کد خبر: ۴۰۵۷۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۶

یک‌دفعه بدنتان داغ می‌شود؟

گرگرفتگی بدن آزاردهنده است و می‌تواند با تپش قلب و برافروختگی پوست همراه باشد، در حالی که اغلب خانم‌های یائسه این مشکل را دارند، اما ممکن است در آقایان نیز دیده شود.
آفتاب‌‌نیوز :
گرگرفتگی یکی از عوارض جانبی شایع بسیاری از داروهای تجویزی است. داروهای مخدر، داروهای ضدافسردگی و برخی داروهای پوکی استخوان از این گروه داروها هستند.

اگر به‌محض شروع مصرف یک داروی خاص دچار گرگرفتگی شدید، مطمئن شوید که آیا علت آن مصرف داروست یا نه. بهتر است در مصرف هر دارو به بروشور آن توجه کنید و بدانید هر دارو دقیقا چه عارضه‌ای دارد. شاید پزشکتان بتواند دارو را تعویض کند تا دیگر دچار این مشکل نشوید. همچنین ممکن است مدتی بعد از مصرف دارو مشکل رفع شود، بنابراین بدانید این عوارض طولانی‌مدت نیستند و بهتر است صبور باشید.

اضافه وزن
احتمالاً شنیده‌اید که چربی بدن به‌طور فعال در سوخت‌وساز نقش دارد که به توضیح ارتباط چاقی و سرطان کمک می‌کند، چون چربی در بدن می‌سوزد می‌تواند موجب گرگرفتگی شود. رژیم غذایی مناسب و ورزش می‌تواند به کاهش علائم در بدن شما کمک کند.

تقریباً هر مشکلی مربوط به هورمون‌ها و سیستم غدد درون‌ریز می‌تواند موجب گرگرفتگی شود، به‌خصوص مشکلات مربوط به تیروئید. طبق یک بررسی نشان داده شده است که زنان چاقی که وزنشان را کاهش می‌دهند و در هفته 200 دقیقه ورزش می‌کنند، دو برابر بیشتر از سایرین گرگرفتگی‌شان کاهش می‌یابد.

آلرژی غذایی یا حساسیت
تقریباً همه ما یک احساس گرمای موقتی را طی خوردن غذاهای تند تجربه کرده‌ایم. اما اگر شما دچار یک حساسیت غذایی و یا عدم‌تحمل غذایی ناشناخته باشید، نشان می‌دهد ماده دیگری موجب گرگرفتگی شما شده است.

الکل، کافئین و مواد افزودنی مانند سولفیت برخی از عوامل محرک رایج گرگرفتگی مربوط به رژیم غذایی هستند. شاید شما بتوانید پس از یک گرگرفتگی به‌علت مصرف مواد خوراکی متوجه دلیل آن شوید، اما مراجعه به یک متخصص و پزشک تغدیه می‌تواند به شناسایی دقیق علت و رهایی شما از این مشکل کمک کند.

اضطراب
در حالی که بسیاری از ما کلمات "استرس" و "اضطراب" را به‌جای یکدیگر به کار می‌بریم، کارشناسان سلامت روان تمایل به استفاده از اصطلاح "اضطراب" برای اشاره به علائم جسمی احساساتی مانند استرس، ترس و یا نگرانی دارند. افزایش ضربان قلب و بی‌قراری عصبی از علائم اضطراب کلاسیک هستند که می‌تواند موجب گرم شدن بدن و ایجاد حس گرگرفتگی در فرد شود.

به خودتان بیاموزید که تنفس یک ورزش ساده است که اجازه می‌دهد بر اضطرابتان غلبه کنید. ورزش، مدیتیشن، و یوگا نیز به کاهش اضطراب کمک خواهند کرد. اگر احساس می‌کنید دچار شکل جدی از اضطراب هستید، با یک متخصص گفتگو کنید.

بیماری‌ها
تقریباً هر مشکلی مربوط به هورمون‌ها و سیستم غدد درون‌ریز می‌تواند موجب گرگرفتگی شود، به‌خصوص مشکلات مربوط به تیروئید، به‌ویژه کم‌کاری تیروئید باعث احساس گرما خواهند شد. عفونت و ویروس در بدن هم می‌تواند علت آن باشد.

به‌طور طبیعی درجه حرارت بدن شما در شب دچار نوسان می‌شود، بنابراین طبیعی است که در نیمه‌شب به‌علت تعریق و گرمای شدید از خواب بیدار شوید.

اگر دچار مشکل تیروئید باشید، به‌احتمال زیاد علائم دیگری را نیز کنار گرگرفتگی تجربه خواهید کرد.
افزایش ضربان قلب، کاهش ناگهانی وزن، احساس خستگی در طول روز و... همگی از علائم پرکاری تیروئید هستند.

در مورد مشکلات دیگر نشانه‌هایی مانند اسهال یا ناراحتی روده و افزایش دمای بدن نشان دهنده عفونت خواهد بود. اگر هر کدام از این علائم را کنار گرگرفتگی مشاهده نمودید، به پزشک مراجعه کنید.

اتاق خواب گرم
به‌طور طبیعی درجه حرارت بدن شما در شب دچار نوسان می‌شود، بنابراین طبیعی است که در نیمه‌شب به‌علت تعریق و گرمای شدید از خواب بیدار شوید.

اگر متوجه گرگرفتگی در نیمه‌های شب شدید، دمای وسایل گرمایشی را کاهش دهید، پتو را کنار زده و لباس نازک‌تر به تن کنید تا به کاهش احساس گرما کمک کرده باشید.

منبع: تسنیم


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین