کد خبر: ۴۱۱۵۵
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۳:۴۷

ایران وغرب کدام یک صبورتر خواهد بود

آفتاب‌‌نیوز :  
برنامه هایی که اکنون در راه شورای امنت است بخصوص که قدرت های غربی موفق شدند شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را مجبور به ارجاع گزارشی در این رابطه به شورای امنیت کنند. 

ایران همانطور که مشخص است بازی نمی کند.
بر خلاف نظر برخی که نوعی فروپاشی را در تصمیمات رهبران جدید وتندروی ایران به رهبری محمود احمدی نژاد مشاهده می کنند ، ایران از حاشیه مانور وسیعی استفاده می کند واز همان روشی سود می برد که دشمنانش سعی در ورود از طریق آن به برنامه های هسته ای این کشور را دارند. 

ایران مسئله معاهده منع انتشار تسلیحات هسته ای را هدف خود قرا رداده است موردی که آنها از ایران خواهان اجرای آ«را دارد وایران هم تهدید می کند که به طور کلی از آن خارج خواهد شد تا دیگر بهانه ای برای اعمال تحریم های اقتصادی علیه تهران وجود نداشته باشد. 

رئیس جمهور احمدی نژاد ، پرده از بازی زیرکانه وحساب شده ای را با غرب برداشت. ودرب را برای خروج از معاهده منع انتشار تسلیحات هسته ای نیمه باز قرار داد. 

او با این کار خود سعی در خنثی کردن تلاش های غرب وجلوگیری از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت دارد ، اما برای اینکه ایران همانند کره شمالی به عدم انعطاف پذیری متهم نشود ، تاکید کرد : ما می خواهیم که همچنان صبور باقی بمانیم ، اما نگذارید که صبر ما به پایان برسد. 

پایان صبری واژه ای است که محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی هم آنرا در مورد برنامه های برنامه های هسته ای ایران چند بار به کار برد. 

احمدی نژاد هم شاید این واژه را به این دلیل ذکر کرد که تاکید کند زمانی که مورد محاصره قرار بگیریم ، مجازات وتحریم شویم به طور حتم انعطاف پذیری وصبر ورویکرد دیپلماتیک خود را از دست خواهیم داد، ودر آن صورت از تمامی تعهداتی که برای خود در منطقه داشتیم شانه خالی می کند به رغم آنکه طرف های دگیری همچون اسرائیل اصلا چنین معاهده ای را امضا نکرده اند. 

مواضع احمد ینژاد از زمان به دست گرفت قدرت در ایران ثابت بود ، او رویکردی چالش گرانه را با غرب وبخصوص با اسرائیل در پیش گرفته است. 

انتخاب اسرائیل توسط وی برای انجام حملات کلامی ونیز حمله به هلوکاست به مثابه ضربه ای استادانه در یک رویارویی سخت است ، رویارویی که یک طرف آن غرب با در نظر گرفتن امنیت اسرائیل در منطقه ایستاده است وتمامی هم وغم خود را به طور جدی برای جلوگیری از دستیابی دیگر کشورها به راهبردی بازدارنده چه اتمی وچه سنتی برای رویارویی با برتری آن فعالیت می کنند. 

برخی از غربی ها حتی در اندیشه تخریب مراکز هسته ای ایران هستند به نحوی که یک دیپلمات سابق غربی تاکید کرد در نشستی با همتایان اروپایی خود چند روز پیش پیشنهاد کرد 12 بمب افکن بی 20 به سوی ایران پرواز وتمامی مراکز هسته ای اصلی ایران را مورد هدف قرار دهند. 

بدیهی است که که ایران اکنون در کانون یک طرح بزرگ به رهبری آمریکا وزیر شاخه های اروپایی است که هدف از ان جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت نظامی واقتصادی کوبنده است . 

قدرتی که بتواند با اسرائیل در حاکمیت مطلق بر منطقه رقابت کند. اما ایران در مقابل این هجمه بین المللی علیه برنامه های اتمی اش پا به عقب نگذاشته ، ترسی به دل راه نداده وبرگ های برنده خود را به آسانی تحویل طرف مقابل نمی دهد بلکه با تکیه بر اقتصاد وهم پیمانی های وسیعی که در این چارچوب با قدرت های بنی المللی تاثیر گذار دارد به راه خود ادامه می دهد. 

توانایی ایران درتاثیر گذاری بر وضعیت آمریکاییان وبرنامه های آنها در عراق یکی از مهمترین انگیزهایی است که مسئولین ایرانی را برای ادامه مبارزه ترغیب می کند. همچنین حمایت اقشار مختلف مردم را از این برنامه ها نباید فراموش کرد. 

این فاکتورها به ایران این توانایی را می دهد تا با توانمندی بیشتری در برابر فشارهای بین المللی بایستد مسئله ای که دوره تعقیب وگریز در این پرونده را طولانی تر خواهد کرد ، پرونده ای که به طور حتم شاهد تحولات دراماتیکی در آینده خواهد بود .

تحولاتی که بیشتر به نفع ایران پیش می رود اما این مسئله هم به میزان سبری دارد که هر کام از طرف ها از خود نشان می دهند واینکه چه طرف ماجراجویی بیشتری انجام خواهد داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین