کد خبر: ۳۹۷۰۶
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۸
سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در مصاحبه با رادیوفردا تاکید کرد

آمریکا خواهان حل وفصل صلح آمیز بحران هسته ای ایران است

آفتاب‌‌نیوز :  ادم ارلی Adam Ereli سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در مصاحبه با رادیوفردا گفت: برای حل و فصل بحران اتمی ایران، آمریکا به دنبال اقدام نظامی نیست و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل را بخشی از اقدامات صلح طلبانه و دیپلماتیک برای وادار ساختن ایران به دست برداشتن از برنامه ای می داند که جامعه جهانی آن را تلاشی برای دستیابی به بمب اتمی تلقی می کند. ارلی می گوید «دو سه سال است که تلاش کرده‌ایم ایران را متقاعد کنیم که تضمین‌های عینی بدهد که قصد تولید سلاح هسته‌ای نداردولی ایران نمی‌تواند این تضمین را بدهد.»


سئوال :  آمریکا بارها تاکید کرده که برای حل بحران هسته‌ای ایران، دیپلماسی هنوز هم شانس دارد. در عین حال بسیاری، از جمله تعدادی از سناتورها می‌گویند برنامه هسته‌ای ایران باید به هر طریقی متوقف شود حتی اگر لازم باشد از طریق یک حمله نظامی. تعدادی از کارشناسان هم می‌گویند یک حمله نظامی محدود به ایران، می‌تواند باعث شود مردم پشت سر  احمدی نژاد جمع شوند. شما در این باره چه فکر می‌کنید؟



ادم ارلی (سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، واشنگتن): ما بدنبال اقدام نظامی نیستیم. وزیر امور خارجه و رئیس جمهوری آمریکا خیلی روشن گفته‌اند که می‌خواهیم این مسئله را بطور صلح‌آمیز حل کنیم و از هر وسیله‌ای که در اختیارمان باشد، برای دست یافتن به یک راه حل صلح‌آمیز استفاده خواهیم کرد.

در واقع هم امروز، هم فردا و هم در آینده،  ایران زیر ذره‌بین قرار دارد و تمرکز ما بر پیشگیری از دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای خواهد بود. اما ما برای رسیدن به این هدف دیپلماسی را بکار می‌بریم. ما از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی و از طریق مذاکرات سه کشور اروپائی اقدام کرده‌ایم، اما در حقیقت همه این تلاشها شکست خورد، زیرا ایران حاضر به همکاری نشد. بنابراین همانطور که وزیر امور خارجه آمریکا گفت، زمان آن رسیده که به مرحله جدید دیپلماسی وارد شویم. از نظر ما این مرحله، شورای امنیت سازمان ملل متحد است. بنا بر این ما اکنون مسئله را از آژانس بین المللی انرژی اتمی، به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهیم برد. ما به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهیم گفت ببینید دو سه سال است که تلاش کرده‌ایم ایران را متقاعد کنیم که تضمین‌های عینی بدهد که قصد تولید سلاح هسته‌ای ندارد، ایران نمی‌تواند این تضمین را بدهد، ایران توافق‌ها را زیر پا گذاشته، فرآوری و غنی‌سازی اورانیوم را از سر گرفته اما مسیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به وضوح هیچ نتیجه‌ای ببار نیاورده و اکنون زمان شورای امنیت سازمان ملل متحد فرا رسیده است.



ما امیدواریم که زیر فشارهای بیشتر ایران بفهمد که نفع آن در همکاری با جامعه جهانی است، نه در تقابل با آن.  ما سعی می‌کنیم بگوییم: آقای احمدی نژاد، شورای نگهبان، شماها، اینهمه خرج برنامه هسته ای  نکنید. اینهمه  به جای تحریک و خصومت با اروپا و آمریکا و سایر جهان، به نیازهای مردم توجه کنید.



سئوال: آمریکا پیوسته و بارها میان مردم ایران و حکومت ایران تمایز قائل شده است. اما بر اساس تجربه های تاریخی می‌دانیم که اگر قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تحریم و انزوای ایران تصویب شود،همه آسیب خواهند دید.

ادم ارلی: بله می‌دانیم به همین جهت هم این استدلال را در نظر می‌گیریم. به نظر من هر اقدامی که ما در آینده در این زمینه در پیش بگیریم، این نکته را مد نظر خواهد داشت. ما مایل نیستیم شرایطی را علیه ایران اعمال کنیم که مصیبت های مردم ایران را تشدید کند. بله، البته تحریم ها به افزایش بهای کالاها خواهد انجامید، بیکاری را تشدید خواهد کرد، سفر کردن را مشکل‌تر خواهد کرد. ما چون نمی خواهیم این کار را بکنیم، هر اقدامی علیه ایران را به گونه ای سبک و سنگین خواهیم کرد که از پیامدهای اینچنینی جلوگیری کنیم.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین