کد خبر: ۳۹۹۴۹
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۷:۴۱
لاريجاني:اروپايي‌ها از رفتار خشونت آميز استفاده نكنند

كنفرانس رسانه‌اي دبير شوراي عالي امنيت ملي

آفتاب‌‌نیوز :  [بخش 1 و 2 و 3]



منبع: 12 بهمن 1384 - فارس 



علي لاريجاني عصر امروز چهارشنبه در كنفرانس مطبوعاتي در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي با اشاره به عضويت ايران در آژانس بين‌المللي و پذيرش معاهده NPT گفت: ما براين اساس حقوق و تكاليفي داريم و آن چه دنبال مي‌كنيم، حقوقي است كه در آژانس و براساس اين معاهده جزو حقوق ملت ماست و چيزي زيادتر از آن نمي‌خواهيم.
وي با بيان اين كه ما به معاهده NPT پايبند هستيم، خاطرنشان كرد: ما درون آژانس و با نظارت آن و بازرسانش كار را دنبال مي‌كنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان حل پرونده هسته‌اي ايران از طريق مذاكره را كار درست و پسنديد‌ه‌اي خواند و گفت: ما تلاش مي‌كنيم اگر ابهامي هست رفع و مسير حل موضوع هسته‌اي در فضاي منطقي و عقلاني قرار گيرد.
لاريجاني با اشاره به دو سال و نيم مذاكره ايران با سه كشور اروپايي، اظهار داشت: قرار بود با اين مذاكرات ما به تضمين‌هاي عيني دست يابيم ولي آن چه اروپايي‌ها ارائه كردند چنين چيزي نبود و آنها بيشتر به دنبال انصراف ايران از فناوري هسته‌اي هستند.
وي با ذكر از سرگيري فعاليت UCF اصفهان، به ارسال نامه‌ ايران به سه كشور اروپايي مبني بر آمادگي ايران براي انجام مذاكرات اشاره كرد و گفت: از ابتدا موضوع مذاكرات را مشخص كرديم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اين كه تحقيقات هسته‌اي امري جدا از غني‌سازي براي توليد صنعتي است، خاطرنشان كرد: تحقيقات هسته‌اي در درون مذاكرات نخواهد بود؛ زيرا به دانشمندان ايراني مربوط است و نبايد براي دانايي حد گذاشت.
لاريجاني با ابراز تاسف از اين كه سه كشور اروپايي دريافت‌هاي نادرستي دارند و مذاكرات 18 ژانويه را لغو كردند، اين كار را مناسب ندانست و افزود: عليرغم اين كار ما خواستار مذاكره شديم كه در بروكسل انجام شد.
وي تصور صرف‌نظر كردن ايران از حقوق خود را آدرس درستي ندانست و به اروپايي‌ها توصيه كرد كه از رفتار خشونت‌آميز و ابزارهاي زورمدارانه استفاده نكنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان اخبار اين روزها را نشانگر رفتار صحيح،‌ منطقي و ديپلماتيك ندانست و آن را بيانگر استفاده ابزاري از نهادهاي بين‌المللي خواند.
لاريجاني اضافه كرد: چنانچه بحث هسته‌اي ايران را به شوراي امنيت اطلاع، گزارش يا ارجاع بدهند براساس مصوبه مجلس اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي را متوقف و تمامي تعليقات را برمي‌داريم.
به گفته وي اگر آنها راه ديگري را انتخاب كنند ايران چاره‌اي جز اجراي مصوبه مجلس ندارد.
شايان ذكر است لاريجاني پس از اين اظهارات به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ گفت.
هيچ كشوري نمي‌تواند زير اين حجم تحقيقات و بازرسي‌ها بمب اتم بسازد
علي لاريجاني تاكيد كرد:هيچ كشوري نمي‌تواند زير اين حجم تحقيقات و بازرسي‌ها بمب اتم بسازد. 

علي لاريجاني بعد از ظهر امروز چهارشنبه در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به سؤال خبرنگار واحد مركزي خبر در خصوص اظهارات رئيس جمهور فرانسه و برخي مقامات آلماني در مورد كاربرد سلاح هسته‌اي،تصريح كرد: كار ناپسندي است كه كشوري براي شروع تحقيقات مجازات شود و براي آينده روابط بين‌المللي خوب نيست.
لاريجاني گفت:در تبليغات،برخي رهبران چون آمريكا،از تهديد بمب‌ اتمي در مورد ايران استفاده مي‌كنند و تحقيقات هسته‌اي ايران را مترادف بمب هسته‌اي تعبير مي‌كنند و دليل اين دروغ بزرگ بوش براي من قابل فهم نيست.
وي خاطرنشان كرد:هيچ كشوري نمي‌تواند زير اين حجم تحقيقات و بازرسي‌ها بمب اتم بسازد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي مخالفت غرب را در محافل خصوصي مخالفت با دانش هسته‌اي ايران عنوان كرد و گفت:اين نظام ارباب رعيتي مدرن است و غرب نمي‌خواهد تراز دولت ايران در داشتن دانش هسته‌اي افزايش يابد.
وي با تاكيد مجدد بر اين كه ايران به دنبال سلاح هسته‌اي نيست به ادبيات رئيس جمهور فرانسه اشاره كرد و گفت:مسئولان فرانسوي البته توضيح داده‌اند كه نظرشان كشوري خاص نيست،ولي اين نوع ادبيات شايسته جامعه جهاني نيست.
وي با اشاره به اقدام كشورهاي اروپايي براي حل پرونده هسته‌اي ايران گفت: دنيا اگر بخواهد بر اساس عدالت حق كشورها را بدهد آژانس بايد براساس قوانين بين‌المللي حق صلح‌آميز هسته‌اي كشورها را بدهد و نياز به مذاكرات نيست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي رويكرد دو گانه غرب را باعث كاهش اعتبار مرجعيت نهادهاي بين‌المللي چون آژانس دانست و گفت:اين كه چند كشور تصميمي بگيرند و به سازمان ملل و يا آژانس تحميل كنند اين مجامع بين‌المللي را بي‌اعتبار مي‌سازد.
لاريجاني ضمن نفي زورگويي غرب از سوي ايران افزود:اگر قرار است آژانس به عنوان يك مرجع حرفه‌اي نظر بدهد چرا به سخن مديركل آژانس توجه نمي‌كنند و اين نشان از فشار سياسي در ظرفيت حرفه‌اي آژانس است.
وي در خصوص اجلاس آينده شوراي حكام گفت:اين شورا در نقطه‌اي حساس قرار گرفته‌ا و بايد منتظر اعلام نظر آنها بود.
لاريجاني در خصوص محور مذاكرات نمايندگان چين و روسيه در ايران گفت: دوستان ديپلمات چيني و روسي در ايران مذاكراتي داشته و نقطه نظرات دو طرف مطرح شده و نظرات آنها با ما تفاوت‌هايي داشت و از اين كه دنبال راه حل هستند خوشحاليم و نقطه نظرات ما هم چيز پنهاني نيست.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص تعطيلي مراكز هسته‌اي ايران آن را مستلزم مبناي عقلاني عنوان كرد و گفت: تحقيقات وجه ديگري دارد و هيچ ربط عقلاني با مسائل آژانس ندارد،حتي يك روز هم آن را تعطيل نمي‌كنيم.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ايرنا در خصوص احتمال ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت و فشار براي خروج ايران از ان‌پي‌تي گفت: دستور صادر كردن براي شوراي حكام كار درستي نيست ولي از نظر فرض بايد قطعنامه‌اي پيشنهاد شود و قطعنامه صادره كشورهاي اروپايي مبناي كار شورا مي‌باشد.
وي با تاكيد بر اين كه ان‌پي‌تي ميثاق درستي براي ادامه فعاليت هسته‌اي است تصريح كرد:خلع سلاح و كمك به كشورهايي كه فناوري‌ هسته‌اي ندارند در چارچوب ان‌پي‌تي خوب است ولي متاسفانه ما زير فشار شديدي هستيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به خبرنگار ايلنا در خصوص اظهارات وزير امور خارجه آمريكا گفت:ديپلماسي هسته‌اي ما مسيري عقلاني را طي مي‌كند و ما از يك روش عقلاني هم بهره مي‌بريم ولي با سرگرم سازي ايران نمي‌توان ذهن ايران را از حقوق خود منحرف ساخت.

اگر رفتار اروپا عوض شود حتي برخي از دوربين‌ها هم اجازه كار نخواهند داشت

مسئول پرونده هسته‌اي ايران گفت:اگر رفتار اروپا عوض شود حتي برخي از دوربين‌ها هم اجازه كار نخواهند داشت.


لاريجاني گفت:ما مذاكرات سازنده را از خواب‌آلودگي در مذاكرات،تفكيك مي‌كنيم و از مذاكرات سازنده هم استقبال مي‌كنيم.
لاريجاني تاكيد كرد:در مذاكرات نبايد امتياز داد تا شرايط تند و سخت نشود و امتياز دادن نشان از حجب نيست بلكه نشان از ضعف است.
وي تصريح كرد:ميدان مذاكره بايد ميدان برد باشد وگرنه جالب نيست كه نتيجه چندين سال مذاكره تعليق فعاليت هسته‌اي باشد.
لاريجاني تاكيد كرد:ايران در حقوق هسته‌اي بر روي توان ملي خود تمركز كرد،ولي حرف‌هاي وزير امور خارجه را مبني بر يكي بودن گزارش و ارجاع،درست نمي‌دانم ولي از نظر مجلس شوراي اسلامي چه ارجاع و چه گزارش يكي است و پروتكل الحاقي را تعليق مي‌سازد.
وي در پاسخ به رويترز در خصوص شيوه قطع همكاري‌هاي ايران با آژانس در شرايط اضطراري گفت: قطع همكاري ايران با آژانس مطرح نيست بلكه بايد در چارچوب ان‌پي‌تي با آژانس همكاري ‌كنيم.
وي افزود:همكاري ما وراي پروتكل است،ولي نبايد به رويه تبديل شود.ولي مجلس اجازه همكاري وراي ان‌پي‌تي را به دولت نمي‌دهد و محدود مي‌سازد و در همين دوره بيش از 20 مركز نظامي ما مورد بازرسي قرار گرفته ولي در آينده ديگر رخ نخواهد داد.
لاريجاني گفت:اگر رفتار اروپا عوض شود حتي برخي از دوربين‌ها هم اجازه كار نخواهند داشت و چارچوب‌ها ما از چارچوب ان‌پي‌تي كاهش مي‌يابد.
لاريجاني همچنين گفت:در صورت گزارش و ارجاع پرونده به شوراي امنيت نطنز فعاليت‌هايش را ادامه مي‌دهد.
وي در خصوص وجود راه‌هاي مختلف براي حل پرونده هسته‌اي ايران گفت: مهمترين راه حل حذف نصف صورت مسئله نيست،بلكه بايد يك سياستمدار واقعي، همانند رياضيدان، صورت مسئله را خوب ببيند و راه‌هاي مختلف را براي حل آن امتحان كند.
لاريجاني گفت: راه‌هاي فراواني براي حل پرونده وجود دارد ولي در يك داستان عجله و عصبيت امكان‌پذير نيست.
وي تاكيد كرد: اگر مناقشه‌اي شروع شود شايد اروپا شروع كننده آن باشد ولي نمي‌تواند پايان دهنده آن باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تاكيد بر اينكه چندين راه براي حل پرونده وجود دارد گفت: اگر اروپا ظرفيت خود را براي حل مسئله تمام شده بداند بايد به دنبال ظرفيت‌هاي تازه براي حل آن بود.
لاريجاني در خصوص توصيه ايران به اجلاس آينده و پيام به ملت ايران گفت: به غرب توصيه مي‌كنم در فضاي عجله و عصباني تصميم‌گيري نكند تا اين مسئله در يك فضاي مناسب حل شود.
لاريجاني خاطرنشان كرد:اگر غرب بازي برد برد را نپذيرد سناريوي دوم را آغاز مي‌كنيم و هرگونه گزارش ما را به سوي سناريوي دوم رهنمون مي‌سازد و زمان بسيار مهم است.
وي تصريح كرد:ملت ايران پيام خود را به درستي به جهان صادر كرده و مردم ايران از احقاق حقوق هسته‌اي ايران دفاع مي‌كند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین