسیدگی شود؛ یکی رسیدگی به اصل موضوع و اینکه چه کسانی متخلفند و بحث بازگشت اموال عمومی به بیت المال و دیگری برخورد با کسانی که می خواهند موج سواری کنند و متاسفانه نمی دانند که با این کار خود چه آسیبی به امنیت ملی می زنند.
رییس قوه قضاییه ابراز امیدوار کرد که با بررسی های سازمان بازرسی و دادستان کل کشور این موضوع به نتیجه برسد و مردم نیز در جریان آن قرار گیرند.
آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود به بحث قدرت دفاعی کشور و فرمایشهای اخیر رهبر معظم انقلاب در این باره اشاره کرد و گفت: باید از وزارت دفاع و نیروهای نظامی و امنیتی و کلیه کسانی که در ارتقای سطح توان دفاعی کشور تلاش می کنند تشکر کنیم.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه قدرت بازدارندگی، مسئله کوچکی نیست، تاکید کرد: تمام آنچه که موجب ایجاد شان برای جمهوری اسلامی در سطح دنیا شده است همین قدرت بالای بازدارندگی است. البته ما توان دفاعی را فقط مادی نمی بینیم ولی با ایمان بر مبنای آیه شریفه «و اعدوا لهم ماستطعتم من قوه» عمل می کنیم.
آملی لاریجانی افزود: بیتردید ایمان، رکن اصلی است ولی اعدادها و استعدادها نباید فراموش شود زیرا تقویت بنیه دفاعی حرف اول را در دنیا می زند. آیا اگر این توان و اقتدار نبود کشورهای سلطه حاضر به مذاکره بودند؟ اگر کشور یمن اقتدار نظامی بیشتری داشت، این همه کودک و زن و مرد بی گناه در این کشور کشته می شدند و زیر ساخت هایشان نابود می شد؟
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از سخنان گاه به گاه برخی افراد که لزوم توان دفاعی کشور را مورد تشکیک قرار می دهند، اظهار کرد: تمام خوف و هراس دشمنان از جمهوری اسلامی به دلیل همین اقتدار است و می دانند که کوچکترین تعرض آنها سنگین ترین سیلی را در پی خواهد داشت چنان که دیدیم که پیام مقام معظم رهبری به حکام سعودی نیز تجلی همین اقتدار بود.
به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه،آملی لاریجانی با بیان اینکه نمی توان میزان خصومت و کینه توزی دشمنان ایران را انکارکرد، گفت: همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند جز در جاهایی که شرع و عقل جلوی ما را گرفته مانند تولید سلاح های شیمیایی و اتمی، هر آنچه که در راستای ارتقای سطح توان دفاعی کشور است باید انجام شود و برخی افراد نیز سخنانی نگویند که نه به لحاظ عقلی معتبر است و نه در دنیای امروز قابل باور.