آفتابنیوز : به هر حال باید توجه داشت که هم زنان و هم مردان می توانند با نازک شدن تارهای مو که یکی از مهم ترین عوامل در ریزش موهای سر محسوب می شود در معرض ابتلا به ریزش های شدید مو قرار بگیرند. این بیماری که ممکن است در سنین مختلف بروز کند با استفاده از روش های درمانی که هم اکنون موجود می باشد می تواند درمان شده و یا بهتر از حالت کنونی شود.
همه ما هر روزه تعداد زیادی از موهای خود را از دست می دهیم، اما ریزش موی بسیار شدید و شرایط نامطلوب موهای سر می تواند به عنوان نشانه ای برای طاسی به حساب آید.
ریزش مو به صورت موقتی و یا نازک شدن تار های مو می تواند با عدم تعادل در رژیم های غذایی، تغذیه نامناسب، اختلالات هورمونی، اضطراب و شک های عصبی بروز کند. در خانم ها این عارضه ممکن است پس از بارداری و یا در طول دوران یائسگی بروز کند که خود نشانه ای از اختلالات هورمونی محسوب می شود.
در برخی مواقع ریزش های شدید مو می تواند نشانه ای از مصرف داروهای قوی مثل داروهای جلوگیری از بارداری و یا روش های مختلف شیمی درمانی باشد. این عارضه همچنین می تواند در پی از کار افتادگی برخی غدد درونی بدن و یا کم خونی و فقر آهن بروز کند.
درمان های مناسب
پزشکان در تلاشند که با از بین بردن روش های ایجاد طاسی از بروز این عارضه جلوگیری کنند. اگر یک فرد به کم خونی و فقر آهن مبتلا باشد متخصصان به وی قرص ها و داروهای حاوی آهن تجویز می کنند. اگر پزشک معالج دریابد که مصرف دارو ها باعث بروز طاسی در فرد بیمار شده است سعی می کند این دارو ها را با مدل های مشابه تعویض کرده و یا میزان مصرف آنها را پایین بیاورد. در شرایطی که ریزش مو حاد می شود و با شدت صورت می گیرد، پزشکان ممکن است به شما پیشنهاد دهند که از برخی محلول های محرک استفاده کنید تا رشد موهایتان افزایش یابد.
مکمل های شفابخش تا کنون ترکیبی کشف نشده که به وسیله آن بتوان به طور کامل از ریزش مو جلوگیری کرد و به واسطه آن موی را کاملا حفظ کرد، اما در عین حال برخی روش های درمانی وجود دارد که می تواند میزان ریزش مو را در افراد کاهش دهد.
درمان های تغذیه ای: سلامت موهای بدن به صورت مستقیم با رژیم های غذایی در ارتباط است. به هر حال مصرف به اندازه آهن، ویتامین C، ویتامین B و اسید های چرب می تواند از ریزش مو جلوگیری کند. این مواد علاوه بر آنکه می تواند از ریزش مو جلوگیری کنند تا حد زیادی سلامت موها را نیز تضمین می کنند. در این میان مصرف به اندازه روی، امینو اسید ها و سیلیس نیز می توانند به فرد کمک کنند.
تغییرات رژیم های غذایی: توجه داشته باشید که افزایش میزان مصرف پروتئین می تواند به میزان زیادی از ریزش مو جلوگیری کند. پروتئین ها می توانند از طریق سویا و مشتقات آن، حبوبات، لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و ماهی تامین شوند. افزایش میزان مصرف موادی از خانواده مرکباتی که در آنها دانه وجود دارد، سبزیجات تازه و ویتامین C تاثیرات چشمگیری را در این زمینه بر جای خواهند گذاشت.
داروهای گیاهی: داروهای گیاهی که بیشتر در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرد می تواند با تاثیر بر روی سیستم گردش خونی و کبد سلامت موی افراد را تضمین کند. گیاهانی نظیر سیب زمینی مکزیکی، آگنوس و ... می تواند تعادل را در سیستم هورمونی بدن ایجاد کند.
طب سوزنی: طب سوزنی می تواند به سیستم گردش خون و هضم هرچه بهتر غذا ها کمک کند. استفاده از نوعی چکش مخصوص که روی آن 5 و یا 7 سوزن بسیار ریز وجود دارد و بر روی نواحی مخصوصی از پوست بدن کوبیده می شود می تواند سلامت موهای بدن را به دنبال داشته باشد.
استفاده از داور های ایجاد کننده بیماری: پس از بارداری lycopodium می تواند ریزش مو را در خانم ها به میزان زیادی کاهش دهد. Sepia می تواند برای ریزش موهایی که با دوران یائسگی در ارتباط است مفید واقع شده و آن را درمان کند. در این میان اسید های فسفریک ریزش موهای ناشی از استرس و اضطراب، شکست های احساسی، شک های عصبی و ... از بین می برد.