آفتابنیوز : هنوز بحث پرداخت نقدی بهای سوخت ایرلاینها به شرکت پخش فرآوردههای نفتی پابرجاست، گرچه لابی قوی برخی دستاندرکاران این حوزه یکماه اجرای این برنامه را به تعویق انداخته و برخی خبرها حکایت از منتفی شدن طرح شرکت پخش دارد.
تنها شرکت تامین کننده سوخت نیست که از شرکتهای هواپیمایی داخلی دلخوشی ندارد، مردم بهعنوان مصرفکننده نهایی سالهاست به دلیل سطح پایین خدماتدهی و تاخیرات بیش از اندازه از حملونقل هوایی کشور به ستوه آمدهاند. آزادسازی قیمت بلیت روزنه امیدی بود که دستاندرکاران حملونقل هوایی کشور و طرفداران ایرلاینها از آن به عنوان عاملی برای ایجاد رقابت بین شرکتهای هواپیمایی و در نهایت رقابتی شدن قیمتها، ارتقای خدمات و از همه مهمتر کاهش تاخیرات پروازی یاد میکردند.
اما تا امروز هیچکدام از وعدههای داده شده در این رابطه عملی نشده است، میتوان گفت افزایش نارضایتی مردم از ایرلاینهای داخلی و رکوردزنی شرکتها در تاخیرات پروازی تنها رهاورد آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در کشور بوده است.
مقایسه تاخیرات پروازی ایرلاینها در تیرماه سال گذشته با تیر امسال حاکی از سیر صعودی تاخیرات پروازی است. بر این اساس در اولین ماه تابستان گذشته 4411 پرواز توسط شرکتهای هواپیمایی انجام شد که از این تعداد 1516 پرواز یعنی معادل 34.3 درصد با تاخیر فرودگاه مهرآباد را ترک کردند.
به گزارش تسنیم، این در حالی است که ایرلاینهای داخلی طی تیرماه امسال تعداد 5671 پرواز انجام دادند که از این تعداد سهم پروازهای تاخیردار 2722 پرواز بود. به عبارت دیگر 47.9 درصد پروازهای در تیرماه امسال با تاخیر انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 14 درصد افزایش یافته است.
این عملکرد منفی ایرلاینها در حالی روی داده که طی سه سال اخیر مسئولان و دستاندرکاران مربوطه وعدههای فراوانی در خصوص ارتقای سطح خدماتدهی به مسافران حملونقل هوایی دادهاند. با وجود انتقاداتی که به عملکرد ایرلاینهای داخلی است، اما رویه حمایت مسئولان ذیربط از شرکتهای هواپیمایی همچنان ادامه داشته است.