آفتابنیوز : آنگ سان سوچی زندانی سیاسی سابق و برنده جایزه صلح نوبل و رهبر دوفاکتوی میانمار که به خاطر عدم اقدامات کافی برای رسیدگی به مشکلات مسلمانان روهینجا در استان راخین مورد انتقاد قرار گرفته بود، گفت: دولت از بررسیهای بینالمللی هراسی ندارد اما من خواستار درک و مشارکت سازنده جامعه بینالملل هستم.
وی افزود: ما متعهد به یک راهحل مداوم شدهایم که منجر به صلح، ثبات و توسعه تمامی جوامع داخل میانمار شود. دولت ما رویکرد جامعی را اتخاذ کرده که منجر به توسعه برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت با هدف حمایت از درک و اعتماد میشود.
آنگ سان سوچی با اشاره به تشکیل یک کمیسیون مشورتی برای استان راخین به ریاست کوفیعنان، دبیرکل سابق سازمان ملل با اختیار رسیدگی به حقوق اولیه و مسائل امنیتی اشاره کرد.
وی گفت: مخالفتهای مداومی از سوی برخیها در خصوص تشکیل این کمیسیون وجود داشته است اما دولت در تلاشهایش برای دستیابی به صلح در استان راخین پشتکار دارد.
سوچی افزود: با مقاومت در برابر نیروهای متعصب و عدم تحمل، ما بر تعهد خود در خصوص حقوق بشر اولیه، منزلت و ارزش انسانها تاکید میکنیم.
رهبر دوفاکتوی میانمار در نشستی حول محور جامعه آسیا در نیویورک، گفت: میانمار به تازگی روند خود به سوی دموکراسی را آغاز کرده و همچنان 25 درصد از کرسیهای پارلمان در تصرف اعضای غیرمنتخب ارتش است و صلح باید از سوی تمامی گروههای مسلح تحقق یابد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، وی گفت: اولویت اصلی ایجاد شغل است و دولت باید جذب سرمایهگذاریها در مناطق اقلیتنشین قومی را تضمین کند. دولت در تلاش است تا صلح در استان راخین را تحقق بخشد. مردم راخین و مسلمانان این استان بسیار ضعیف هستند و ما میخواهیم تمامی افراد در این استان در امنیت کامل به سر ببرند. ما در تلاشیم تا راهی را برای خلاص شدن از تنشهای همگانی و پایان دادن به نزاع همگانی پیدا کنیم.