کد خبر: ۴۰۹۵۱۹
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵

"روحانی تنها کاندیدای ما در انتخابات است"

دبیر کل حزب اتحاد ملت گفت:شرط گذاشتن جایی مفهوم دارد که آلترناتیو دیگری هم وجود داشته باشد، وقتی آلترناتیوی وجود ندارد و ضرورتی هم برای آن احساس نمی شود، شرط گذاشتن بی‌معنا است.
آفتاب‌‌نیوز : علی شکوری‌راد در سومین نشست فصلی منطقه آذربایجان شرقی حزب اتحاد ملت که در تبریز برگزار شد، گفت: ما می‌خواهیم درون این نظام و در چارچوب قانون اساسی به اصلاح رویکردها و رویه‌ها بپردازیم و گفتمان اصلاحات را نیز در همین محدوده تعریف می‌کنیم. معتقدم که می‌توان در همین محدوده و چارچوب به دستاورهای خوبی رسید و به بسیاری از مطالبات پاسخ داد.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، حزب توانست کارنامه نسبتا قابل قبولی از خود بر جای گذارد. رویکرد ما در تمام این مدت و به ویژه در جریان انتخابات مجلس، اتحاد و انسجام مجموعه اصلاح‌طلبان بود. به جای سهم‌خواهی و ادعا، عملگرایی را در دستور کار قرار دادیم و بخش مهمی از پیروزی به دست آمده در انتخابات مجلس، نتیجه تلاش دوستان ما در حزب اتحاد بود و تلاش خواهیم کرد تا این اتحاد و انسجام در انتخابات پیش رو نیز تداوم داشته باشد.

دبیرکل حزب اتحاد ملت، این حزب را دارای گفتمان اصیل اصلاح‌طلبی دانست و گفت: تمام تلاش ما این است که گفتمان خود را به گفتمان پرچمدار اصلاحات یعنی سیدمحمد خاتمی نزدیک کنیم. ما نیامده‌ایم که به تعداد احزاب اصلاح‌طلب یکی اضافه کنیم، بلکه به دنبال تعمیق گفتمان اصیل اصلاح‌طلبی خواهیم بود.

او به تبیین گفتمان حزب پرداخت و افزود: ما خود را اصلاح‌طلب می‌دانیم و با کسانی که اصل نظام را نمی پذیرند، مرزبندی اساسی داریم. گروهی هم هستند که اساس نظام را قبول دارند، ولی معتقد هستند ساختار آن ساختار مناسبی نیست. من این گروه را جریان تحول‌خواه می‌نامم. ما به این گروه ایرادی وارد نمی‌کنیم. اما اولویت حزبی ما تحول‌خواهی نیست. ما به تجربه دریافته‌ایم که باید مطالبات را اولویت‌بندی کنیم. ما می‌خواهیم در درون این نظام و قانون اساسی به اصلاح رویکردها و رویه‌ها بپردازیم و گفتمان اصلاحات را نیز در همین محدوده و چارچوب تعریف می‌کنیم.

 فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: معتقد هستم که می‌توان در همین محدوده و چارچوب دستاورهای بسیار خوبی را به دست آورد و به بسیاری از مطالبات پاسخ داد. هرگاه این مطالبات پاسخ داده شد، آن گاه بررسی می‌کنیم که آیا اقدامات دیگر ضرورت دارد یا خیر؟ اما معتقدیم در شرایط حاضر، نباید مطالبات ما از این چارچوب خارج شود و خواست اجرای بدون تنازل قانون اساسی نیز در همین راستا است.

شکوری‌راد در ادامه به تشریح دلایل حمایت از حسن روحانی در انتخابات ۹۲ پرداخت و گفت: برخی این انتقاد را مطرح می‌کنند که جریان اصلاحات با حمایت از روحانی در سال ۹۲، از هویت و گفتمان خود عدول کرد. من به هیچ وجه با این گفته موافق نیستم. ما در انتخابات گذشته در شرایطی بودیم که می‌بایست کشور را نجات می‌دادیم. کسب پیروزی در برابر افراطیون، بسیار مهم‌تر از آن بود که یک اصلاح‌طلب به پیروزی برسد. در واقع ما ضمن حفظ هویت و گفتمان خود، وارد ائتلافی شدیم که می‌توان آن را ائتلاف بهبودخواهی نامید.

دبیرکل حزب اتحاد ملت بهترین مجرا برای پیشبرد گفتمان اصلاح‌طلبی را ورود به حاکمیت دانست و افزود: لازمه پیشبرد گفتمان اصلاح‌طلبی، دست یابی به پایگاه‌های قدرت است تا بتوان از طریق آن اصلاحات را اعمال کرد. برخی می‌گویند که ما باید اصلاحات جامعه‌محور را دنبال کنیم و از حاکمیت فاصله داشته باشیم، ولی دیدیم که هرگاه اصلاح‌طلبان در دل حاکمیت حضور نداشته باشند، فضای جامعه نیز بسته‌تر خواهد شد.

نماینده مجلس ششم ادامه داد: روحانی اگرچه ادعای اصلاح‌طلبی نداشت، ولی شعارهایی را مطرح کرد که حداقل مطالبات ما را برآورده می‌کرد. اگرچه برخی از این مطالبات هنوز محقق نشده‌اند، اما در مجموع، دولت فراتر از انتظار ما ظاهر شده است.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی سپس با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، حسن روحانی را تنها کاندیدای جریان اصلاحات معرفی کرد و گفت: بارها تاکید کرده‌ایم که تنها کاندیدای ما در انتخابات، حسن روحانی است. برخی مطرح می‌کنند که وقتی شما بی قید و شرط از کسی حمایت می‌کنید، او نسبت به شما احساس بی‌نیازی می‌کند. پس برای حمایت از روحانی باید شرط گذاشت. این بحث در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد، ولی شرط گذاشتن جایی مفهوم دارد که شما آلترناتیو دیگری هم داشته باشید. وقتی آلترناتیوی وجود ندارد و ضرورتی هم برای آن احساس نمی‌شود، شرط گذاشتن بی معنا است.

او افزود: ما به جای مشروط کردن حمایت از حسن روحانی، از وی حمایت می‌کنیم و در کنار آن مطالبات خود را نیز به صورت جدی طرح می‌نماییم و پیگیر اجرای آن‌ها می‌شویم. این را هم باید در نظر داشت که دولت در بسیاری از مسائلی که برای اصلاح‌طلبان مهم بوده، ورود کرده است و بعد به جایی رسیده که دیگر پیگیری آن برایش مقدور نبوده است. ما محدودیت‌های دولت را درک می‌کنیم و نمی‌خواهیم درگیر مسائلی شود که دولت را زمین‌گیر کند.

شکوری‌راد در بخش پایانی سخنان خود، به ارزیابی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیرات احتمالی آن بر ایران پرداخت و گفت: کارگروه سیاست خارجی دفتر سیاسی حزب در آخرین جلسه شورای مرکزی گزارش مبسوطی در خصوص انتخابات آمریکا ارائه کرد که البته هنوز مباحث جمع‌بندی نشده است. با این حال تحلیل شخصی من این است که انتخاب ترامپ اگرچه شرایط را غیرقابل پیش بینی کرده است، ولی با توجه به شعارهای او در رقابت‌های انتخاباتی، توجه دولت بعدی آمریکا به مسائل داخلی به ویژه در عرصه اقتصاد خواهد بود، در واقع ترامپ بیشتر به دنبال اقتدارطلبی اقتصادی است تا سیاسی. از سوی دیگر چنان چه دولت بعدی آمریکا به برنامه‌های گفته شده عمل نماید، موجبات فاصله گرفتن اروپا از آمریکا را فراهم خواهد کرد و این به نفع منافع ملی ایران است.

شکوری‌راد در پاسخ به پرسشی پیرامون احتمال رد‌صلاحیت حسن روحانی در انتخابات پیش رو نیز گفت: احتمال رد صلاحیت بسیار کم است و هیچ شواهد و قرائنی دال بر آن وجود ندارد. به ویژه آن که روحانی رئیس‌جمهور است و توجیه ردصلاحیت او کار آسانی نخواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ریاست ستاد حسن روحانی در انتخابات پیش رو نیز گفت: به هر حال رئیس ستاد را شخص ایشان انتخاب خواهد کرد و احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب نقشی در آن ندارند. اگر فردی که این مسئولیت بر او محول شده، مورد قبول احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب نیز بود، همه در آن جا متمرکز خواهند شد. ولی اگر چنین نشد، شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در این خصوص تصمیم خواهد گرفت که ستادی مجزا تشکیل شود یا خیر. احتمال تشکیل ستاد از سوی حزب اتحاد نیز در چنین شرایطی منتفی نیست.

سومین نشست فصلی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی منطقه آذربایجان شرقی با حضور علی شکوری‌راد دبیرکل حزب در تبریز برگزار شد.

منبع: ایلنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین