کد خبر: ۴۱۰۶۹
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۳۲

علوی تبار :رفسنجانی دموکراسی خواه نیست

آفتاب‌‌نیوز :

وی ضمن اظهار این نکته که اعضای جبهه مشارکت بیشتر عملگرا و بوروکرات هستند تا تئوریسین و نظریه پرداز، اعلام  کرد:« این ترکیب باعث شده حزب مشارکت بیشتر به دنبال خروج از بن بست های عملی و دستیابی به نتایج مشخص باشد و همین گرایش موجب نوعی «مصلحتی _ عمل گرایی» یا پراگماتیسم در این حزب شده است.
وی افزود :« هنوز به طور مشخص اراده ای در حزب مشارکت برای به دست آوردن تعریف معینی از « چپ» و ارائه آن وجود ندارد. حتی زمانی که مشارکت در قدرت سهیم است و می تواند مراکز پژوهشی در اختیار قدرت را جهت دهی « چپ» بدهد باز هم می بینیم که عرصه در اختیار تکنوکرات ها قرار می گیرد.
این استاد دانشگاه که درباره نسبت گفتمان چپ و عدالتخواه با احزاب اصلاح طلبی مانند جبهه مشارکت صحبت می کرد، ادامه داد: البته به نظر می رسد که به دلیل حاد بودن تقابل میان « اقتدارگرایی» و « دموکراسی خواهی» فعلا تمایز چپ و راست در دستور کار احزابی مانند مشارکت نباشد. هر چند که نمی توان دموکراسی خواهی را لزوما به معنای چپ بودن در نظر گرفت.
علوی تبار در پاسخ به پرسشی که رابطه میان جریان چپ خط امامی را با جریان راست مدرن( کارگزاران) چگونه ارزیابی می کند، اظهار داشت:« دو گرایش سیاسی دموکراتیک و اقتصادی دیوان سالار آمرانه در درون کارگزاران وجود دارد که چپ سنتی به هر دوی آنها بدبین است و این بدبینی گاه به میزانی از حساسیت می رسد که واکنشی بیشتر از راست افراطی را به این جریان در پی دارد.
وی با تعیین کننده خواندن جایگاه هاشمی رفسنجانی در کشمکش های جامعه افزود:« آقای هاشمی را نمی توان یک دموکراسی خواه تلقی کرد. هر چند که منکر تاثیر حملات بخشی از اصلاح طلبان به ایشان در اتخاذ مواضع مخالف اصلاحات دموکراتیک توسط وی نیستم اما در مجموع در  دوران دولت خاتمی کمتر همراهی از جانب هاشمی با اصلاح طلبان صورت گرفت.»
علوی تبار گفت:« روی کار آمدن دولت جدید به نزدیک تر شدن مواضع هاشمی با اصلاح طلبان منجر شده و ممکن است مواضع اخیر ایشان به پیوند میان دموکراسی خواهان و کارگذاران منتهی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین