کد خبر: ۴۱۲۷۹۸
تعداد نظرات: ۵۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۹
رفرم پولی؛ از حذف صفر تا تبدیل «ریال» به«تومان»

اگر ریال به تومان تبدیل شود.../چه اتفاقی می‌افتد؟

"واحد پول ایران از ریال به تومان تبدیل شد"؛ خبری خارج شده از جلسه روز گذشته هیات دولت که به سرعت در صدر اخبار رسانه ها و فضای مجازی فرار گرفت و آنقدر یکباره اتفاق افتاد که فضایی مبهم و همراه با گمانه زنی های بسیار ایجاد کرد. حذف صفرها از پول ملی، آثار مثبت و منفی آن بر اقتصاد و گنگی فعالیتهای روزانه مالی و بانکی مردم که متصور بودن این مصوبه در روزهای آتی به اجرا درخواهد آمد اما نمی دانند که باید چه کنند، از حواشی پیرامون این مصوبه بود.
آفتاب‌‌نیوز :
هیات دولت در جلسه ۱۷ آذرماه خود و در جریان بررسی لایحه «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» طی پیشنهادی مصوب کرد که واحد پول ایران، تومان و برابر با ۱۰ ریال ‏تعیین شود. این در حالی بود که بر اساس بند (ب) ماده دو لایحه ای که بانک مرکزی به هیات دولت برای بررسی فرستاده بود این تغییر پیشنهاد نشده و آمده بود که واحد پول ایران ریال است.

به هر حال با این اعلام که بی مقدمه و بدون ارائه توضیحاتی از دلیل این تصمیم گیری انجام شد، شائبه‌هایی ایجاد شد که احتمالا با این تصمیم حذف صفر از پول ملی کلید خورده و دولت این موضوع را تصویب کرده است. حتی بعد از انتشار این خبر در مواردی دیده شد که تکان خوردن برخی بازارها از جمله بازار ارز به انتشار این خبر و حذف صفر از پول ملی ارتباط داده شده و نظرات متفاوتی در این باره مطرح شد.

این در حالی بود که همین چند هفته اخیر با مطرح شده موضوع حذف صفر از پول ملی، از وزیر اقتصاد گرفته تا بانک مرکزی با وجود تمایل برای اجرای این سیاست به صراحت اعلام کرده بودند که فعلا به دلایلی امکان اجرایی شدن آن نیست و در مورد آن اقدام نخواهند کرد.

 به هر صورت فضا چند ساعتی در ابهام بود تا اینکه رئیس کل بانک مرکزی موضع خود را اعلام و تاکید کرد که ماجرای تبدیل ریال و به تومان ارتباطی به سیاست حذف صفر از پول ملی ندارد. سیف، در توضیحات خود گفت که مصوبه اخیر دولت به عنوان بخشی از لایحه بانک مرکزی با هدف رسمیت بخشیدن به عرف متداول و مرسوم در جامعه بوده و این جریان تسهیل مبادلات و انطابق آن با واقعیت‌های اقتصادی کشور و همخوانی با فرهنگ عمومی مردم تنظیم شده و فاقد آثار روانی و تورمی است و با توجه به وجود بستر فناوری اطلاعاتی مناسب و گسترش و نفوذ مناسب بانکداری الکترونیکی با کمترین هزینه و زمان قابلیت اجرا دارد.

 تبدیل ریال به تومان به معنای حذف چهار صفر نیست

رئیس کل بانک مرکزی تأکید داشت رفرم یا اصلاح پولی به معنای حذف چند صفر و تغییر واحد پول فرآیندی است که در اولویت‌های بانک مرکزی قرار دارد که در این زمینه مطالعات جامعی در بانک مرکزی و البته پژوهشکده پولی و بانکی انجام شده و پیش نیازهای آن به طور کامل شناسایی شده است. بنا بر این مطالعات، اجرایی کردن طرح حذف صفر از پول ملی مستلزم دستیابی به شرایط مناسب اقتصادی از جمله تورم تک رقمی پایدار و ثبات اقتصادی است. از این رو این مصوبه اخیر با موضوع حذف صفر متمایز بوده و نباید با آن خلط شود.

در عین حال که کمیجانی- قائم مقام بانک مرکزی - توضیحاتی ارائه کرد و گفت که این مصوبه در راستای احترام به عرف جامعه بوده است وی بار دیگر بر تمایز آن بر حذف صفر از پول ملی تأکید کرد.

 ماجرای رفرم پولی

با این حال گرچه موضع بانک مرکزی شائبه حذف صفر از پول ملی را برطرف کرد اما همچنان ابهامات  از جمله اینکه قرار است با تبدیل ریال به تومان چه اتفاقی افتاده، در امور روزمره مردم چه تاثیری داشته باشد از چه زمانی اجرایی می شود پابرجا بود که در ادامه با مروری بر قوانین موجود و جریان اصلاح پول ملی به برخی از این مسایل پرداخته خواهد شد.

براساس بند (الف) ماده (۱) قانون پولی و بانکی کشور مصوب  سال ۱۳۵۱ ، واحد پول ایران ریال و هر ریال معادل ۱۰۰ دینار خواهد بود. اما مشخص است که طی این سالها به ویژه بعد از انقلاب اسلامی واحد پولی دینار در معاملات روزمره ما جایی نداشته و به دلیل تورم انباشته بالای ۱۰ درصدی و اثر آن در کاهش ارزش پول ملی روند به گونه‌ای پیش رفت که در عرف برای مبالغ خرد ریال و برای کلان تومان مورد استفاده قرار گرفت.

اما در ادامه با روند رو به رشد تورم در اقتصاد به وِیژه از اواسط دهه ۱۳۸۰ به بعد بود که دولت احمدی نژاد موضوع حذف صفر از پول ملی را به عنوان راهکاری برای افزایش ارزش پول ملی مطرح و بحث ها و بررسی های زیادی هم در این رابطه انجام شد اما در آن هنگام هم با توجه به شرایط اقتصادی ناپایداری که وجود داشت رسما در دستور کار قرار نگرفت چر اکه با توجه به پیش آمدن بحران ارزی، اجرای قانون هدمندی یارانه ها که خود تورم را تحریک کرد و با شوک قیمتی ۱۲ تا ۱۳ درصدی همراه بود، بانک مرکزی به این نتیجه رسید که تا ایجاد ثبات بر اقتصاد سیاست حذف صفر را اجرایی نکند.

به هر صورت سیاست رفرم پولی در دولت دهم راه به جایی نبرد و به دولت یازدهم رسید. در این دولت نیز در همان ابتدا بود که رئیس کل بانک مرکزی رسما اعلام کرد حذف صفر از پول ملی با اینکه مورد تأیید این بانک است اما در دستور کار بانک مرکزی قرار نداشته و به گونه‌ای از اولویت کاری آن خارج شد. چرا که سیف معتقد بود در فضای بی ثبات اقتصادی که بر کشور حاکم شده و در آن  تورم فزاینده دو رقمی، رشد اقتصادی منفی و شرایط ارزی نامساعد وجود دارد،  نمی‌تواند بدون مهیا شدن مقدمات که از مهم‌ترین آن‌ها ثبات اقتصاد کلان و تورم تک رقمی پایدار است برای حذف صفر از پول ملی اقدام کرد.

اما جریان به گونه‌ای دیگر پیش رفت به طوری که بانک مرکزی اصلاح قانون پولی و بانکی سال ۱۳۵۱ را در دستور کار قرار داده و با همکاری وزارت اقتصاد و پژوهشکده پولی و بانکی دو لایحه " قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری" را که به لوایح دوقلو معروف شدند، تهیه و تنظیم کرد تا بعد از بررسی در هیأت دولت به مجلس ارائه شده و بعد از تصویب جایگزین این قانون شود.

به گزارش ایسنا، در لوایح پیشنهادی بانک مرکزی موضوع حذف صفر از پول ملی مطرح نشد چرا که به همان دلایل قبلی اعلام شده از سوی این بانک فضای برای حذف صفر مهیا نبوده و مفهوم تومان و جایگزینی آن با مفهوم ریال به معنای اصلاح پولی نیست و این موضوع در آینده به شکلی جامع و در قالب لایحه‌ای جداگانه مطرح خواهد شد. چراکه اصلاح پولی فعالیت جامع‌تری است و در آن باید همه جوانب مالی، اقتصادی و حسابداری در نظر گرفته شود.

با تبدیل ریال به تومان چه اتفاقی می افتد؟

به هر صورت با تغییر انجام شده فضای جامعه به سمتی پیش رفت که انگار قرار است در هفته آینده و یا به زودی واحد پول ایران تغییر کرده و مردم با چالش بسیاری در امور خود مواجه شود. این در شرایطی است که مصوبه هیأت دولت باید در جریان بررسی لوایح پیشنهادی برای اصلاح ساختار نظام بانکی در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. آنگاه اگر نمایندگان به پیشنهاد مربوطه درباره تبدیل ریال به تومان رأی دهند،  در دستور کار بانک مرکزی قرار خواهد گرفت. بنابراین این به معنای آن است که حداقل یک سالی باید منتظر بود تا در صورت تصویب مجلس واحد پول ایران تغییر کند و به این سرعت اتفاق نخواهد افتاد.

در سوی دیگر ظاهرا باید برای رسمی شدن بررسی این مصوبه در مجلس باید بانک مرکزی لایحه‌ای جداگانه و مستقل با تعیین سازوکارهای اجرایی شدن آن  به مجلس ارائه کند که خود نیازمند تشکیل کمیته های تخصصی خواهد بود. در حالی باید این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد تأیید واقع شود که اولین واکنش پورابراهیمی -رئیس این کمیسیون- مهر تأییدی بر مصوبه دولت نداشت.

وی در تازه‌ترین اظهارات خود در این رابطه اعلام کرده که با حذف یک صفر موافق نیستیم و مناسب آن است که حذف سه یا چهار صفر از سوی دولت پیشنهاد شده،‌ مورد بررسی قرار گرفته و در این باره اقدام شود.

اما حتی اگر فرض را بر تأیید مصوبه دولت در مجلس گذاشته و از زمانی در دستور کار قرار گیرد چند مورد یادآوری می‌شود. اول اینکه همان‌طور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده تغییر واحد پول ملی آثار اقتصادی از جمله تورم‌زایی و یا اثرگذاری بر سایر شاخص‌های کلان اقتصادی نخواهد داشت و تنها موجب تسهیل مبادلات و برگشت به فضای عرفی جامعه می‌شود. چرا که در حال حاضر نیز به گونه‌ای مردم از ریال در مبادلات خود استفاده نمی‌کنند و تقریبا به جز امور بانکی تمامی کارهای پولی و مالی آن‌ها براساس تومان انجام می‌شود.

در این شرایط با تبدیل ریال به تومان مواردی همچون تمامی دفاتر حسابداری، چاپ اسکناس، دسته چک و یا ضوابط نگهداری حساب‌ها در بانک‌ها با تغییراتی مواجه شده و ریال به تومان تبدیل می‌شود در عین حال که در بانکداری الکترونیک نیز این تغییرات اعمال خواهد شد. بنا بر این مردم با مشکلی مواجه نخواهند شد. در رابطه با مبادلات بین‌الملل با توجه به اینکه حذف صفر در واقعیت می‌تواند موجب افزایش ارزش پول ملی و نزدیک شدن واحد پولی ما به پول‌های بین‌الملل شود، اثر مثبتی خواهد داشت.

ولی موضوع مورد اهمیت دیگر در رابطه با اسکناس‌هایی است که در ادامه وارد چرخه پولی می‌شود. همان‌طوری که قائم مقام بانک مرکزی اعلام کرده است در صورت اجرایی شدن مصوبه دولت امکان اعمال ملاحظاتی در اسکناس‌های جدید نیز وجود خواهد داشت. با این حال این به معنای تحمیل هزینه سنگین برای تغییر اسکناس و یا جمع‌آوری کلیه اسکناس‌های موجود نیست.

این در حالی است که به طور همزمان می‌تواند هر دو اسکناس یعنی آن‌هایی که اکنون در چرخه وجود دارند و اسکناس‌هایی که با حذف یک صفر چاپ می‌شوند در گردش بوده و مشکلی برای مردم ایجاد نمی‌کند و نیازی نیست که بانک مرکزی به یک باره تمام اسکناس‌های قبلی را جمع‌آوری کند.

باید یادآور شد که به طور معمول هر پنج سال یک بار اسکناس‌های موجود با اتمام عمری که دارند از چرخه خارج شده و براساس رقم امحاء، ذخیره‌گیری و نیاز جدید، اسکناس‌های جدید زیر نظر هیأت نظارت بر اندوخته اسکناس چاپ می شود. این در حالی است که سالانه حدود ۶۰۰ میلیون برگ اسکناس امحاء می شود که عمدتا جزو اسکناس های ریز هستند و در مقابل سالانه حدود ۹۰۰ میلیون برگ اسکناس جدید چاپ و به مرور وارد چرخه پولی می‌شود.

در این شرایط حدود پنج سالی که برای چرخش اسکناس‌ها وقت لازم است به تدریج سالانه اسکناس های قبلی خارج و امحاء شده و اسکناس‌های جدید که با حذف یک صفر چاپ می‌شوند به چرخه پولی وارد خواهد شد. در نتیجه هزینه جدیدی برای چاپ اسکناس به دولت تحمیل نمی‌شود.

 این مصوبه در شرایطی به لایحه بانک مرکزی اضافه شده که در این فاصله نظرات متفاوتی از سوی کارشناسان مطرح شده به گونه ای که برخی بر آن مهر تایید زده و موافق حرکت بر اساس عرف موجود هستند و در مقابل برخی معتقدند این مصوبه پیشنهاد قوی نبوده و مناسب بود دولت در زمان مناسبت برای حذف چند صفر از پول ملی حرکت می کرد نه اینکه تنها یک صفر را حذف کرده و بازهم جریان فعلی پایدار باشد. فضایی که باید برای روشن شدن آن منتظر بررسی آن در مجلس و نظر نمایندگان ماند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۵۲
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
3
27
هیچ اتفاق خاصی نمی افته چون فقط واحد عوض شده
این ها بازی با الفاطه
Bahman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
11
7
قرار نیست ریال به تومان تبدیل شه
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
2
1
یعنی کسی که اسکناس ده هزار تومانی میشه صد هزار تومان؟؟؟؟؟؟؟
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
13
2
یعنی کسی که اسکناس ده هزار تومانی میشه صد هزار تومان؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
حداقل خودت یه بار متنی رو که نوشتی بخون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
1
4
کلی هزینه تعویض اسکناس و سکه میشه که کلی اختلاس پیش میاد و آخر سر نمیتونن این تغییر رو انجام بدن و ریال میشه واحد پول ایران. مدتهاست که تومان بصورت غیر رسمی بجای ریال استفاده میشه
قلم فرانسه
|
Turkey
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
0
10
خوش به حال بابک زنجانی، محمد رضا رحیمی، سعید مرتضوی و دَه ها نفر خواهد شد که به ریال اختلاس کردند و حال به راحتی خواهند گفت دیگر ریالی در کار نیست! بمانَد که حضرات را نیازی به هیچ توضیح نمی باشد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
1
4
چون ميدونم عرضه انتشار نداريد چيزي نميگم
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
0
3
ای بابا به حال ما فرقی نمیکنه،چه ریال باشه چ تومان چ قران چ دینار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
2
2
خیلی اتفاق بزرگی می افته !
احمد ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
0
15
فرقش اینه ماه قبل ۴۵٠ هزار ریال یارانه میگرفتیم .. این ماه ۴۵ هزارتومن میگیریم ...اخیشششش ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
2
2
اجرای قانون هدمندی یارانه ها که خود تورم را تحریک کرد و با شوک قیمتی ۱۲ تا ۱۳ درصدی همراه بود، بانک ....
منظورتون از شوک قیمتی همون تورمه؟!
اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که باعث تورم 70 درصدی شد،،12 یا 13 درصد مال یه روزش بود،واقعا فکر کردید مردم این خرعبلات رو باور میکنن؟
بیزن نیک فر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
1
3
هیچ اتفاقی نمی افتدچون الانه بیش از ده سال است ما در دادستد در دادستد داخلی از واحد
تومان استفاده میکنیم درواقع باید هزار ریال را سه صفرش رابی اندازیم تا اینکه اتفاقات انرا بررسی
شود بنظر اینجانب اقتصاد بیمار گونه ما بستگی به بایین بودن ارزش بول مادرمقابل ارزهای خارجی است حتی عراق در حال جنگ ارزش بولش بیشتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
1
9
کار بسیار درستی. مردم هیچ وقت از واحد ریال استفاده نمی کردند و فقط جنبه رسمی داشت و باعث سردرگمی و اشتباهات بسیار میشد.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
2
1
چرا برا چی که پول ایران می خواند این کارا کنند
پاسخ ها
لا...
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
8000 میلیارد بشه 8 میلیون. چیزی نیست. ن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
2
4
واقعا که فقط نرخ اختلاس آمده پایین
زنده باد ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
3
3
اگـــــــــــــــــر قیمت نفت به ریال یا تومان فروخته بشه بیشترین مشکلات حل میشه وارزش پول ایران بالاتر میره
آمریکایی ها از همین میترسند که دلار بی ارزش بشه
در ضمن تومان وریال اگر تغییر کنه هیچ اتفاقی نمی افته
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
2
9
ای بابا وقتی ارزش ندازه اصلا اسمشو بزار یورو یا اصلا بزارن پوند ایران هههه
محمد
|
United States of America
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
1
6
خیلی هم خوبه حداقل توی چک ها و معاملات نمیخواد بنویسی اینقدر ریال معادل اینقدر تومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
10
4
ریال کلمه فارسی است و تومان ریشه مغولی دارد این کار صد در صد اشتباه است زنده باد ریال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
4
1
این کار اشتباہ است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
9
3
کار غلطی میباشد این کار اشتباہ است
ناشناس
|
-
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
7
1
بله .........سر انجام برجام به فرجام رسید و دولت از تدبیر و امید به تردید و امید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
3
3
ریال تومان شود واسه ما تومبان نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
2
7
با عقب و جلو کردن ساعت چه اتفاقی افتاد : با کم کردن صفر همین اتفاق می افتد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
1
5
ریال تومان شود بشود بدون افزایش ارزش ریال واسه تومان نمی شود
ااااا
|
Spain
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
2
7
به هر حال فقیر فقرا که تاثیری نداره! مطمئنم که روی 99% مردم ایران که همگی بدبخت هستند. بدبخت تر خواهند شد!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
خلایق هر چه لایق
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
3
9
پشکل یا پهن چه فرقی دارند همون اندازه ریال و تومان دارای تفاوت هستند
حسين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
0
6
چه بي قانونه قانونش،چه بي بركته نونش ،به نرخ مفت جون كندن شده چيزاي ارزونش
محمو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
1
3
کار خیلی خوبیه.چون هیچکس از ریال استفاده نمیکنه.اما اونی که میگه تو مان مغولیه ریال فارسی بگم که ریال کلمه لاتینه وار رئال به معنی پادساهی میاد پس الکی نطر ندین و زنده باد نگین.اگه خیلی ایران دوستی برو بابا تو تاریخ گیر کردی الان جامعه تومان و قبول داره ودتومان میمونه همونطور که 80ذسال پیش رضا شاه نتونست تومان و از فکر مردم بیرون کنه
arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
2
3
این تغییر فقط و فقط برای کم جلوه کردن رقم اختلاس هاست مثلن 200 میلیارد ریاد میشه 20 میلیارد تومان خوب خیلی کمتره و مردم راحتتر با این رقم کنار میان تا اون. واحد پول ایران از 2500 سال قبل کوروش بوده هنوزم توی ترکیه واحد پولشون کوروش اونوقت ما تو ایران دنبال اسم برای واحد پولمون میگردیم واقعن خیلی ناراحت کننده است.
سنجیده
|
Germany
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
0
2
ظاهرا بد نیست،
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
2
3
یه جنسی که 100 تومن بوده وقتی 100 در100 گرون بشه قیمتش برابر با 200 تومن میشه حالا اگه همون جنس بشه 1000 تومن یعنی 1000 در100 گرون شده . مثل بنزین . نون رو میخریدیم دونه ای 25 تومن حالا میخریم 200 تومن یعنی 800 در 100 گرون شده . میانگین گرونی همه اجناس رو بخواهیم حساب کنیم می رسیم به تورم 400 تا 500 در صد . 12 درصد رو از کجاش در اورده ؟
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
1
2
یه جنسی که 100 تومن بوده وقتی 100 در100 گرون بشه قیمتش برابر با 200 تومن میشه حالا اگه همون جنس بشه 1000 تومن یعنی 1000 در100 گرون شده . مثل بنزین . نون رو میخریدیم دونه ای 25 تومن حالا میخریم 200 تومن یعنی 800 در 100 گرون شده . میانگین گرونی همه اجناس رو بخواهیم حساب کنیم می رسیم به تورم 400 تا 500 در صد . 12 درصد رو از کجاش در اورده ؟
من2016
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
0
3
سلام به نظر من فقط خواستن اختلاس ها رو کمتر به چشم رسانه های خارجی بیارن
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
1
5
کاش به جای اینگه بگیم تومان بگیم پارسی مثلا 100پارسی تومن لغت بیگانست
کریمی
|
Saudi Arabia
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
1
1
اربعین عراق بودم موقع محاسبه دینار عراقی باریال ایران 300برابراین چه پولی است ماداریم واقعا خجالت اوراست بایدتغیرکندحذف 3صفر کارخوبیست مثلا هریک تومان به 100ریال تقسیم شود مانند هردلار 100سنت خداکندهرچه زود تربثمر بنشیند سئوال با1000ریال درایران چه چیزی میشود خرید؟
امید بابامرادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
1
2
به نظر من اشخاصی که مثل من هیچ ریالی ندارند برایشان فرقی نمی کند چون بعدا هیچ تومنی هم ندارند
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
0
3
سلام

کسانی که در کار بانکداری هستند می دانند حذف ریال چه سود سرشاری برایشان دارد ریال واحد کوچکی است اما هزاران میلیارد ریال وقتی آنطرف اعشار قرار گیرد به حسابی واریز نمی گردد به همین سادگی بحساب بانکها و دیگر موسسات بر میگردد در سطح کلان میتوان دید چه در آمد بی دردسری برایشان بدست میاید هنوز ریال در جریان خیلی معاملات هست پس حذف آن فقط سود برای بعضی ها و دردسر برای بعضی ها دارد!!!
ميرحسيني
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
1
1
اينكه دوستي گفت ريال فارسي است و تومان مغولي، لطفاً اين دوست برود اندكي اطلاعات تاريخي و ادبياتي خود را افزايش دهد. همينطور شكمي و كفگيري حرف نزند. اولاً در كجاي تاريخ و ادبيات ما و اشعار و متون قديمي فارسي واژة ريال استفاده شده است؟ اين واژه ريشه در فرهنگ اروپايي دارد كه توسط استعمارگران پرتغالي و انگليسي در ايران، عربستان و... جا افتاد. ضمناً كي گفته واژة تومان، مغولي است؟ البته ما در زبان مغول كلمة تومان را داريم. اما همين كلمه را در زبان فارسي هم داريم. در تاريخ ادبيات ما تومان در مبحث تسهيم باج و خراج مناطق مختلف معني ميداد. مثلاً ورامين را از تومان ري يا شبستر را از تومان تبريز ميدانستند. ضمناً آيا هر كلمه اي كه در زبان مغول يافت شود، مغولي است و فارسي نيست؟ خوب، با اين حساب كلمة چيز هم فارسي نيست. انگليسي است. چون در زبان انگليسي وجود دارد و معنايش هم پنير است! يا ماست انگليسي است. در انگليسي به بايد ميگويند ماست. ها؟ لطفاً اندكي عقل و اطلاعات تان را افزايش دهيد، آنوقت حرف بزنيد و قضاوت كنيد. خدا همة ما را شفا دهد.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۳
1
2
فقط یک مدت ذهن ملت درگیر ریال به تومان میشه. تا شاید یادتون بهر ه توی سفره نون نیست.
صابر انصاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۳
0
3
با این کارها گرهی از مشکلات مردم وا نمی شه.باید فکری به حال گرانی و اختلاس های پی در پی کرد. این کارها فقط بازی با کلمات, سر در گمی واسه مردم و .... است.
باست فکری به حال نون کرد که خربزه آبه.
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۳
0
2
این کار بسيار خوب است راحت تره دیگه نگید بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۴
1
3
بجای تبدیل ریال به تومان بیایئد کار ایجاد کنید بلکه ام اقتصاد تغییر بکند از این همه حرفهای اضافه راهت بشید تغییر رات این چنینی راه بجای نخواهد برد
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۴
1
2
یعنی اگر تغییر کنه قیمت گوشت و مرغ و برنج و چای و درمان هم تغییر می کنه و ارزان میشه. آقا اصلا به من بازنشسته و تو چه دخلی است که ریال باشه یا تومان و یا واحد دیگه. مثل گذشته حقوق میدن و من پدر مسئول تقسیم حقوق هستم بین بقال و چقال و دکتر و مکتر و زن و بچه و این تقسیم همان روز اول انجام میشه و راحت میشیم منتظر ماه بعد برای انجام وظیفه مجدد.
پژمان
|
Netherlands
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۴
0
1
صفرهاش کمتر میشه اونوقت موقع پولشویی آب کمتری مصرف میشه
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۷
0
0
کاربه موقه ای است با این اقدام به خاطر رواج داشتن پول عرفی تومان وهزینه زیاد جمع آوری ریال رو فعلا نداریم فقط چاپ جدید رو تومان تنظیم می کنند بعد طی زمان و کهنه شدن کاغذ حذف می شد.
باتدبیری دولت این است حذف 3صفر بار روانی زیاد و جمع آوری یک دفعه پول ها کار درستی نیست .از انجا که هرکاری داری آمادگی اولیه می باشد استارت برای آینده وحذف 3صفر درست می باشد.
RASUL
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۴
0
0
آقا چرا مخالفت میکنین؟ بذارین از شر این واژه مسخره ریال و هزاران مسخره بازی که بعضی ها با این واژه به سر مردم در آوردن راحت شیم.
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۲
0
0
والا من درسشو خوندم نمیتونم نظر بدم که حذف صفر چه پیامد هایی داره، حالا شما دوستان عزیز که میدونم خیلیاتون از لحاط علمی سواد اقتصادی و مدیریتی ندارید چرا انقد تحلیل کردید و نظر دادید ? واقعا فک میکنید همه چی بچه بازیه ? البته ببخشیدا
اکبر
|
Netherlands
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
0
0
وقتی پسر زحمتی برای مال پدر نکشه وقتی پدر بمیره پول را همینجوری خرج میکنه چون که زحمتی برای پول نکشیده حالا ریال تومان یا هر چیز دیگه چه فرقی برای شما میکنه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین