آفتابنیوز : وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال ایرنا و نقل قول ها از او که خواسته بود مدیران دو تابعیتی را به او معرفی کنند، گفت: دیروز خبرنگار محترمی در حاشیه همایش وابستگان نظامی درمقام سوال از من پرسید دهها مدیر دوتابعیتی در کشور وجود دارد. چرا به این موضوع رسیدگی نمی شود؟ من در خواست کردم شما که این را میدانید لطفا چهار پنج نفر را معرفی کنید تا بگویم برابر قانون برکنار شوند. ایشان حتی یک مورد هم سراغ نداشت.ملاحظه می فرمایید که این جمله بنده در مقام نفی مطلب خبرنگار مزبور است. نه استمداد از دیگران برای معرفی افراد دو تابعیتی. چراکه وقتی اینجانب می دانم مدیر دو تابعیتی نداریم وجهی ندارد که درخواست معرفی انها را بنمایم.
علوی خاطرنشان کرد: متاسفانه سناریوهای مختلفی برای تضعیف دولت توسط مخالفین تدارک دیده شده که بحث دو تابعیتی ها یکی از انها است. مایه تاسف است به سادگی مطالبی بیان می شود که مابه ازای واقعی ندارد واعتماد مردم را بدون جهت اسیب می زنند . صحبت وزیر اطلاعات را به صورت ناقص و نادرست منعکس می شود که خود موجب ابهام می شود.این که اینجانب در حاشیه جلسات مختلف به سوال خبرنگاران پاسخ نمی دهم همین نقل نادرست اظهارات می باشد.
وزیر اطلاعات در توضیح این که به چه کسانی دوتابعیتی گفته می شود، اظهار داشت: در مقوله اقامت یک شخص در کشوری غیر از کشور اصلی خود مفاهیم و اصطلاح های متعددی داریم که تابعیت، گرین کارت ( امریکا)، اقامت دائم، روادید و روادید مکرر از جمله انها هستند.
علوی گفت تابعیت نیز دو نوع است. در یک مورد ، فرد تابعیت را کسب می کند. از یک دولت خارجی درخواست تابعیت می کند و در نوع دیگر، در کشوری دیگر مانند امریکا بدنیا می اید و اگر حقوق بین الملل ان کشور همچون امریکا بر اساس خاک باشد، هرکس که در خاک ان کشور بدنیا می اید شهروند انجا محسوب می شود و تابعیت ان کشور را به وی می دهند.
وی افزود: در نوع دوم، فرد به تابعیت اولیه خود پشت نکرده و اقدامی نیز برای گرفتن تابعیت کشور مزبور ننموده است ولی تابعیت آن کشور را پذیرفته است.
وزیر اطلاعات به موارد قانونی در ایران اشاره کرد و گفت: از نظر قانون جمهوری اسلامی ایران، بر اساس قانون مدنی سال 1307 فردی که تابعیت دوم می گیرد، اموال غیرمنقول او باید توسط دادستانی فروخته و پولش به او واگذار شود تا در ان کشور سکونت یابد
علوی خاطرنشان کرد که از سال 1307 تاکنون فقط یک مورد این قانون اجرا شده که مربوط به قبل از انقلاب بوده است.
وی اضافه کرد: از نظر قانون مدیریت خدمات کشوری هم افراد دو تابعیتی یعنی کسانی که اضافه بر تابعیت ایران تابعیت دیگری را دریافت کرده اند نمی توانند وزیر ، معاون وزیر، نماینده مجلس و مدیرکل باشند و حق تصدی این مسئولیت ها را ندارند.
وزیر اطلاعات اظهار داشت در حال حاضر هیچ مسئول دو تابعیتی نداریم فقط یک مدیر دو تابعیتی داشتیم که دیروز من در مصاحبه به ان اشاره کردم و گفتم قرار است استعفا دهد. بعدا مطلع شدم این فرد دو هفته پیش ازسمت خود استعفا داده است.
علوی گفت: این مدیر ، فردی فرهیخته، نخبه، دکترای هوش مصنوعی، متدین و از نزدیکان یکی ازشخصیت های ارزشمند و رجال سیاسی کشور است و هیچ مانعی غیر از دوتابعیتی برای تصدی مسئولیت او وجود نداشت.
وی افزود: البته تابعیت امریکایی او ناشی از بدنیا امدن در خاک امریکاست.
وزیر اطلاعات اظهار داشت: طوری مساله دو تابعیتی مطرح می شود که انگار هر فردی که دو تابعیتی است فاسد، بیگانه،وطن فروش یا جاسوس است.
علوی گفت: درحال حاضر حدود40 هزار ایرانی دوتابعیتی در سطح دنیا داریم. بخش عمده ای از انها شهروندان جنوب کشور هستند که در شیخ نشین ها تابعیت گرفته اند . بسیاری هم در کشورهای اروپایی و کانادا و امریکا زندگی می کنند که عمدتا افرادی متدین و علاقمند به ایران هستند. بخش زیادی از انها در دفاع مقدس صدها میلیون تومان به جبهه ها کمک کردند و برخی هم اعتبار و ثروت علمی برای ایران به شمار می ایند مانند پروفسور سمیعی.
وزیر اطلاعات گفت که ایران چیزی به نام دو تابعیتی را به رسمیت نمی شناسد و افزود: وقتی فردی تابعیت کشور دیگر را گرفت طبق قانون صد سال قبل تابعیت ایران از او سلب می شود. اگر خواست تابعیت ایرانی او بازگردد باید دولت در این مورد تصمیم بگیرد.
وی در ادامه بحث در مورد دو تابعیتی بودن برخی مسئولان گفت: برخی افراد در مقطعی گرین کارت داشته اند. گرین کارت ، تابعیت نیست. در امریکا پروانه های اقامت متفاوتی وجود دارد یکی از انها پروانه اقامت شغلی یا گرین کارت است. فرد اجازه اقامت چند ساله می گیرد ولی بعد از ده سال استفاده از گرین کارت ، اگر بخواهد تابعیت امریکا دریافت کند به وی تابعیت داده می شود.
علوی خاطرنشان کرد: کسانی که با گذشت این زمان درخواست تابعیت نکرده اند به این معنا است که حاضر به ترک تابعیت ایرانی و دریافت تابعیت امریکا نشده اند که این خود امتیازی برای انان محسوب می شود.
وزیر اطلاعات گفت: یک عضو فعلی دولت که سابقا دارای گرین کارت بوده است از این دسته افراد است که می توانسته درخواست تابعیت از امریکا کند ولی شرف ایرانی بودن را بر تابعیت امریکایی ترجیح داده است.
علوی افزود: تا زمانی که فردی از گرین کارت استفاده می کند تبعه امریکا شناخته نمی شود چون رفت وامدش با پاسپورت ایرانی است. گرین کارت فقط به او اجازه تردد بدون ویزا را می دهد.
وزیر اطلاعات به امار و استعلام ها دراین زمینه اشاره کرد و گفت: دستگاه ها در این زمینه برای تصدی پست های مدیریتی از وزارت اطلاعات در مورد افراد استعلام می کنند و وزارت در مورد افراد دو تابعیت اعلام میکند که چون این فرد دارای تابعیت مضاعف است واگذاری مسئولیت به او خلاف قانون است.
وی خاطرنشان کرد: از میان هزاران فردی که در دو سه سال گذشته در مورد انها استعلام صورت گرفته، حدود 70 نفر مظنون به تابعیت مضاعف بودندکه بعد از بررسی ها مشخص شدحدود 35 یا 36نفر انها دوتابعیتی هستند. به دستگاههای استعلام کننده اعلام کردیم واگذاری مسئولیت به انها خلاف قانون است و حتی به یک نفر انها هم مسئولیتی داده نشده است.
علوی با اشاره به استعفای یک مدیردو تابعیتی در دو هفته قبل گفت: اکنون هیچ مدیر دو تابعیتی نداریم و این فضاسازی ها خلاف واقع و سناریویی بی اساس است که فقط ذهنیت منفی در مردم ایجاد می کند و عملیات روانی علیه دولت است.
وزیر اطلاعات به دقت نظر این وزارتخانه برای پیگیری موضوع دو تابعیتی اشاره کرد و گفت: دو نفر از مسئولان دولتی در سال جاری در مقام دریافت اقامت در کانادا و یا گرین کارت امریکا بودند که به انها اعلام شد یا اقامت و گرین کارت را دنبال کنند و از سمت خود استعفا دهند و یا اقامت و گرین کارت را رها و در سمت خود کار را ادامه دهند.
وی افزود: یکی از انها اصرار بر دریافت اقامت داشت و از مسئولیت خود استعفا نمود و فرد دیگر از دریافت گرین کارت صرفنظر نمود و در مسئولیت خود مشغول به کار است.
علوی تاکید کرد: ملاحظه می فرمایید علیرغم این که این دو مسئول حتی در صورت دریافت اقامت یا گرین کارت دو تابعیتی محسوب نمی شدند اما چون اقدام انان برای دریافت اقامت یا گرین کارت در دوره مسئولیتشان بوده وزارت اطلاعات حتی این مورد را نیز نپذیرفته است. علیرغم این که دو تابعیتی بر انها صدق نمی کند.
وزیر اطلاعات گفت: چه کار کنیم که بعضی از بزرگواران در برخی رسانه های مخالف دولت مطلبی به این روشنی را درک نمی کنند و خود اذعان کرده اند که 'واقعا نمی فهمند'.
علوی ابراز امیدواری کرد مردم با هوشمندی و برخورد عقلانی تحت تاثیر این القائات و تبلیغات منفی قرار نگیرند و از برخی مخالفان دولت هم خواست تقوی الهی پیشه کنند.