به گزارش آفتابنیوز؛ مجری این مناظره لستر هولت، مجری شناختهشدهای بود که در سالهای اخیر مجری برنامههای دیتلاین و تودی شبکه ان.بی.سی بوده و در حال حاضر مجری اخبار شامگاهی این شبکه است که میلیونها بیننده دارد. ناظران پیشبینی کرده بودند این مناظره رکورد ۸۰ میلیونی مناظره جیمی کارتر و رونالد ریگان (۱۹۸۰) را بشکند.
در بخش نخست این مناظره، کلینتون در تبیین سیاستهای خود در رابطه با وضعیت اشتغال و اقتصاد، از افزایش مالیات برای طبقه سرمایهدار حمایت کرد و ترامپ نیز گفت که حامی کاهش مالیات برای سرمایهداران به منظور توسعه مشاغل و جلوگیری از سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در خارج از این کشور است. ترامپ افزود، تخفیف مالیاتی که به مردم خواهد داد، بزرگترین تخفیف از زمان ریاستجمهوری ریگان خواهد بود.
کلینتون گفت: محور کلیدی انتخابات مسأله اقتصادی است و باید تضمین کرد که دستمزد زنان و مردان برابر شود. ترامپ ثروتمند است و طرح مالیاتی وی بزرگترین کاهش مالیاتی برای ثروتمندان خواهد بود و به طبقه متوسط کمکی نخواهد کرد. ترامپ فعالیت خود را با سرمایه چندصد میلیون دلاری که پدرش در اختیار او قرار داده بود، شروع کرد.
در مقابل، ترامپ اظهار کرد: فرصتهای شغلی آمریکاییها به کشورهای دیگر مانند چین و مکزیک می رود. سرقت مشاغل از آمریکا باید متوقف شود. نباید بگذاریم شرکتها و مشاغل از کشور خارج شوند.
کلینتون گفت: دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۶ گفته بود که امیدوار است بازار مسکن سقوط کند که سرمایههای او افزایش یابد که ترامپ در پاسخ گفت این یعنی کسب و کار.
ترامپ اظهار کرد، کلینتون ۳۰ سال است در عرصه سیاسی بوده و به مشکلات اقتصادی توجهی نداشته است. کلینتون نیز با خنده پاسخ داد که به این موضوع فکر کرده و در دوران ریاستجمهوری آمریکای همسرش اوضاع اقتصادی کشور بهبود یافته بود.
در بخش دیگری از مناظره مجری از دونالد ترامپ در مورد انتشار اظهارنامههای مالیاتیاش پرسید. ترامپ تاکنون از انتشار این اظهارنامهها خودداری کرده است. کلینتون نیز در این باره گفت: چرا ترامپ اظهارنامه مالیاتیاش را منتشر نمیکند؟ حتماً چیزی هست که او مخفی میکند.
ترامپ در پاسخ گفت که پس از پایان فرآیند حسابرسی اقدام به انتشار اظهارنامه خود خواهد کرد. کاندیدای جمهوریخواه در مقابل خواستار آن شد که کلینتون ۳۳ هزار ایمیل محرمانه خود را منتشر کند.
از سوی دیگر ترامپ تصریح کرد، ایران پس از توافق هستهای به یک قدرت بزرگ تبدیل میشود در حالی که با اعمال تحریمها دچار مشکل بود. در مقابل کلینتون اظهار کرد: من در دوران سناتور بودنم به تمام تحریمهای ایران رأی موافق دادم اما پس از آن آمریکا در صدد آن برآمد که در کنار تحریمها با سایر کشورها وارد تعامل شود و با تشکیل ائتلاف ایران را پای میز مذاکرات بکشاند؛ بدون آن که جنگی رخ دهد.
کاندیدای دموکرات ادعا کرد: وقتی وزیر خارجه شدم ایران چند هفته تا دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب هستهای فاصله داشت. ما سنگینترین تحریم ها را علیه ایران وضع و در نهایت برنامه هستهای ایران را بدون شلیک یک گلوله محدود کردیم.
وی گفت: بسیار مهم است که ما به شرایط جهانی توجه داشته باشیم. من نسبت به توافقی که درباره برنامه هستهای ایران حاصل شده راضی هستم. اگر دونالد ترامپ این توافق را مورد انتقاد قرار میدهد، باید بگوید که گزینه جایگزین چیست. ما باید در مورد چنین مسائلی با دقت بیشتری صحبت کنیم.
ترامپ به طور مکرر از برنامههای محرمانه خود درباره مقابله با داعش سخن میگوید اما تنها موضوع محرمانه این است که او هیچ برنامهای در این خصوص ندارد
کلینتون از فقدان سیاست مشخص ترامپ در قبال داعش انتقاد کرد و گفت: ترامپ به طور مکرر از برنامههای محرمانه خود درباره مقابله با داعش سخن میگوید اما تنها موضوع محرمانه این است که او هیچ برنامهای در این خصوص ندارد.
ترامپ در مورد داعش، سیاستهای دولت واشنگتن را در شکلگیری این گروه مقصر دانست و افزود: یکی از علل تشکیل داعش این بود که ما عراق را بیش از اندازه زود ترک کردیم. اوباما و کلینتون در عراق خلأ قدرت ایجاد کردند و داعش به وجود آمد. کلینتون مدتهاست که میخواهد داعش را نابود کند.
کاندیدای جمهوریخواه گفت: من از حمله آمریکا به عراق حمایت نکردم؛ این ادعا را رسانههایی که طرفدار کلینتون هستند، مطرح میکنند. کلینتون اما اظهار کرد، ترامپ هم از جنگ عراق حمایت کرده بود و هم از حمله به لیبی و سرنگون کردن قذافی.
کلینتون از مردم آمریکا خواست که در انتخابات شرکت کنند زیرا آینده آنها به نتیجه انتخابات بستگی دارد. ترامپ نیز تأکید کرد: میخواهم عظمت آمریکا را احیا کنم. در پایان این مناظره دو طرف اعلام کردند که در صورت پیروزی جناح رقیب، از کاندیدای پیروز حمایت خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، مناظره بعدی ترامپ و کلینتون نهم اکتبر در واشنگتن برگزار خواهد شد.