کد خبر: ۴۰۳۷۰
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۲

گام های بعدی چه خواهند بود ؟

آفتاب‌‌نیوز : به اعتقاد این روزنامه فرامنطقه ای با وجود تصمیم آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ابلاغ گزارشی در مورد پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت اما ارجح آن است که هر نوع اقدام ملموسی در این رابطه به دلیل چند دستگیری حاکم بر قدرت های جهانی با کندی انجام خواد گرفت.
 
بر اساس سناریوی پیش بینی شده توسط الشرق الاوسط گام اول پس از قعطنامه ارجاع پرونده تهران به شورای امنیت توافق بر سر متن پیش نویس قطعنامه ای است که در چارچوب آن گزارش در مورد نوع فعالیت ایران در اختیار رئیس شورای امنیت قرار می گیرد که اتفاقا رئیس ئوره ای اکنون جون بولتون است. 

این گزارش باید حداکثر تا پایان فوریه جاری تهیه  شود. 

برای کشورهای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سه هفته زمان باقی است تا پیش نویس این قطعنامه را در مورد تهران تدوین کنند.
 
پس از تسلیم پیش قطعنامه به بولتون فرض بر این است که سفیر آمریکا با کشورهای عضو شورای امنیت نشستی را برگزار واین پیش نویس را مورد بررسی قرار دهند. 

تا مارس آینده کشورهای عضو شورای امنیت پیش نویس این قطعنامه را مورد بررسی قرار می دهند اما تا زمان تقدیم گزارش محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی حق رای گیری در مورد قطعنامه را نخواهند داشت. 

پس از ارائه گزارش البرادعی به شورای حکام در مورد فعالیت ایران وبنا بر توصیه های البرادعی شورای امنیت پرونده را مورد بررسی قرار خواهد داد. 

اگر البرادعی درگزارش خود اعلام کرد که تهران به تعهدات خود در چارچوب معاهدات منع گسترش تسلیحات اتمی عمل نکرده است آنگاه شورای امنیت رای صدور قطعنامه ای که ترجیحا ابراز نگرانی از فعالیت های اتمی ایران است ، تشکیل جلس خواهد داد ودر این قطعنامه از ایران خواهد خواست تا به معاهده منع انتشار تسلیحات اتمی پایبند باشد. 

اما به هر شکل این قطعنامه راه را برای تصویب قطعنامه های تنبیهی تدریجی هموار خواهد کرد به نحوی که در قطعنامه قید خواهد شد که شورای امنیت در تاریخ مشخصی برای بررسی تحولات پرونده ایران تشکیل جلسه خواهد داد. 

هر نوع قطعنامه ای در شورای امنیت نیازمند موافقت 9 عضو از بین 15 عضو این شورا است این در شرایطی است که هیچ یک از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت یعنی امریکا ، روسیه ، انگلیس ، فرانسه وچین این قطعنامه را وتو نکنند.
از اینرو آمریکا واتحادیه اروپا به چین وروسیه وچند کشور دیگر در شورای حکام اطمینان دادند که خواهان رویارویی با ایران بعوان چهارمین کشور صادر کننده نفت جهان نیستند ، وابلاغ شورای امنیت به معنای پایان یافتن تلاش های دیپلماتیک آژانس نخواهد بود وبه سرعت باعث اعمال تحریم علیه ایران هم نخواهد گردید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین