کد خبر: ۴۱۵۶۸
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۰:۱۴

بوش :جهان عليه صدام اجماع داشت!

آفتاب‌‌نیوز : بوش در ادامه درباره‌ي جنگ با ترور گفت: مي‌دانم كه ما در حال جنگ هستيم. از همان زمان كه به ما حمله شد، من مي‌دانستم كه وارد جنگ خواهيم شد. به عنوان رييس‌جمهور شما تا زماني كه در اين پست باشم، قول مي‌دهم كه آرام ننشينم و از مردم حفاظت كنم.

وي افزود: متاسفانه دشمنان ما ثابت كردند كه من درست فكر مي‌كردم؛ چرا كه به حملاتشان ادامه دادند. براي پيروزي در جنگ عليه دشمن بايد ماهيت دشمن را شناخت. ابتدا بايد بگويم كه اين افراد قاتلان خونسرد هستند؛ كساني كه مردم بي‌گناه را براي رسيدن به اهدافشان مي‌كشند. آن‌ها وجدان ندارند، قابل مذاكره نيستند، قابل توجيه نيستند و فقط بايد محاكمه شوند. ثانيا آن‌ها يك ايدئولوژي دارند. به چيزي معتقدند.

 بهترين توصيف براي اعتقاد آن‌ها اين است كه به زندگي مردم در افغانستان در دوران طالبان توجه كنيد، به اعتقاد آن‌ها. دختران جوان نبايد درس بخوانند. اگر با اعتقادات مذهبي‌شان مخالف باشيد، در انزار عمومي شلاق مي‌خوريد هيچ نارضايتي تحمل نمي‌شود، هيچ ديدگاه مخالفي پذيرفته نيست.

رييس جمهور آمريكا ادامه داد: آن‌ها اهدافشان را مشخص كرده‌اند. شما به يقين برخي از نوشته‌هاي ظواهري را خوانده‌ايد. آن‌ها به صراحت گفته‌اند كه آمريكا ملايم و ضعيف است و مي‌توان خواست مردم آمريكا را از بين برد. به روشني گفته‌اند كه براي نابودي بخش‌هايي از جهان جهت اشغال و طرح‌ريزي براي حمله عليه آمريكا فقط به زمان نياز دارند. گفته‌اند كه به سلاح كشتارجمعي علاقمندند، به عبارت ديگر اين استراتژي آن‌هاست.

 وظيفه‌ي من اين است كه اين استراتژي را جدي بگيرم. اگر حادثه‌ي 11 سپتامبر بر نگرش ما تاثير گذاشته باشد، اطمينان مي‌يابيم كه زماني كه دشمن از حمله‌اي صحبت مي‌كند، بايد از هر عبارتي كه استفاده مي‌كند استفاده شود و جدي گرفته شود و با آن مقابله شود و اين دقيقا همان كاري است كه ما انجام مي‌دهيم. ما در جنگ با ترور برنده خواهيم شد. ما از مردم آمريكا حمايت خواهيم كرد.

بوش گفت: براي مقابله با تهديدها بايد با آن‌ها مقابله كرد. ما بايد تهديدهاي خارجي را بشناسيم، بنابراين بهترين راه براي مقابله با دشمن شكست دادن آن‌ها در خارج است تا مجبور نشويم با آن‌ها در داخل كشور مقابله كنيم و مجبور شويم در پي دستگيري‌شان برآييم. همه‌ي ما شاهد تهديدهاي صدام بوديم، اين مساله چيزي بود كه بسياري از مردم را درباره‌ي جنبه‌هاي مختلف اين جنگ در حيرت فرو برد و مرا درباره‌ي توان سرويس‌هاي اطلاعاتي‌مان براي ارايه اطلاعات مناسب به فكر انداخت.

 به همين دليل ما بي‌وقفه براي انجام اصلاحات در سرويس‌هاي اطلاعاتي وارد عمل شديم تا اطمينان يابيم كه بهترين اطلاعات را به دست مي‌آوريم، چرا كه به نظر من سلاح كشتار جمعي وجود دارد و من، مردم آمريكا و اعضاي كنگره همگي بر اين عقيده‌ايم كه سلاح كشتار جمعي در عراق وجود دارد. سازمان ملل و شوراي امنيت سازمان ملل فكر مي‌كردند كه سلاح كشتار جمعي وجود داشته و به اتفاق آراء قطعنامه‌اي را صادر كردند كه در آن خلع سلاح يا رويارويي با پيامدهاي جدي اعلام شده بود.

 به عبارت ديگر ما از جبهه‌ي ديپلماتيك نيز عمل كرده بوديم، اما صدام جنگ را انتخاب كرد. به نظر من اين انتخاب خود وي بود. سخت‌ترين كار براي من به عنوان رييس‌جمهور آمريكا اين بود كه سربازان را به جنگ بفرستم!

وي افزود: حوادث 11 سپتامبر به من ياد داد كه تهديدها را جدي بگيرم، جهان نيز شاهد اين تهديدها بود. صدام به تروريست‌ها پناه مي‌داد، او حامي تروريست‌ها بود، او به سوي خلبانان ما شليك كرده بود، به ديگر كشورها حمله مي‌كرد، در نتيجه يك تهديد بود. جهان نيز يك صدا خواهان خلع سلاح وي شد. زماني كه او اين انتخاب‌ها را نپذيرفت، با پيامدهاي جدي روبرو شد. بركناري صدام از قدرت آمريكا را امن‌تر و جهان را مكان بهتري ساخته است. اكنون ما طرحي براي پيروزي داريم، پيروزي ايجاد يك كشور دموكراتيك است كه بتواند از خود دفاع كند و به آمريكا در جنگ با ترور بپيوندد. اين هدف پيروزي است، اين معني پيروزي است.

بوش در ادامه‌ گفت: اولين قسمت از استراتژي ما، عرصه‌ي سياسي است. 11 ميليون عراقي براي مقابله با تهديدهاي تروريستي به پاي صندوق‌هاي راي رفتند و آزادي را انتخاب كردند و گفتند كه به ما اجازه دهيد درباره‌ي آينده‌مان تصميم بگيريم. آن‌ها هم‌چنين در عرصه‌ي سياسي به دليل شجاعت مردم عراق پيشرفت كردند و اكنون امور به دست كساني است كه به راي مردم روي كار آمدند.

 پارلمان جديد نيز دولت متحد را تشكيل خواهد داد. چيزي كه به گذشتن از تجربيات گذشته كمك مي‌كند. ثانيا ما به بازسازي اين كشور پس از سال‌ها فراموشي كمك مي‌كنيم، بنابراين مردم مي‌توانند از مزاياي دموكراسي بهره‌مند شوند. كنگره پول لازم را در اختيار ما قرار مي‌دهد، ما نيز سعي مي‌كنيم سيستم برق را در كشور به زودي جريان دهيم؛ اما هم‌زمان با كساني كه خود را با مواد منفجره منفجر مي‌كنند و كشتارهايي را باعث مي‌شوند مقابله خواهيم كرد. 

بهترين راه اين است كه خودتان را با دشمن تطبيق دهيد تا به هدف برسيد و اين همان كاري است كه ما انجام مي‌دهيم. سوما براي رسيدن به هدفمان عراقي‌ها بايد توان جنگ با دشمن را پيدا كنند. آن‌ها ثابت كردند كه ارزش اين سرمايه‌گذاري را دارند، آن‌ها تمايل خود را براي دفاع از خودشان عليه دشمن اعلام كردند؛‌ اما در عرصه‌هاي امنيتي ما هم‌چنان در جست‌ و جوي افراد هستيم.

 ما به دنبال ظواهري نمي‌گرديم. او مي‌خواهد كه ما او را به حال خود رها كنيم. فكر مي‌كند ما صبرمان را از دست داده‌ايم و او مي‌تواند پناهگاه امني در عراق به دست آورد؛ اما ما به او اجازه‌ي اين كار را نمي‌دهيم. ما عمليات ويژه‌اي داريم و نيروهاي آمريكايي و ائتلاف به دنبال وي هستند؛ اما هم زمان به آموزش عراقي‌ها ادامه خواهيم داد.

رييس جمهور آمريكا در ادامه‌ي اظهاراتش در فلوريدا گفت: اما مساله‌ي بعدي در واشنگتن تصميم گيري درباره‌ي تعداد نيروها است. دولت در اين رابطه به سياست‌مداران كاري ندارد؛ بلكه حرف فرماندهان در عرصه‌ي جنگ درباره‌ي نيازها جهت پيروزي بر اين امر براي ما مستدل خواهد بود. سياست خارجي ما در خاورميانه‌ي بزرگ براي دراز مدت تحمل وضعيت كنوني و اميد به بهبود شرايط بود؛ اما اين عملي نشد. اوضاع بدتر شد. شايد در ظاهر اوضاع چندان بد به نظر نمي‌رسيد؛ اما واقعيت اين بود كه نفرت، خشم و فرصت جذب نيرو براي كساني كه ديدگاه تاريكي از آينده دارند، به وجود آمده بود.

بوش درباره‌ي روابطش با جونيشيرو كوايزومي، نخست وزير ژاپن گفت: كوايزومي دوست من مرد جالبي است. من او را بسيار دوست دارم. من با او مذاكرات طولاني درباره‌ي صلح داشته‌ايم. وي درك مي‌كند كه دموكراسي در خاورميانه، دموكراسي در بخشي از جهان كه از آزادي نااميد شده است و بخش مهمي از ايجاد اصول صلح است، به همين دليل او نيروهاي ژاپني را براي كمك به عراقي‌ها جهت بازسازي كشورشان و ايجاد امنيت به كمك ما فرستاد.

من مي‌خواهم به شما بگويم كه ما نه تنها با فشار بر دشمن و شكست آن‌ها از خودمان دفاع مي‌كنيم، بلكه از ديگران نيز حفاظت كرده‌ايم؛ اما من مي‌خواهم در مورد تصميمي كه به تازگي گرفته‌ام با شما صحبت كنم. من به شما مي‌گويم كه ما به مكالمات داخلي در كشور كاري نداريم، بلكه اكثر مكالماتي كه از خارج از كشور انجام مي‌شود، شنود مي‌شود. اين شامل تماس‌هايي كه از داخل كشور براي كساني كه ما مي‌دانيم يا مظنون هستيم كه با القاعده در ارتباط هستند نيز مي‌شود. من به ياد دارم كه برخي از اين تلفن‌ها قبل از 11 سپتامبر توسط مهاجمان از خارج از كاليفرنيا صورت گرفته است. فقط فكر كنيد اگر ما آن زمان مي‌توانستيم اين مكالمات را بشنويم و سريعا به آن‌ها پاسخ دهيم، چقدر زود مي‌شد جلوي حملات را گرفت؛ اما درباره‌ي حقوقي بودن اين اقدام بايد بگويم من به سوگندم وفادارم. من دو بار به عنوان رييس‌جمهور سوگند خوردم تا به قوانين و قانون اساسي وفادار بمانم. من از دادستان كل آمريكا در مورد وضعيت حقوقي اين كار از شوراي حقوقي كاخ سفيد و وكلاي آژانس امنيت ملي در اين باره پاسخ خواستم؛ يعني تعداد زيادي از وكلا اين مساله را مورد بررسي قرار دادند و آن‌ها به من گفتند اين كار قانوني است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین