آفتابنیوز : دکتر غلامرضا کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام سه موضوع در دستور کار جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا قرار گرفت.
وی موضوعات سیاسی، اقتصادی و علوم، تحقیقات و فناوری را به عنوان سه محور همکاری ایران و اتحادیه اروپا معرفی کرد و افزود: همکاری دو طرف در زمینه علوم، تحقیقات و فناوری یکی از مهمترین موضوعات مورد نظر ایران و اتحادیه اروپاست که تاکنون تحرکات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
این کارشناس مسائل بینالمللی توضیح داد: در این راستا، پس از سفر فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادداشت تفاهمی بین ایران و اتحادیه اروپا در زمینه علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد و همکاریهای ویژه دوطرف در این زمینه در دستور کار قرار گرفت.
کریمی با اشاره به برنامه افق 2020 اتحادیه اروپا گفت: در این برنامه که از سال 2014 آغاز شد، اتحادیه اروپا سعی دارد با بودجهای معادل 80 میلیارد یورو نرخ بیکاری و واردات در این قاره را کاهش دهد و بر اشتغال و صادرات کشورهای عضو بیفزاید.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در حال حاضر این برنامه بزرگترین حرکت در زمینه علم و تحقیقات جهان به شمار میرود و مهمترین اقدام آن این است که مشارکت همه دانشمندان دنیا را برای پیشبرد اهداف افق 2020 جلب کند.
وی خاطرنشان کرد: علوم برتر، رهبری صنعتی و چالشهای اجتماعی شامل مواردی همچون تغییرات آب و هوایی، توسعه پایدار، محیط زیست و ... از جمله موضوعاتی است که در افق 2020 اروپا مطرح است.
کریمی به سفر اخیر هیاتی از وزارت علوم به همراه نمایندگانی از دانشگاههای کشور به اروپا اشاره و اعلام کرد: این سفر دستاوردهای مهمی به همراه داشت که میتوان آن را در راستای افق 2020 اتحادیه اروپا و از دستاوردهای برجام در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری دانست.
وی با بیان این که اگرچه نتایج برجام در زمینههایی چون مسائل اقتصادی آنطور که باید محسوس نیست، تصریح کرد: اما این همکاریها با اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای دنیا از جمله کره جنوبی، ژاپن و ... نشان از تاثیر بسیار خوب برجام در حوزه علم و فناوری دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم سرآمد شدن کشور در زمینه علم و فناوری، خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1404، پنج دانشگاه کشور باید در میان 200 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند، از همین رو لازم است دانشگاههای کشور تلاش بیشتری در راستای بینالمللی شدن انجام دهند.
مدیرکل دفتر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه خوارزمی در پایان با تاکید بر اینکه برجام این فرصت را برای دانشگاههای کشور فراهم کرده است، گفت: دانشگاه خوارزمی نیز در سال جاری مهمترین اولویت خود را حرکت در راستای بینالمللی شدن قرار داده است.