کد خبر: ۳۹۵۱۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۷:۲۸

خاورمیانه با ایران هسته ای می شود

آفتاب‌‌نیوز : این بیانات موجی جدید از کشمکش و بحث ها را در جهان علیه تهران ایجاد کرد و حتی جهان عرب نیز با این کشور به مخالفت برخاستند. این روزنامه مدعی شده که

اکنون با آغاز فعالیت های هسته ای ایران، این کشور برای همسایگانش و صلح جهانی خطر جدی محسوب می شود. 

در طول هفته های گذشته، اروپایی ها متقاعد شدند که در جریان مذاکرات با ایران فقط یک بازیچه بودند و با ادامه سیاست های دوگانه تهران این تنش ها چند برابر شده است.. 

دولت های عرب منطقه مانند مصر، عربستان سعودی، کشور جدید عراق، کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین برخی دیگر از کشورهای جهان نگرانی  خود را در خصوص ایران مجهز به سلاح هسته ا  ی طی هفته های گذشته بارها و بارها به آمریکا اعلام کردند. 

این روزنامه در ادامه می نویسد: با گسترش فعالیت های ایران در برنامه های هسته ای مسئولان کویت اعلام کردند که برای جهان عرب بسیار خوب خواهد بود که اسراییل تجهیزات و نیروگاههای ایران را نابود کند. 

این مناقشه پس از یک ماه همچنان ادامه دارد و اکنون سران سه کشور اروپایی و آمریکا خواهان فرستادن پرونده ایران به شورای امنیت هستند و مقامات آمریکا هم اعلام کردند که حتی اگر از نتیجه این اقدام مطمئن نباشیم، پرونده ایران بدون شک به شورای امنیت فرستاده می شود ولی ما تمام سعی خود را خواهیم کرد که تهران مجبور شود فعالیت های خود را متوقف کند. 

به زغم سران کاخ سفید، اروپایی ها هنوز باشک و دودلی به این موضوع می نگرند و از نظر کارشناسان اروپایی اینکه چین در این راه با مقامات غربی همراهی نمی کند و روسیه نقش اصلی را در مناقشه دارد، بسیار ناخوشایند هستند.
روسیه از یک سو به ایران راکتورمی فروشد و منافع اقتصادی زیادی در این کشور دارد ولی از سوی دیگر خواهان داشتن همسایه ای مجهز به سلاح اتمی نیست و به همین دلیل ایهود اولمرت با فرستادن گروه دیپلماتیک شامل مشاور امنیت ملی، کمیسیونر انرژی اتمی و رییس بخش استراتژیک این رژیم به مسکو در نظر داشت  کرملین را با اسراییل و آمریکا همراه کند. 

ایران نیز مانند کره شمالی همچنان به تهدید های خود ادامه می دهد و هشدار می دهد که در صورت فرستادن پرونده ایران به شورای امنیت تمامی همکاری های خود را با آژانس قطع خواهد کرد، همانطور که مقامات کره شمالی بارها تهدید کردند که فرستادن پرونده این کشور به شورای امنیت در حقیقت اعلام جنگ از سوی مقامات غرب است. 

هاآرتص در آخر می نویسد: تمامی این تهدیدها و هشدار باعث شده جوامع بین الملل با احتیاط بیشتری وارد میدان مبارزه شوند. 

اکنون تمامی اقدامات بر روی پرونده ایران متمرکز شده  و نتایج این گفت و گوها تمام منطقه را در بر خواهد گرفت. در صورت اینکه ایران فعالیت های خود را ادامه دهد، دیگر کشورهای منطقه نیز خواهان تجهیز نیروهای خود به سلاح هسته ای خواهند شد و با گذشت زمان اندکی تمامی کشورها و حتی گروه های تروریستی با تجهیز خود به این سلاح ها امنیت منطقه را به خطر می اندازند.
 انچه هاارتص در صدد القا به کشورهای منطقه است این واقعیت است که ایران تهدیدی برای انها بشمار می رود تا این کشورها را با خود همراه سازند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین