کد خبر: ۴۰۶۷۵
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۱۳

کارشناسان عرب وبرنامه هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه عربستانی عکاظ در شماره چروز هارشنبه خود در گزارشی با اشاره به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نظر تنی چند از کارشناسان عرب را در این رابطه جویا شده است . 

دکتر ابراهیم العنابی استاد حقوق بین الملل دانشگاه عین شمس مصر در این رابطه معتقد است که این تصمیم تنها از طریق اعمال فشارهای گسترده آمریکا وکشورهای غربی بر دیگر کشورها از یک سو ومنافع مشترک بین اعضای شورای حکام از سوی دیگر میسر گردید. 

این کارشناس عرب در مورد میزان احتمال موفقیت تلاش های میانجیگرانه به عکاظ گفت : این موفقیت به میزان اعتمادی که طرف های منازعه به میانجی دارند بستگی دارد ، از این رو موضع آفریقای جنوبی با توجه به نزدیکی اش به آمریکا ونیز بی طرفی بین المللی که به آن شهره است می تواند در توقف روند روبه افزایش تنش بین المللی علیه ایران کمک کند.

اما به هر شکل موفقیت این نقش موکول به میزان دست آوردهایی است که کشورهای غربی به دنبال کسب آن از پافشاری بر ارجاع پرونده به شورای امنیت دارند ، بستگی دارد. 

این استاد دانشگاه پس از برشمردن سناریوهایی که ممکن است آمریکا از آنها برای پیشبرد این پرونده در اختیار داشته باشد تاکید کرد ایران هم از تمامی اهرم ها وامکانات خود بخصوص نفت استفاده خواهد کرد و واکنش شدیدی در مقابل اروپا وآمریکا خواهد داشت ، مسئله ای که باعث بروز بحران اقتصادی سختی در سطح جهانی وافزایش شدید قیمت نفت خواهد گردید. 

در مقابل دکتر محمد منصور رئیس مرکز پژوهش های "المستقبل" در این رابطه گفت : به رغم آنکه روسیه وچین مایل به رسیدن اوضاع علیه ایران به این حد وسطح نبودند اما آنها به طور حتم برای نزدیک کردن دیدگاه ها ومیانجیگری جهت جلوگیری از شعله ور شدن دوباره منطقه دست به کار خواهند شد. 

به هر شکل آمریکا واسرائیل با قصد وبرنامه ی قبلی به دنبال افزایش فشار بر ایران هستند . 


به اعتقدد منصور رفتار سیاسی تندرویانه ایران باعث شد تا تهران در یک بحران گرفتار آید زیرا به هر شکل سیاست تندوریانه در داخل مستلزم ونیازمند روندی همسو در خارج است

 از این رو پیش بینی می شود روند وسخنان ایران همچنان به همین سمت وسو حرکت کند تا آنکه کشورهایی همچون روسیه ، چین وآفریقای جنوبی بتوانند تلاش های میانجیگرانه خود را برای وساطت بین جامعه جهانی وایران وکاهش فشار بر ایران به نتیجه برسانند. 

به گفت این کارشناس عرب این امکان وجود دارد که ایران در مقابل چشم پوشی از غنی سازی اورانیوم امتیازاتی را دریافت کرده و دست آوردهای سیاسی همچون کاهش فشارهای جهانی بر هم پیمانانش سوریه وحزب الله درجنوب لبنان را هم در چارچوب یک توافقنامه فراگیر بپذیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین