کد خبر: ۳۹۴۲۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳

بازگشت داعشی‌ها؛ "نفرین سیاه" اروپا

سرویس‌های امنیتی برنامه‌هایی را بررسی می‌کنند که چگونه با هزاران شبه نظامی غربی که در پی تداوم شکست‌های داعش در خلافت خود خوانده‌اش به دنبال بازگشت به اروپا هستند مقابله کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
به نوشته ایندیپندنت، با وجود  اینکه گروه تروریستی داعش شکست‌های گسترده‌ای را متحمل شده‌ اما تاکنون تعداد بسیار اندکی از شبه نظامیان خارجی آن به اروپا بازگشته‌اند. برای مثال تعداد انگلیسی‌هایی که از سوریه و عراق به این کشور بازگشته‌اند طی هشت ماه اخیر بیش از یک تن نبوده است.

این  افراط گرایان، متعصب، مسلح و آموزش دیده‌اند و تهدیدی بزرگ در آینده نزدیک خواهند بود. مقامات امنیتی می‌گویند، تلاش آنها برای خروج از منطقه خاورمیانه مانند یک بمب ساعتی است و یک سیاست هماهنگ برای مقابله با این بحران پیش رو نیاز است.

این مشکل با افزایش استفاده از کودکان از جمله کودکانی با والدین اروپایی همراه شده است که در آن داعش از این کودکان برای اعدام زندانیان یا اقدامات خشونت آمیز دیگر استفاده می‌کند. هفته گذشته تصویر یک پسر جوان منتشر شد که ادعا می‌شود انگلیس و فرزند سالی جونز، زن انگلیسی است که به اسلام گرویده و به داعش در سوریه پیوسته است.

گفته می‌شود داعش حدود 1500 کودک سرباز دارد که اکثر آنها سوری و عراقی و پس از آن یمنی و مراکشی هستند. همچنین گفته می‌شود حدود 50 کودک از انگلیس درحال حاضر در خلافت خودخوانده داعش زندگی می‌کنند و تعداد کمتری هم کودکانی از فرانسه و استرالیا در میان نیروهای داعش حضور دارند.

یکی از مقامات ارشد امنیتی انگلیس می‌گوید: کاری که با این بچه‌ها می‌شود باید بررسی شود. برخی از آنها که برای انجام اقدامات جنایتکارانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند در بسیاری از کشورهای اروپایی زیر سن مسئولیت کیفری در نظر گرفته می‌شوند. ما کودکانی که از کشورهای اروپایی به سوریه برده شده‌اند را می‌شناسیم اما علاوه بر این کودکانی هم هستند که از والدین  اروپایی در آنجا متولد می‌شوند. تا جایی که می‌دانیم داعش اکنون کودکان پنج ساله را نیز وارد مبارزه خود کرده است.

وی ادامه داد: اما مشکل اصلی هزاران بزرگسال افراطی  است برای انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا پیچیدگی‌های بیشتری در اشتراک اطلاعات با متحدان اروپایی وجود خواهد داشت و این مساله به ویژه در صدور احکام پیگرد در سراسر اتحادیه اروپا نمود پیدا می‌کند.

حدود 27 هزار شبه نظامی خارجی انتظار می‌رود که از زمان آغاز جنگ سوریه در سال 2011 به داعش پیوسته باشند در حالی که 5 تا 7 هزار نفر آنها از اروپا به این گروه یا سایر گروه‌های افراطی چون جبهه النصره پیوسته‌اند. در این میان 800 تن از این افراد انگلیسی بوده‌اند.

یکی از عوامل کلیدی برای مبارزان خارجی که به اروپا باز نمی‌گردند این است که کشورهای اروپای شرقی مبارزه در کنار گروه‌های افراطی را به اتهامی کیفری تبدیل کرده‌اند.

علاوه بر این داعش نیز خارجیانی را که برای ترک این "خلافت" تلاش می‌کنند، قصاص می‌کند. سمره کینوویچ، دختر بچه 17 ساله استرالیایی یکی از قربانیان همین تلاش برای فرار است که آنقدرکتک خورد که جان خود را از دست داد. اوایل سال جاری میلادی روزنامه ایندیپندنت از تلاش 11 مهاجم خارجی برای فرار از طریق استان ادلب سوریه اطلاع یافت.

این 11 تن در حالی که قرار بود از مسیری که با کمک مخالفان سوری برای فرار یافته بودند بگریزند با ورود ناگهانی نیروهای داعش در فرار ناکام ماندند.

به گزارش ایسنا، در این سال‌ها افراط گرایان از مرز ترکیه برای ورود و خروج از سوریه استفاده کرده‌اند در حالی که ادعا می‌شود دولت ترکیه از این امر مطلع است. اما اکنون ترک‌ها با انجام عملیات گسترده نظامی علیه داعش در شمال سوریه به نوعی خط ورود و خروج را قطع کردند.

حدود نیمی از مسلمانان انگلیسی که داوطلبانه به سوریه و عراق سفر کرده‌اند گفته می‌شود که اکنون به انگلیس بازگشته‌اند. 55 تن از این افراد تاکنون به مبارزه و کمک به گروه‌های افراطی محکوم شده‌اند.

گمانه زنی‌های دیگری هم وجود دارد که گفته می‌شود افراطگرایان تلاش می‌کنند با استفاده از موج مهاجران و پناهجویان از سوریه و سایر کشورهای مسلمان به اروپا وارد شوند. با این حال تعداد این افراد بسیار اندک است و با وجود اینکه برخی از آنهایی که در حملات فرانسه و بلژیک نقش داشتند افرادی بودند که در سوریه نیز جنگیده بودند اما اکثر طرح ریزی‌های حملات تروریستی در  اروپا از سوی کسانی صورت گرفته که به این مناطق جنگی سفر نکرده‌اند و از طریق راه‌های دیگر تحت تاثیر ونفوذ قرار گرفته‌اند.

با این حال مقامات امنیتی هنوز هم می‌گویند مقداری اشتباهات درباره تعدد مهاجمانی اروپایی که از روسیه و عراق بازگشته‌اند وجود دارد.

رئیس انگلیسی اداره پلیس "یوروپل" در همین رابطه نایگل فاراژ را به ارائه بیانیه اشتباه متهم می‌کند که در آن گفته بود سیاستهای پناهجویی و مهاجرتی اتحادیه اروپا منجر به ورود 5000 تروریست! به اروپا شده است.

وی توضیح می‌دهد، بنابر آمارهای یوروپل، 5000 مسلمان اروپایی به سوریه و عراق رفته‌اند و تحت هیچ شرایطی ممکن نیست که همه آنها بازگشته باشند.

این مقام عالی امنیتی می‌گوید، ادعا درباره بازگشت هزاران افراط گرا به اروپا مشکل اصلی را تحت شعاع قرار می‌دهد. داعش طی سال آتی با شکست‌های بزرگی مواجه خواهد بود. برخی از این مهاجمان خارجی کشته خواهند شد برخی دیگر به مخمصه خواهند افتاد اما برخی دیگر تلاش به فرار می‌کنند و برخی از آنها هم به اروپا باز می‌گردند. این نفرین واقعی و مشکل اصلی است؛ مشکلی که قرار نیست جایی برود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
0
0
به امید صبح صادق که خداوند متعال وعده داده است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین