آفتابنیوز : دكتر رضا داوری اردكاني، استاد فلسفه و رئیس فرهنگستان علوم در سخنانش در همایش «افلاطون - سهروردی» گفت: «مرحوم لطفی» را نمی توان از تاریخ فلسفه معاصر ایران جدا دانست. داوري گفت: قبل از لطفی «مرحوم فروغی» و کسان دیگری هم ترجمه آثار افلاطون را انجام داده بودند اما کار لطفی با همه آنها متفاوت بود.
داوري به دوران 28 مرداد اشاره كرد و گفت :در دهه 1330 اين فكر پيدا شد كه تكليف دموكراسي و تجدد در ايران چه ميشود.«رضا كاوياني» معاون مصدق كه كار ترجمه آثار افلاطون را در ايران آغاز كرد و از دوستان «مرحوم لطفي» نيز بود، نوشته است كه: "من و لطفي فكر كرديم براي آن كه اساس سياست جديد در ايران گذاشته شود،چارهاي نيست جز اين كه به فلسفه رجوع كنيم و آن را بايد از افلاطون آغاز كرد.
او كار فلسفي «دکتر لطفی» را فارغ از ایدئولوژی دانست و در اين راستا گفت : هنوز هم کسانی هستند که بی هیاهو به کار فلسفی مشغول هستند و در آن میان می توان به «رشیدیان»، «بابک احمدی» و «ادیب سلطانی» اشاره کرد که اگر من کار آنها را ارج ننهنم کافری کرده ام.
گفتني است دكتر دادبه، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی، در سخنانش اين نكته شنيدني را بازگو كرد كه «مرحوم لطفي» وصيت كرده بود پس از مرگش کلیه هدایا و حق التحریر آثارش در اختیار دانشگاه تبریز قرار گیرد.