آفتابنیوز : بر اساس این گزارش، به نظر می رسد که کنار گذاشتن مانی شانکار آیار در راستای هدف دولت هندوستان در اتخاذ موضع منفی علیه برنامه هسته ای ایران صورت گرفته باشد، چرا که آیار وزیر نفت سابق هندوستان مهمترین حامی و پشتیبان خرید گاز از ایران به شمار می رفت و همواره در برابر مخالفتهای آمریکا ایستادگی می کرد.
این گزارش حاکی است، حمایت آیار از پروژه خط لوله گاز ایران همواره مورد انتقاد وزیر امور خارجه هندوستان و همچنین دولت آمریکا بود، که به نظر می رسد با روی کار آمدن دئورا این اختلاف نظر از بین برود.
در گزارش یاد شده آمده است، وزیر نفت جدید هندوستان رییس مشترک مجمع پارلمانی هند و آمریکا است و به داشتن علائق و روابط مستحکم با اعضای سنا و حلقه های تجاری آمریکا مشهور است.
پایگاه اکسپرس ایندیا به نقل از کارشناسان می افزاید، وزیر نفت جدید هندوستان به احتمال فراوان در مساله دیپلماسی انرژی مواضع غربگرایانه ای اتخاذ خواهد کرد.
به گفته کارشناسان زمان تغییر وزیر نفت هندوستان یعنی درست چند روز پیش از نشست آژانس بین المللی انرژی و همچنین با توجه به فشارهای مداوم آمریکا به دهلی نو برای دادن رای منفی به برنامه هسته ای ایران، می تواند نشانگر پایانی بر پروژه خط لوله گاز ایران به هند باشد.
این گزارش می افزاید، در حالیکه هندوستان قصد دارد در صورت رای گیری درباره برنامه هسته ای ایران از رای ممتنع استفاده کند، اما کارشناسان معتقدند در بلند مدت هندوستان از میان حمایت آمریکا و یا ادامه همکاری انرژی با ایران گزینه نخست را برخواهد گزید.
این گزارش می افزاید، در حالیکه آیار وزیر نفت سابق هندوستان قصد ایجاد شبکه نفت و گاز آسیا میان چین و ایران را در سر می پروانید، کنار گذاشتن وی می تواند حاوی پیام مهم کناره گیری هندوستان از خط لوله گاز ایران باشد.