آفتابنیوز : آمارها حاکی از مرگ بیش از ده هزار نفر و ضرر اقتصادی 750 میلیون دلاری کشور چین است که تنها به علت عدم ایمنی غذاها و نبود هیچگونه نظارتی از سازمان غذایی این کشور است.
10 هزار کشته و 750 میلیون دلار زیان تنها در سال 2015 اتفاق افتاده است.
عوامل متعددی بر ایمنی مواد غذایی موثر هستند؛ مانند: آلودگی خاک، آلودگی هوا، آلودگی آب، استفاده از کود و سوء استفاده از آنتیبیوتیک. دیگر عوامل عمده شامل فقدان آگاهی اجتماعی، فلسفه نادرست توسعه و روشهای ناقص نظارتی ارگانها است. در این بین آلایندههای مدرن نیز وارد خاک کشاورزی شده است.
چین با داشتن یک میلیون هکتار خاک آلوده و ورود مواد شیمیاییای که مستقیما با تولید مواد غذایی در ارتباط است و 80 در صد آنها را تهدید به آلودگی میکند باید چندین هزار کشته داشته باشد و این اصلا عجیب نیست. سیاستی که برای تغذیه افراد به کار میرود کاملا غلط است زیرا جان مردم قربانی تسریع توسعه میشود. سیاستی که باید از ریشه اصلاح شود.
جدا از آلودگی خاک و زمینهای کشاورزی، آبها نیز آلوده است و در سال 2015 حدود 61 درصد از مردم چین آب آشامیدنی ناسالم داشتند.
مصرف بیرویه آنتیبیوتیک در پرورش دام و آبزیان نیز به بیماری مردم چین دامن زده است. طبق بررسیهای وزارت بهداشت چین، 310 هزار تن آنتیبیوتیک تولید میشود که از این مقدار 30 هزار تن به کشورهای خارجی صادر و مابقی در صنعت خوراک استفاده میشود.
به گزارش فارس، با در نظر گرفتن مقدار آلودگی آب و خاک که دو عنصر حیاتی محسوب میشوند و همچنین مصرف بیش از حد آنتیبیوتیک باید چارهای اندیشید برای مردمی که به خاطر سیر کردن شکمشان هزاران بیماری و ویروس میگیرند که اگر خوش شانس باشند و زنده بمانند باید تا پایان عمر برای مداوای خود بکوشند و اگر بمیرند جدا از آنکه خانواده را داغدار کردهاند به تعداد کشتههای ناشی از عدم ایمنی غذا افزودهاند.