آفتابنیوز : حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز روزنامه کیهان در واکنش به تبادل سفیر بین ایران و انگلیس نوشت؛ نگاهی گذرا به سوابق «نیکلاس هاپتون» که به عنوان سفیر انگلیس در ایران تعیین شده، نشان میدهد که او از مأموران برجسته سازمان MI6- سازمان اطلاعات خارجی و جاسوسی انگلیس- بوده است. چرا انگلیس، سفیر خود برای ایران را از میان جاسوسان و مأموران امنیتی انتخاب کرده و به کشورمان میفرستد؟ پاسخ این سؤال اگرچه با مراجعه به سوابق روباه پیر و توطئههای فراوانی که علیه ایران اسلامی به صحنه آورده است، به وضوح قابل کشف است ولی اشاره به اظهارات «جان ساورز» در این زمینه- البته فقط به عنوان یک نمونه- به درک ماجرا کمک بیشتری میکند.
جان ساورز، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای انگلیس در گروه 5+1 بود. او بلافاصله بعد از ترک تیم به ریاست MI6 منصوب شد. در پاییز سال 1389 به عنوان رئیس این سازمان در تلویزیون انگلیس ظاهر شد- اقدامی که طی صد سال گذشته در انگلیس بیسابقه بوده است- وی بیشترین و پرحجمترین بخش از اظهارات خود را در آن برنامه تلویزیونی به مسائل ایران اختصاص داد و از جمله گفت؛ «سازمان تحت ریاست من- MI6- در حال انجام عملیات اطلاعاتی - بخوانید جاسوسی- با هدف توقف برنامه هستهای ایران است» اما بلافاصله اضافه کرد «دیپلماسی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران کافی نیست و باید به فعالیتهای جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران ادامه داد.» چند هفته بعد، دو تن از دانشمندان هستهای کشورمان ترور شدند و...! سفارت انگلیس در جریان فتنه آمریکایی- اسرائیلی سال 88 نیز نقش برجسته و گستردهای در آشوبهای خیابانی و حمایتهای مالی و اطلاعاتی از فتنهگران داشت. اکنون به پاسخ این پرسش میرسیم که چرا انگلیس برای سفارت خود در ایران از جاسوسان کهنهکار استفاده میکند که نیکلاس هاپتون، سفیر جدید انگلیس از جمله آنهاست.
باید اشاره کرد که «فرانسوا سنمو»، سفیر جدید فرانسه در کشورمان نیز عضو برجسته و کهنهکار سرویس اطلاعات خارجی فرانسه - DGSE- بوده است و «میشائیل کلور برشتولد» سفیر جدید آلمان که در راه تهران است هم پیش از این معاون سازمان اطلاعات و امنیت آلمان- BND- بوده است. گفتنی است دولت آلمان، «برشتولد» را در حالی به عنوان سفیر به ایران میفرستد که مطابق قوانین آلمان، وی بایستی حداقل 3 سال در پست معاونت اطلاعاتی آلمان خدمت میکرد ولی دولت آلمان در حالی که برشتولد فقط 2سال از دوران مأموریت خود را طی کرده بود، وی را از معاونت سازمان اطلاعات و جاسوسی آلمان خارج کرده و به ایران میفرستد. چه عجلهای؟! و همه این تغییر و تحولات در فاصله زمانی 9 ماه مانده به انتخابات 96 صورت پذیرفته است!... آمریکا و متحدانش برای کشورمان چه خوابی دیدهاند؟ و یا کدام جریان داخلی را در خواب دیدهاند؟!...
این کاملاً بدیهی است که همه سفرای کشور ها سفیرانشان را از بین نیروهای اطلاعاتی انتخاب میکنند و تا زمانی که شخص معرفی شده به عنوان سفیر پیشینه قضایی و جنایی بین المللی نداشته باشد منعی در قبول شخص به عنوان سفیر نیست.
حال که کیهان میخواهد اینگونه نمایش دهد که اطلاعات طراز اول اطلاعاتی در دست دارد چرا آنها را در رسانه عمومی بر ملا کرده که باعث هوشیاری دشمن شود و اگر ارزشی نداشته چه لزومی داشته که بر آن صحه بگذارد؟