کد خبر: ۴۱۰۴۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵

ایران از چه زمانی در فکر رسیدن به اقیانوس اطلس بود؟

این اولین باری نیست که ایران تلاش کرده تا حضور خود را در دریاهای آزاد از جمله اقیانوس اطلس گسترش دهد. در تاریخ ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی دریادار سیاری اعلام کرد که ناو بالگردبر خارک ایران و ناوشکن سبلان عازم اقیانوس اطلس شده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- سایت تحلیلی « المانیتور» با انشار گزارشی اشاره می‌کند که مقام‌های ایرانی می‌گویند نیروی دریایی آن کشور برای اولین‌بار وارد اقیانوس اطلس شده است. این سایت اما اشاره می‌کند که پیش از این نیز سابقه حضور نیروهای نظامی ایران در آب‌های اقیانوس اطلس وجود داشته است. 

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این سایت می نویسد:«در ۲۲ نوامبر روزنامه «جام جم» در صفحه اول خود عکسی را از ناو جنگی ایران همراه با تیتر «ناوشکن ایران برای اولین بار وارد اقیانوس اطلس می‌شود» را منتشر کرده که اشاره او با اعلام این خبر از سوی دریادار «حبیب الله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. دریادار سیاری اشاره کرده بود که ناوگان ۴۴ نیروی دریای ایران در حاضر در بندر دوربان در آفریقای جنوبی قرار گرفته است. با این حال دوربان در ساحل اقیانوس هند است که ۱.۵۰۰ کیلومتر از اقیاوس اطلس فاصله دارد.»

ایران از چه زمانی در فکر رسیدن به اقیانوس اطلس بود؟

این سایت در ادامه اشاره می‌کند که خبرگزاری تسنیم نیز با پوشش خبری و رسانه‌ای این موضوع فیلمی را از ناوگان ایران منتشر کرد. به گفته تسنیم ناوگان ۴۴ نیروی دریایی ایران متشکل از ناوشکن الوند و کشتی لجستیکی بوشهر است. در تاریخ ۵ اکتبر اعلام شد که ناوگان ۴۴ نیروی دریایی ایران وظیفه تازه‌ای دارد و آن حضور در قاره آفریقا و رسیدن به اقیانوس اطلس است. ناوگان اول راهی خلیج عدن شده بود و در تاریخ ۲۹ اکتبر برای سه روز در بندر تانزانیایی دارالسلام در ساحل اقیانوس هند پهلو گرفته بود. به گفته دریادار سیاری ماموریت این ناوگان برای حفاظت از مسیرهای دریایی مورد استفاده توسط کشتی‌های ایران و تانکرهای نفتی در برابر حمله دزدان دریایی است. او تاکید کرده بود که نیروی دریایی ایران ۳۸۴۴ نفتکش و کشتی را در خیج فارس همراهی کرده است تا از اقتصاد کشور و امنیت مسیرهای آبی حفاظت کند. 

المانیتور اشاره می‌کند این اولین باری نیست که ایران تلاش کرده تا حضور خود را در دریاهای آزاد از جمله اقیانوس اطلس گسترش دهد. در تاریخ ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی دریادار سیاری اعلام کرد که ناو بالگردبر خارک ایران و ناوشکن سبلان عازم اقیانوس اطلس شده‌اند. با این حال، او اعلام نکرد که مقصد نهایی ناوگان کجا خواهد بود. او گفت: «من قصد ندارم نام کشور خاصی که مقصد ناوگان است را اعلام کنم. اما دو سوم از زمین پوشیده از آب است و ۷۰ درصد از بدن انسان را نیز آب تشکیل می‌دهد. آب‌های بین‌المللی نیز تعریف شده‌اند. این بدان معناست که هر کشوری حق دارد در آب‌های بین‌المللی حضور داشته باشد. در همین حال در ۲۶ سپتامبر گذشته ناوگان دیگری از ایران در بندر کراچی پاکستان پهلوگیری کرد و مانور نظامی مشترکی را با نیروی دریایی پاکستان انجام داد. در این مانور کشتی لجستیکی کنارک به همراه ناو حامل بالگرد لاوان و تجهیزات ضد‌موشکی‌ای چون خنجر و فلاخن نیز حضور داشتند.»

المانیتور اشاره می‌کند ایران گفته است که حضورش در آب‌های بین‌المللی علیه دزدان دریایی است و مقام‌های ارشد نیروی دریایی ایران نیز در مناسبت‌های مختلف بارها اعلام کرده‌اند که ناوگان ایران پیام صلح و دوستی را برای کشورهای دیگر دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
0
0
مردم چابهار و بوشهر با لنچ چوبي دوزاري راحت ميرن تنگه باب المندب و درياي سرخ و جنوب آفريقا و بر ميگردن
؟
خخخخخخخخخخخ
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین