آفتابنیوز : معصومه ابتکار پنجشنبه 20 آبان در جلسه بررسی پیشرفت برنامه عمل حفاظت و بهبود محیط زیست استان فارس، گفت: در این طرح که
بهمناسبت راهپیمایی عظیم اربعین اجرایی شده است، با مشارکت زائران کاشت نهال در استان ایلام انجام میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با نظر مساعد مسئولان دولت عراق، این طرح در آن کشور نیز با هدف کاهش تاثیرات ریزگردها وآلایندهها اجرایی شود.
وی ادامه داد: راهپیمایی اربعین حسینی که بعدی فرهنگی و زیارتی داشت، با این اقدام یک بعد محیطزیستی نیز به خود گرفت تا پیام صلح و دوستی را نیز انتشار دهد.
به گزارش ایسنا، ابتکار با بیان اینکه حفظ منابع آب و مدیریت صحیح مصارف آب و حفاظت از طبیعیت بسیار اهمیت دارد، توجه به طرحهای آبخوانداری و آبخیزداری را با اهمیت دانست و فارس را از استانهای دارای تجربه در این زمینه برشمرد.
او با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در خصوص مسائل زیست محیطی، گفت: امروز دولت و حاکمیت در ایران درک صحیحی از مسائل محیط زیستی و اهیمت آن دارد و حفاظت از محیط زیست را یک وظیفه و تکلیف کلی حاکمیت میداند.
ابتکار با بیان اینکه ایران شرایط خاصی داشته و با بحرانهای متعددی در عرصه زیست محیطی مواجه است، گفت: با بحرانهای متعددی روبرو هستیم که خسارتهای جبران ناپذیری به اقتصاد ایران، سلامت جامعه و آینده کشور و سرمایههای طبیعی وارد میکند و اگر با برنامه و درایت و نگاه فرابخشی به آن توجه نکنیم موفق نخواهیم بود.
او با اشاره به برنامههای جهانی نظیر توافق پاریس برای مقابله با تغییر اقلیم و اهداف برنامه 2030 توسعه پایدار جهانی، این برنامهها را دارای همخوانی با سیاستهای کلی نظام در حوزه محیط زیست دانست و گفت: ایران در هر دو زمینه بسیار فعال عمل کرده است.
ابتکار با اشاره به گزارشهای ارائه شده در این جلسه از سوی مسئولان استان فارس، گفت: در کاهش آلودگیها بهترین نتایج را در شیراز شاهد بودهایم و گزارشها نشان میدهد وضع بهتر از گذشته است.
او ابراز امیدواری کرد که با بهرهبرداری از سامانه جامع معاینه فنی طی هفتههای آینده توسط وزیر کشور، روند کاهش آلودگی هوا در سراسر کشور تسریع شود و گفت: همزمان لایحه هوای پاک را نیز در مجلس داریم که امیدواریم با تصویب آن روند سرعت بیشتری بگیرد.
ابتکار حفظ باغها را از ضرورتهای کاهش آلودگی هوا در شهرها و ارتقای سلامت و نشاط شهروندان دانست و گفت: امروز و با همکاری وزارت صنعت، خروجیهای مجاز صنایع کشور ارتقاء پیدا کرده و در مورد پسماندهای صنعتی نیز، کاری ویژه و جدی را شروع کردهایم.
او لزوم تجهیز تمام شهرکها و نواحی صنعتی کشور به سیستمهای تصفیه فاضلاب صنعتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در شرایط کنونی خصوصا در استانها و مناطقی که با بحران آب مواجه هستند، توجه به ایجاد و توسعه تصفیهخانههای فاضلاب بهخصوص تصفیه فاضلابهای بیمارستانی و صنعتی برای ممانعت از آلودگی منابع آب زیرزمینی و محیط زیست بسیار ضروری است.
ابتکار به تهیه آئیننامه توسعه معادن کشور اشاره و اضافه کرد: در زمینه کاهش مصرف پلاستیک، کسیههای پلاستیکی، اقداماتی را در دستور کار قرار دادهایم. مصرف بیرویه پلاستیک آسیبهای جدی را به محیط زیست در ایران وارد کرده و ما نیازمند آئیننامهای برای کاهش مصرف پلاستیک خصوصا کیسه فریزر و کیسههای پلاستیکی هستیم و امیدواریم فارس هم در این زمینه فعالتر ورود کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با مناسب دانستن اقدامات انجام شده در زمینه حفاظت از عرصههای طبیعی و حفاظت شده در برابر آتش و مهار آتشسوزیها نیز گفت: ساز و کارهایی را برای مقابله با آتشسوزیها اندیشیدهایم که تامین 43 فروند بالگرد و هواپیما و استقرار آنها در 14 نقطه کشور یکی از این اقدامات است.
او با بیان اینکه آمارها در کشور خصوصا در عرصههای حفاظتشده زیست محیطی حاکی از کاهش تعداد و حجم آتشسوزیها نسبت به گذشته است، گفت: توافق خوبی 2 هفته قبل با وزارت دفاع، سازمان جنگلها و مراتع و سازمان برنامه و بودجه انجام شد که بخش مهمی از نیازهای تجهیزاتی را تامین کنیم.
ابتکار با یادآوری اینکه تامین خودرو و موتورسیکلت در این زمینه دنبال میشود، گفت: از محل اعتبارات ستادهای مدیریت بحران بخشی از نیازها تامین شده است که کافی نیست.
معاون رئیسجمهور همچنین لزوم تجهیز نقاط مختلف عرصههای حفاظت شده به دوربینها و سیستمهای پایش هوشمند را یک ضرورت دانست و گفت: در استان فارس این اقدام برای مناطق ارژن و پریشان در دستور کار قرار گرفته است.
ابتکار جلب مشارکتهای مردمی در حفاظت عرصههای طبیعی را بسیار با اهمیت دانست و از اقدامات انجام شده در شهرستان کازرون استان فارس قدردانی کرد.