کد خبر: ۳۹۵۴۶
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۸۴ - ۰۹:۵۳
الاهرام گزارش داد

چند دستگی در شورای حکام در مورد نحوه برخورد با ایران

آفتاب‌‌نیوز : با این حال برخی از کارشناسان همچنان در مورد سرنوشت پرونده ایران بدبین هستند بخصوص که انگلیس به نمایندگی از ترویکای اروپا پیش نویس قطعنامه ای با مضمون ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت تحویل 34 عضو شورای حکام کرده است واین قطعنامه اکنون به طور غیر رسمی بین کشورهای عضو این شورا در حال بررسی است. 

همسو با این اقدام آمریکا هم فعال است ، گئورگی شولته نماینده دائم آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی نامه ای را در اختیار اعضای شورای حکام از جمله کشورهای عربی قرار داد ودر آن علام کرد رای مثبت به طرح ارجاع پرونده اتمی ایران به شورای امنیت به نفع همه است ، در این نامه خواستار افزایش فشار بر تهران برای چشم پوشی از چشمداشت های اتمی اش شده است. 

همانند نشست گذشته شورای حکام نماینده آمریکا بار دیگر در مقر مرکز فرهنگی آمریکا در وین سخنرانی کرد ودر آن به پرونده اتمی ایران وخطرات آن از دیدگاه کشورش به ایراد سخن پرداخت. 

در این مراسم سخنرانی که تحت عنوان " فک مهر دهن کجی به تعهدات بین المللی" شولته نسبت به دستیابی ایران به سلاح های اتمی هشدار وگام اخیر ایران در فک مهر برخی از مراکز هسته ای واز سرگیری فعالیت های تحقیقاتی خود را دهن کجی به جامعه جهانی ونادیده گرفتن تلاش های دیپلماتیک در این زمینه اعلام کرد. 

به زعم سفیر آمریکا گام اخیر ایران در چارچوب تلاش های مستمر تهران برای تضمین دستیابی بی ضابطه این کشور به مواد ودانش فنی لازم جهت دستیابی به سلاح اتمی است. 

شولته در بخش دیگری از سخنانش به ابعاد مختلف پرونده ایران از دید کشورش اشاره کرده ودر این چارچوب بر اهمیت برگزاری نشست فوق العاده شورای حکام که اوایل ماه آینده (چند روز دیگر) برای بررسی تحولات اخیر پرونده اتمی ایران برگزار می شود تاکید کرده ودر همین حال مدعی شد که احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بسیار زیاد شده است. 

خبرنگار الاهرام در وین در عین پرداختن به بخش های دیگری از سخنان شولته تاکید کرد آنچه که ما را بیش از پیش بر آن می دارد که مطمئن شویم در جلسه شورای حکام پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع نمی شود سخنانی است که دکتر محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد مخالفت با درخواست ترویکای اروپایی در مورد سرعت بخشیدن به تقدیم گزارش به شورای امنیت اعلام کرد. 

برادعی با این سخن وموضع خوددر واقع به تهران مهلت مجددی تا ششم مارس آینده موعد برگزاری نشست شورای حکام داده است. 

به اعتقاد مدیر کل آژانس نه راه حل نظامی ونه اعمال تحریم هیج یک نمی تواند علیه ایران کارساز باشد واز اینرو نسبت به پرداختن به این دو راهکار هشدار داد. 

به اعتقاد برادعی ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بسیار زودهنگام است. 

در این حال آژانس اکنون در حال بررسی سانتریوفوژ های بی ـ 2 است بر اساس گزارش های موجود ایران در چند مرحله آنرا از بازار سیاهی که عبد القدیر خان دانشمند هسته ای پاکستانی آنرا اداره می کرد تهیه کرده است ، بر اساس این گزارش ظاهرا در مرحله بیش از یک دستگاه را دریافت کرده اند. 

در این حال سازمان ملل متحد از زبان دبیر کل آن کوفی عنان از ایران می خواهد تا از تصمیم خود درمورد از سرگیری پژوهش های اتمی خود تجدید نظر کرده وبا میز مذاکرات باز گردد. 

عنان از تهران خواسته است تا زمینه پیشبرد مذاکرات را فراهم کند ودر این زمینه ایجاد اعتماد متقابل برای بازگشت این مذاکرات بسیار حائز اهمیت است. 

انان همچنین هشدار داد در صورت شکست تمامی تلاش ها وپیمودن تمامی راهبردها توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای امنیت عهده دار پرداختن به این مسئله خواهد شد. 

این جملات به آن معنی است که در حال حاضر وقت ارجاع پرونده اتمی ایران به شورای امنیت فرا نرسیده است وآژانس همچنان فرصت کافی برای تصمیم گیری در مورد برنامه های اتمی ایران واینکه این برنامه ها جنبه نظامی داشته یا صلح آمیز است ، در اختیار دارد. 

رئیس جمهور اتریش در این رابطه اعلام کرد مذاکرات بین اروپا وایران به مرحله بغرنجی رسیده است. 

او از جامعه جهانی خواست تا به تلاش های خود برای کمک به تهران ادامه دهد. 

نویسنده این گزارش در پایان معتقد است که کشورهای عضو شورای حکام خود اکنون در موردنحوه برخورد جامعه جهانی با ایران دچار چند دستگی هستند. 

بر همین اساس کشورهای غربی ودر راس آنها آمریکا وکشورهای اروپایی خواستار ارجاع پرونده به شورای امنیت هستند ، چین وروسیه وگروه هفتاد وهفت ونیز کشورهای عدم تعهد معتقدند که مذاکرات ایده آل ترین راه برای حل وفصل این مسئله است. 

ایران هم از جانب خود آمادگی خود را برای دستیابی به راه حل میانه درمورد برنامه اتمی خود اعلام کرده است. واز بررسی نگرانی هایی که جهان نسبت فراوری سوخت هسته ای ونگرانی از دستیابی به سلاح هسته ای استقبال کرده است واعلام کرده است که آماده است هر نوع تضمینی را در این رابطه بدهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین