آفتابنیوز : 
بنا بر این گزارش، طبق این طرح که در مورد کلیات آن در جولای گذشته بین هند و آمریکا توافق صورت گرفت اما جزییات آن هنوز نیاز به مذاکره دارد، دهلی نو مجاز خواهد بود به فناوری هستهای غیرنظامی که در طول سه دهه گذشته منکر آن بود، دست یابد به شرطی که تاسیسات اتمی غیرنظامی خود را زیر نظارت آژانس درآورد.
بر اساس این گزارش، گفتوگوها بین هند و آمریکا در سطح مقامات ارشد، که در هفته گذشته انجام شد، در مورد اختلافنظرهای اساسی به نتیجه نرسید. از جمله موارد اختلاف نظر، جداسازی تاسیسات نظامی و غیرنظامی از سوی هند بود. نیروگاههای نظامی این کشور هنوز به روی بازرسان سازمان ملل بسته است.
این گزارش به نقل از رایس نوشت: برای حرکت به سمت مرحله جدیدی که در آن هندوستان به انرژی هستهای غیرنظامی دست یابد، این کشور باید تصمیمات مشکلی اتخاذ کند.
وی که از گفتن جزییات خودداری میکرد، تاکید کرد که به پیشرفتهایی رسیدهایم.
بر اساس این گزارش، اگرچه درباره این طرح هیاهوی زیادی برپا شده است، اما با انتقادات بسیاری از سوی کارشناسان هستهای هند و برخی اعضای کنگره آمریکا روبهروست با این استدلال که با اجرای آن، اهداف منع تکثیر سلاح هستهای جهانی زیر پا گذاشته میشود.
یک مسئله مرتبط به این قضیه آنست که آیا هند در ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت در نشست 2 فوریه، از آمریکا حمایت خواهد کرد یا خیر؟
واشنگتن و کشورهای اروپایی میگویند ایران بمب هستهای میسازد و خواستار ارجاع موضوع به شورای امنیت سازمان ملل برای اعمال تحریمهای احتمالی شدهاند. تهران این موضوع را انکار کرده و با ارجاع پرونده مبارزه میکند.
سفیر آمریکا در هند روز چهارشنبه گفت اگر هند از مواضع آمریکا حمایت نکند، توافق هستهای با این کشور با مشکل روبهرو خواهد شد.
ایالات متحده و هندوستان سعی در برطرف کردن اختلافنظرها تا زمان ملاقات جورج بوش رییس جمهور آمریکا از دهلینو در ماه مارس را دارند.
بنا بر این گزارش، رایس به طور مستقیم از رای علیه ایران صحبت نکرد اما گفت توافق هستهای در مواردی مشکل دارد.
وی گفت: بسیار مهم است که بدانیم به منظور برطرف کردن نگرانیهای کنگره آمریکا و رعایت قوانین و نگرانیهای گروه 44 کشور گروه حامیان هستهای و در راه اطمینانبخشی به آنها مبنی بر اینکه موارد منع تکثیر هستهای در این قرارداد لحاظ شده است، گامهایی برداشته شده است و کنگره آمریکا و گروه حامیان هستهای که قوانینی را برای تجارت هستهای تصویب کردهاند باید این توافق را بپذیرند.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده به مدت 30 سال تلاش کرد فناوری هستهای هند را انکار کند زیرا این کشور سلاحهای هستهایاش را با نقض استانداردهای بینالمللی آزمایش و تولید کرده است.
هند و پاکستان همسایه و رقیب هستهای این کشور از پذیرش و امضای معاهده منع تکثیر سلاح هستهای خودداری کردهاند.
بوش اکنون به هند به عنوان یک قدرت دموکراتیک و اقتصادی در مرز چین و یک متحد آمریکا مینگرد و قرارداد هستهای جدید و اجازه به این کشور برای خریداری راکتورهای هستهای نشانگر این ایده است.
سخنان سفیر آمریکا در دهلینو که هشدار داده بود در صورتی که هندوستان به ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل رای ندهد، چشمانداز قرارداد هستهای با این کشور مورد بازبینی قرار خواهد گرفت، در روزنامههای هند انعکاس زیادی داشت.
روزنامه هندو، چاپ دهلینو در سرمقالهاش با عنوان «فتوای آمریکایی را نپذیرید» نوشت: «دیوید مالفورد» سفیر آمریکا با بیادبی نزاکت دیپلماتیک را زیر پا گذاشته است.
این روزنامه در ادامه نوشت: امروز فتوا درباره ایران است و فردا امر به جداسازی تاسیسات هستهای نظامی و غیرنظامی این کشور خواهد شد.
ایندین اکسپرس نیز با انتقاد از اظهارات مالفورد به نقل از یک مقام هندی ناشناس در مقاله جداگانهای نوشت دهلینو باید به واشنگتن بگوید چنین «نظرات افراطگرایانه»ای بر دیدار جورج بوش از هند در ماه مارس را تاثیر خواهد داشت.