آفتابنیوز : دکتر «رحمن قهرمان پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب اظهار داشت: رفتاری که این دو کشور بخصوص چین در گذشته داشته اند نشان می دهد که چین در موارد حساس حاضر به مخالفت با آمریکا نیست.
به گفته وی، در مورد روسیه نیز کم و بیش این ادعا صادق است. بنابراین می توان نتیجه گرفت با وجود مخالفت های لفظی این دو کشور با گزارش پرونده ایران به شورای امنیت در عمل این دو کشور در صورت تقاضای رای گیری اروپا در این مورد (گزارش) مخالفتی نخواهند کرد و مانند گذشته رای ممتنع خواهند داد.
وی افزود: از آنجایی که در نظام تصمیم گیری داخلی آژانس، آرای ممتنع به حساب نمی آید و صرفا تعداد آرای مثبت در مقابل تعداد آرای منفی ملاک تصمیم گیری است. بنابراین در حوزه آژانس این دو کشور با ترکیب کنونی شورای حکام، قادر به ممانعت از گزارش پرونده ایران به شورای امنیت نیستند.
قهرمانپور خاطر نشان کرد: به نظر می رسد در مقطع کنونی چانه زنی آمریکا و اروپا با این دو کشور معطوف به نحوه برخورد آنها با ایران در شورای امنیت است و مساله حداقل در مقطع کنونی از حیطه آژانس فراتر رفته است.
وی در پاسخ به این سوال که در فرصت باقی مانده تا نشست 13 بهمن ماه شورای حکام، برای خنثی کردن اقدامات آمریکا و اروپا ایران چه باید بکند، تصریح کرد: ماموریت های دیپلماتیک به کشورهای مختلف و اقناع رهبران کشورهای مختلف در این مورد که ایران درصدد ایجاد بحران نیست باید ادامه پیدا کند. از طرف دیگر اظهارات تند داخلی در این مقطع به معنای آمادگی ایران برای کشاندن بحران به فاز نظامی تلقی می شود. بنابراین فضای داخلی باید از تشدید بحران اجتناب کند.
به گفته وی، همچنین فرستادن علائم و نشانه های مثبت در مورد نیات صلح آمیز ایران اجازه دادن به بازرسان آژانس هم در این راستا معنا می یابد.
قهرمانپور در مورد اظهارات استراو مبنی بر اینکه در معامله با ایران باید هر دو طرف سر بلند بیرون بیایند گفت: احتمالا منظور استراو همان طرح روسیه است. اروپایی ها معتقدند که ایران پیشنهادات اروپا مبنی بر اعتماد سازی را بپذیرد و در حال حاضر به نظر اروپایی ها پذیرش طرح روسیه، تنها راه حل مسالمت آمیز مساله هسته ای ایران است.
به گفته وی، به احتمال زیاد منظور استراو پیدا کردن یک راه حل میانه است برای اجتناب از برخورد نظامی که طی چند هفته گذشته مورد بحث محافل تصمیم گیری و سیاست گذاری آمریکا بوده است.ژ