آفتابنیوز : دکتر سید عباس موسوی روز دوشنبه در نشست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اظهارکرد: سیاست گذاری سازمان غذا و دارو در الزام تولیدکنندگان برای درج نشانگر رنگی روی مواد غذایی تولیدی برای آگاهی مردم و حفظ سلامت آنهاست.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا با عنوان' آب وهوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند' گفت:فائو هر ساله در روز 25 مهرماه آیین هایی را به همین مناسبت در سراسر جهان برگزار می کند.
به گزارش ایرنا،رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود درباره اهداف شعار امسال روزجهانی غذا افزود:بکار بستن این شعار از سوی فائو برای این است که روش های هوشمندانه و استفاده از منابع در ایجاد و توسعه کشاورزی پایدار بکار گرفته شود.
وی افزود: محصول های تولیدی کشاورزی در مراحل داشت ، برداشت، نگهداری، حمل و نقل، توزیع و مصرف دچار آسیب های زیادی می شوند.
دکتر موسوی افزود: براساس خبرهای منتشره،بیش از 30درصد از منابع غذایی در زنجیره تولید تا مصرف به ضایعات تبدیل می شوند که با استفاده از فناوری های نوین و ارائه آموزش های لازم باید از بروز این خسارت ها جلوگیری شود.
وی ادامه داد : نصب برچسب هایی با رنگهای سبز ،زرد و قرمز بر روی محصولات غذایی برای آگاه سازی مصرف کنندگان است .
دکتر موسوی گفت:رنگ سبز نشانگر محصول مطمئن وسالم ، رنگ زرد نشان دهنده اخطار و احتیاط و رنگ قرمز نشان دهنده مضر بودن آن محصول است .
محمدرضا هاشمی معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود هم در این نشست با تقدیر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در حوزه غذا و دارو گفت: بایدبا بسیج امکانات برای الگو سازی مصرف صحیح مواد غذایی در جامعه تلاش شود .
وی با تاکید برکاهش مصرف قند ، نمک و چربی ها، افزود:افزایش تحرک ، افزایش مصرف سبزی و میوه ها و نیز افزایش نظارت و برخورد با خاطیان در افزایش سلامتی مردم موثر است.
دکتر سولماز میرزا محمدی معاون دارو وغذای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هم با اشاره به اهمیت نشانگرهای مواد غذایی بیان داشت : با کمک نشانگر تغذیه، مصرف کننده ازمیزان قند ، چربی ،نمک و اسید ترانس در مواد غذایی مصرفی اطلاع می یابد،
و می تواند با مدیریت صحیح رژیم غذایی خود را حفظ کند.
وی در باره کارکرد معاونت دارو و غذاهم گفت: 276 محصول پروانه دار در شهرستان شاهرود وجود دارد که با کمک معاونت غذا و دارو، محصولات به سمت سالم تر شدن سوق داده می شوند.
دکتر میرزا محمدی گفت:در شش ماهه نخست به طور متوسط 151 مورد بازدید انجام شده و همچنین 122 بیمار خاص هم زیرپوشش قرار داده شده اند که کمک هزینه ای به میزان 960 میلیون ریال پرداخت شده است.