کد خبر: ۳۹۵۳۴
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۷:۳۰

مسئله هسته‌ای کره شمالی، تیرگی روابط آمریکا با کره جنوبی

آفتاب‌‌نیوز : واشنگتن و پیونگ یانگ در حال کشمکش بر سر مسایل مالی هستند و سئول منتظر مصالحه است. اما در صورتی که به زودی راه‌حلی پیدا نشود، گفت‌وگوها برای خاتمه دادن به برنامه هسته‌ای کره شمالی که یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای ثبات منطقه به شمار می‌رود، بی‌فایده خواهد بود.

تحلیلگران می‌گویند این مسایل مالی به سختی حل می‌شوند زیرا به تفاوت‌های بنیادین بین سئول و واشنگتن برمی‌گردد.

«پایک هاک‌سون» رییس موسسه مطالعات سی‌جونگ در جنوب سئول گفت: مشکل عمدتا از تفاوت آشکار در اولویت‌های مهم کره جنوبی و ایالات متحده ناشی می‌شود.

پایک گفت: اولویت‌های کره جنوبی در دولت «رو موهیون» رییس جمهور این کشور، صلح منطقه‌ای، موفقیت منطقه‌ای، اشتغال و اتحاد مشروط درازمدت با کره شمالی است.

وی گفت: دولت بوش علاقه‌مند به مبارزه در دو جبهه علیه تروریسم و منع تکثیر نظامی است و مظنون به فعالیت‌های غیرقانونی کره شمالی و کمک آن به سرمایه‌گذاری در برنامه تسلیحات هسته‌ای این کشور است.

تحلیلگران همچنین متذکر شدند که دولت بوش در حال حاضر سعی در موفقیت در یک زورآزمایی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای‌اش دارد و ممکن است قادر به تمرکز کامل به طور همزمان بر مسئله کره شمالی نباشد.

رییس جمهور کره جنوبی با چرخش سیاسی به سوی سیاست‌های آمریکا در صدد اتخاذ یک موضع سخت علیه کره شمالی است و گفته شده این طور به نظر می‌رسد در تلاش برای فروپاشی رژیم آن است.

«رو موهیون» در یک کنفرانس خبری با اشاره به روابط آمریکا و کره جنوبی گفت: اگر دولت آمریکا سعی کند مشکل را به این شکل حل کند، اختلاف‌نظر و اصطکاک در این زمینه پیش خواهد آمد.

گفتنی است پیونگ‌یانگ در واکنش به مواضع تند آمریکا نسبت به این کشور، اعلام کرده از شرکت در گفت‌وگوهای شش جانبه خودداری می‌کند مگر اینکه واشنگتن محدودیت‌های مالی اعمال شده بر این کشور را بردارد.

واشنگتن می‌گوید حساب مسایل مالی از گفت‌وگوهای هسته‌ای بین شش کشور آمریکا، دو کره، چین، ژاپن و روسیه جداست و آماده بازگشت به مذاکره می‌باشد.

در همین راستا، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا روشن کرد که واشنگتن از مواضعش عقب‌نشینی نخواهد کرد.

تحلیلگران کره شمالی می‌گویند پیونگ یانگ از دیدن شادی تندروهای آمریکا که فکر می‌کنند پاشنه آشیل پیدا کرده‌اند، احساس تنگنا می‌کند و کیم جونگ‌ایل رهبر کره شمالی در سفرش به چین از پکن درخواست کمک کرد.

رو، درباره تبدیل شدن به یک «متعادل‌کننده» منطقه‌ای صحبت کرده که تحلیلگران آن را اینگونه معنا کرده‌اند که کره جنوبی به آرامی از ائتلاف سنتی‌اش با ایالات متحده و ژاپن دور می‌شود و سعی در اتخاذ یک موضع میانه نسبت به چین و کره شمالی دارد.

توماس هنریکسن، از اعضای ارشد موسسه هوور وابسته به دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا در این باره اشاره کرد که اساس سیاست داخلی دولت «رو» به گونه‌ای است که از ایستادگی محکم در برابر ایالات متحده از جمله در مسئله کره شمالی حمایت می‌کند.

هنریکسن گفت: این حمایت از سوی حامیان وی، شامل جوانان، افراد ضدآمریکایی یا کسانی که به خاطر آنچه در جنگ کره اتفاق افتاد خود را متعهد به آمریکا نمی‌دانند، صورت می‌گیرد.





بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین