آفتابنیوز : به گزارشخبرگزاري شينهوا، 15 كشور عضو شوراي امنيت پس از نشستي مشورتي پشت دربهاي بسته در بيانيهاي برگزاري انتخابات شوراي قانونگذاري فلسطين به صورتي آزاد و منصفانه را تحسين كردند.
در اين بيانيه كه از سوي جان بولتون، نمايندهي آمريكا در شوراي امنيت كه كشورش رياست ماه فوريه شوراي امنيت را برعهده دارد، قرائت شد، از قاطعيت محمود عباس، رييس تشكيلات خود گردان براي متعهد ماندن به طرح صلح نقشهي راه و توافقنامههاي از پيش مذاكره شده براي مناقشات فلسطين و اسراييل استقبال شد.
شوراي امنيت خاطرنشان كرد، اعطاءكنندگان اصلي كمكهاي مالي اعلام كردهاند كمك آينده به تشكيلات خودگردان را در صورتي كه اين تشكيلات به اصل عدم كاربرد سلاح، به رسميت شناختن اسراييل، قبول توافقنامهها و تعهدات پيشين پايبند باشد، مورد بازبيني قرار ميدهند.
شوراي امنيت همچنين تعهدات اسراييل و فلسطنيان بر اساس طرح نقشهي راه را يادآور شد و از آنها خواست از انجام اقدامات يك جانبه كه وضعيت مسايل نهايي را پيش داوري ميكند، اجتناب كنند.
شوراي امنيت سازمان ملل بر لزوم جلوگيري تشكيلات خودگردان از انجام حملات مبارزان فلسطيني، برچيدن زير ساختهاي ترور و همچنين توقف فعاليتهاي شهركسازي در اراضي فلسطينيان تاكيد كرد.
اين شورا بر اهميت ديدگاه دو كشور دموكراتيك مستقل كه بتوانند توام با صلح در كنار يكديگر زندگي كنند، تاكيد كرد.
در بيانيهي شوراي امنيت بدون ذكر نام آمده است، هر دولت فلسطيني بايد سه اصل را بپذيرد: عدم مقاومت، به رسميت شناختن اسراييل و قبول توافقنامههاي پيشين از جمله طرح نقشهي راه.
اين شورا قصد داشت اين بيانيه را پس از 25 ژانويه صادر كند اما به دليل مخالفت قطر، تنها عضو عرب شوراي امنيت، با آن به تعويق افتاد. قطر معتقد بود اين بيانيه در قبال اسراييل بايد منتقدانهتر باشد.
اما پس از مذاكرات طولاني قطر مخالفتش را كنار گذاشت واين بيانيه صادر شد.