آفتابنیوز : علیرضا بیگلری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حدود 20 درصد زوجها در کشور نابارورند، گفت: متاسفانه هر ساله نیز در حدود 200 هزار نفر به تعداد زوجهای نابارور اضافه میشود.
وی با بیان اینکه مشکل ناباروری در میان زوجهای جوان میتواند به عنوان مشکل اجتماعی در جامعه محسوب شود، ادامه داد: با توجه به اینکه هزینههای درمان برای فرزندآوری در بخش خصوصی بالا است. همچنین به دلیل تعداد کم و محدود مراکز دولتی با توجه به سیاستهای جمعیتی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری اکثر دانشگاهها و مراکز آموزشی علومپزشکی اقدام به راهاندازی مراکز ناباروری کردهاند تا بتوانند مشکلی از مشکلات این قشر برطرف کنند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی زنجان با اشاره به افتتاح بخش ناباوری در سال 94، افزود: خوشبختانه این مرکز در دانشگاه علومپزشکی در سال 94 راهاندازی و افتتاح شد که با توجه به ابلاغیه جدید وزارت بهداشت سعی شده تا 85 درصد از هزینههای تشخیصی و درمانی که بخش عمده هزینهها را شامل میشود به وسیله بخش دولتی تامین شود.
بیگلری تصریح کرد: امیدواریم در آینده همه هزینهها تحت پوشش قرار گیرد و بتوانیم برای تمام زوجها این هزینهها کاملا رایگان انجام شود.
وی با اشاره به این موضوع که با وجود طرح تحول نظام سلامت هزینهها به طور مستقیم تامین میشود، یادآور شد: با برنامهریزیهایی که در این خصوص صورت گرفته امید است به زودی بیمه، کلیه هزینههای زوجهای نابارور را تامین کند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی زنجان با اشاره به تبعات ناباروی افزود: ناباروری علاوه بر ایجاد مشکل جسمی میتواند مشکلات روانی و اجتماعی را در خانواده ایجاد کند که با توجه به این مسئله و با تاکید وزارت بهداشت که هم در جهت سلامت جسمی و روانی نیز کار میکند، سعی بر این شده است تا در این زمینه خدمترسانی صورت گیرد. اما با توجه به وضعیتهای موجود در حال حاضر این مهم برای افراد نابارور نیازمند صورت میگیرد و افرادی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند، میتوانند از خدمات بیمه در خصوص ناباروری بهره ببرند.
این مسئول گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با توجه به هزینه بالایی که زوجهای نابارور متحمل میشوند، همه افراد تحت پوشش این اقدام قرار گیرند.