کد خبر: ۴۰۱۷۸
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۴۳

مریخی ها و ونوسی ها چه خوابی برای ایران دیده اند؟

آفتاب‌‌نیوز : جورج بوش در سخنرانی سالیانه خود از کلمات خشنی نسبت به ایران استفاده کرد ولی لحن بیاناتش با آنچه جهان در سخنرانی سال 2002 شاهد بود تفاوت چشمگیری داشت. وی بلافاصله پس از انفجارهای 11 سپتامبر  عراق، کره شمالی و ایران را محور شرارت نامید ولی اکنون با گذشت 3 سال در سخنرانی خود می گوید: جهان نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را بدهد. وی به جای آمریکا از کلمه جهان استفاده می کند که در صورت بروز اتفاقی، تمام جهان مسئول پیامد فوق باشند. 

ولی این نکته را نیز باید در نظر گرفت که جهان چگونه می تواند از این روند جلوگیری کند در شرایطی که تنها پاسخ جدی و محکم از سوی واشنگتن شنیده می شود.

 از سوی دیگر واشنگتن همواره پافشاری می کند که رییس جمهور به هیچ عنوان اقدام نظامی را در دستور کار قرار نخواهد داد و مقامات ارشد این کشور نیز اعلام کردند که ایران عراق نیست و در صورت حمله به پایگاه های نظامی ایران، فقط شرایط بحرانی تر خواهد شد. 

هفته گذشته در اجلاس اقتصادی داووس درخصوص همکاری نظامی آمریکا با ایران پیشنهادات جدیدی مطرح شد و بسیاری از حضار پیشنهاد دادند که آمریکا باید پرونده ایران را به اسراییل واگذار کند ولی کارشناسان بر این روند که حل مشکل ایران حتی برای اسراییل که اکنون آمادگی برخورد را دارد، مشکل ساز است. 

اسراییل تعداد کمی هواپیما در اختیار دارد که می توانند عملیات موثری را در فاصله های دور انجام دهند و این در حالی است که بسیاری از سایت های ایران مخفی و در اماکن سری قرار دارند. و پس از اولین حمله، جهان شاهد اتفاقات پیش بینی نشده خواهد بود. در این صورت اسراییل از دو سو محاصره خواهد شد؛ اول توسط نیروهای دفاعی ایران و دوم از طرف گروه های حزب الله که اکنون در فلسطین به سر می برند. 

از سوی دیگر استفاده از تکنولوژی در این حمله بسیار هزینه بر خواهد بود. در صورت وقوع حمله نظامی ممکن است دو سایت اصفهان و نطنز تخریب شوند ولی در کنار این صدمات بسیاری از مناطق مسکونی تخریب و افراد بی گناه کشته خواهند شد و در آن زمان بسیاری از مردوم جهان با ایرانیان هم درد خواهند شد و حتی کسانیکه امروز از سیاست های این رژیم انتقاد می کنند و بویژه مسلمانان جهان رو در روی واشنگتن و اسراییل قرار می گیرند.

 اجلاس امروز  آژانس بین المللی انرژی اتمی  پرونده ایران را به شورای امنیت فرستاد، تصمیمی که هفته گذشته توسط بریتانیا، فرانسه، آلمان ، روسیه، چین و آمریکا اتخاذ شد.
 
در ادامه این گزارش آمده است؛ پس از نشست لندن دو کشور چین و روسیه با پیامی نمایندگان خود را به تهران فرستادند و جک استراو با همتای ایرانیش گفت و گو کرد. 

ایران هنوز زمان زیادی دارد تا از اعمال تحریم اقتصادی جلوگیری کند اکنون کاملا مشخص است که روسیه و چین با اجرای این تحریم موافقت خواهند کرد. 

بازی شطرنجی که از سوی ایرانیان از چند ماه گذشته آغاز شده اکنون ابعاد گوناگونی پیدا کرده و کارشناسان معتقدند که تحریم از فعالیت های ایرانیان جلوگیری نخواهد کرد خوشبختانه طبق آخرین آمارهای اعلام شده ایران سه تا هشت سال تا رسیدن به تکنولوژی ساخت سلاح های هسته ای فاصله دارد. 

چرا دولت بوش در این بحران روند ملایم و منطقی را در پیش گرفته؟ چرا بوش حتی کمتر از فرانسه از خود واکنش نشان می دهد. این سئوال های است که اکثر سیاستمداران با دقت بدنبال جواب آن هستند. 

این برنامه زمانی اکنون برای سیاستمداران آمریکایی اهمیت فوق العاده ای دارد. جان مک کین و هیلاری کیلینتون که به احتمال زیاد نامزدهای انتخابات سال 2008 آمریکا خواهند بود نیز با این مسئله بسیار محتاطانه عمل می کنند و معتقدند که تصمیم آنان بر جریانات سیاسی سال 2009 آمریکا نیز تاثیر خواهد گذاشت. 

در ادامه این گزارش آمده است که اگر واشگتن در این زمینه اقدام خاصی انجام دهد و یا ساکت باقی بماند جهان با بحران جدی به نام گسترش سلاح های هسته ای روبرو است و ایران اولین آزمایش جهان است. 

تحلیلگران سیاسی معتقدند که تغییر لحن بوش در مقابل ایران بخوبی مشهود است و این روند در سال 2009 بشدت تقویت خواهد شد. اگر جهان خواستار شنیدن پیغامی در تاریکی است می تواند سخنان چرچیل را به یاد بیاورد که می گفت: همیشه به آمریکا اعتماد کنید و این کشور سیاست های درست را در پیش می گیرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین