کد خبر: ۴۰۴۴۴
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۵۳

گاردین: ایرانیان برای مقابله با تحریم آمادگی ندارند

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه گاردین در ادامه این گزارش می نویسد: احمدی نژاد برای بیان این سخنان شجاعانه دلایل منطقی دارد. ایرانیان در دهه 80 میلادی با آغاز انقلاب اسلامی با شرایط سختی روبرو بودند و بلافاصله پس از آن با جنگی 8 ساله روبرو شدند و شرایط اقتصادی ناگواری را تجربه کردند و اکنون رییس جمهوری این کشور شاید با در نظر گرفتن این اتفاقات، معتقد است که آنان با هر تحریم اقتصادی در صورت ارجاع پرونده به شورای امنیت مقابله خواهند کرد. 

هنوز بسیاری ار ایرانیان متقاعد نشده اند و احمدی نژاد دوست دارد به روزهای اول انقلال باز گردد، ولی به رغم سیاست های این کشور زمان در ایران تغییر کرده است. 

رییس جمهوری این کشور که در ماه ژوئن سال گذشته میلادی بوسیله انتخابات به این سمت رسید قول داد که اقتصادی بهتر را برای مردم با قرار دادن سود فروش نفت این کشور بر سر سفرهای آنان رقم بزند.

 ولی اکنون بسیاری از منابع نزدیک به احمدی نژاد معتقدند که وی بیشترین آسیب را در صورت تحریم خواهد دید و سپس مجبور خواهد شد که بپذیرد. 

اکنون اقتصادانان جهان با اشاره به صحبت های وی که غرب را وابسته به تجارت با ایران می داند، می گویند: جمهوری اسلامی فقط 4 دهم درصد تجارت جهانی را دارد و این رقم بسیار ناچیز است. 

سعید لیلاز، یکی از تحلیلگران اقتصادی تهران می گوید: اقتصاد ایران پس از انقلاب سال 1997 بشدت به نفت و درآمد حاصل از فروش آن وابسته است. در آمد فروش نفت ایران در سال 1997 حدود 12 میلیارد بوده ولی اکنون این رقم به 35 میلیارد دلار رسیده است. 

تحمل مردم ایران برای مقابله با تحریم اقتصادی در حال حاضر به اتمام رسیده است. مصرف کنندگان کالاهای ایران از اتومبیل های خصوصی گرفته تا کالاهای لوکس ساختمانی طی 8 سال گذشته بشدت افزایش یافته و در حال حاضر اقتصاد ایرانیان در مغایرت با سیاست های آنان قرار گرفته است. 

گاردین در ادامه می نویسد: کشوری که شعار مرگ بر آمریکا می دهد نباید درهای خود را به روی مصرف کنندگان خارجی باز کند، در صورت تحریم ایران تورم در این کشور بشدت افزایش می یابد و این افزایش در مغایرت به وعده هایی است که احمدی نژاد در تابستان گذشته به مردم داده است. 

اکنون مردم حاضر به قربانی کردن خودشان نیستند و بیشتر ایرانیان خودشان را در برنامه های هسته ای دخالت نمی دهند و این یک مسئله ملی برای همه ایرانیان محسوب نمی شود. تحریم اقتصادی برای هر دو طرف مناقشه مناسب نیست ولی ایرانیان بیشتر از طرف دیگر این جدال آسیب خواهند دید. 

از زمان ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت پیش بینی های بسیاری از سرتا سر جهان شنیده می شود. علی خرم یک تحلیلگر سیاسی با متهم کردن تیم مذاکره کننده ایرانی بدلیل واکنش مثبت به ارجاع پرونده ایران گفت: پیشنهاد می کنم که مقامات تهران با دید مثبت یکبار دیگر در سیاست های خود تجدید نظر کنند. آنان باید با دقت ابعاد این ارجاع را مورد بررسی همه جانبه قرار دهند. 

همچنین محمد خوش چهره نماینده پارلمان این کشور گفت: ما باید یک مدیریت استراتژیک را در این مرحله به کار بگیریم و تصیمیات ما نباید بر پایه احساسات و شعارها اتخاذ شود.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین