آفتابنیوز : سرویس سیاسی- «عربویکلی» در گزارشی تحلیلی اشاره میکند که بهنظر میرسد روحانی و متحدان او در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تلاش خواهند کرد تا منافع اقتصادی حاصل از توافق هستهای با قدرت های جهانی را به شهروندان ایرانی نشان دهند.
به گزارش آفتابنیوز؛ این سایت مینویسد: «انتخابات ریاستجمهوری مه سال ۲۰۱۷ میلادی در واقع همهپرسیای برای سیاست خارجی دولت روحانی در قبال قدرتهای غربی و توافق هستهای خواهد بود که نقطه عطفی در تاریخ ایران بود. روحانی وعده داده بود که منافع اقتصادی حاصل از برجام عاید مردم خواهد شد. متحدان او نیز سعی خواهند کرد تا این موضوع را به شهروندان نشان دهند. اتحاد میان اصلاحطلبان و روحانی تضمینشده است؛ به خصوص آن که انتخابات پارلمانی ماه مارس گذشته این موضوع را اثبات کرد. اما در طرف مقابل در اردوگاه اصولگرایان و محافظهکاران وضعیتی چندپارچه دیده میشود. آنان دچار اختلافات عمیقی درون جناحی هستند. محافظهکاران عملکرد اقتصادی دولت را زیر سوال میبرند اما خود قادر به معرفی یک نامزد قوی برای به چالشکشیدن روحانی در انتخابات نیستند.»
این سایت در ادامه میافزاید: «رهبر ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر گذشته سیاستهای کلی درباره نحوه برگزاری انتخابات را ابلاغ کردند و در آن علاوه بر لزوم شفافیت بر عدم مداخله نیروهای مسلح و سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی در روند برگزاری انتخابات تاکید شده بود.
عرب ویکلی در ادامه اشاره میکند که مسائل عمده در انتخابات آینده اقتصاد سیاست خارجی خواهند بود و مینویسد: «بهبود سریع اقتصاد در دوران پساتحریم دغدغه اصلی است. ائتلاف محافظهکاران و اصولگرایان بهطور مستمر مدعی شدهاند که وعدههای روحانی درباره بهبود وضعیت در دوران پسابرجام فریب و دروغ بودهاند. دولت در مقابل از توافق هستهای دفاع و اشاره کرده است که بسیاری از تحریمها علیه ایران لغو شدهاند.»
این سایت اشاره میکند که اصولگرایان برای آن که در برابر روحانی موفق ظاهر شوند باید نامزدی فوقالعاده قوی را معرفی کنند و در اینباره مینویسد: «روحانی مزیت انتخاباتیای دارد که همانا حل و فصل مناقشه بر سر برنامه هستهای و جلوگیری از تحقق یک جنگ بزرگ در منطقه است. محافظهکاران اکنون از انسجام درونی و همبستگی درون جناحی برخوردار نیستند. آنان چندپاره شدهاند. نامزدهای متعدد میتواند به ضر محافظهکاران در انتخابات پیشرو باشد. تنها نامزد احتمالی قوی آنان برای رویارویی با روحانی احمدینژاد بود که او نیز از شرکت در رقابتهای انتخاباتی منصرف شد. خروج احمدینژاد از صحنه سیاسی ضربه مهلکی بر اردوگاه محافظه کاران وارد آورد. احمدینژاد چهرهای بود که سبب میشد تا حضورش در انتخابات جامعه را دو قطبی کند و به احتمال زیاد باعث ایجاد بیثباتی سیاسی در سطح ملی در ایران میشد.
عربویکلی در پایان مینویسد: «نامزدهای انتخاباتی به تدریج خود را معرفی خواهند کرد اما واقعیت آن است که اصولگرایان نامزدی که دارای اعتبار، محبوبیت و جاذبه برای به چالش کشیدن روحانی باشد را ندارند. در صورتی که رقیبی قوی وجود نداشته باشد به احتمال زیاد نتیجه انتخابات مه ۲۰۱۷ ایران از پیش مشخص است.»
یکی از اختلافات این است که بر ادامه اشتباهات گذشته اصرار نداشته باشیم