آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري فرانسه، ژاك شيراك، رييس جمهور فرانسه در فرودگاه بانكوك -پايتخت تايلند- مورد استقبال پادشاه و ملكهي تايلند قرار گرفت و از گارد تشريفات سان ديد.
شيراك اولين رهبر جهان است كه در شصتمين سالگرد پادشاهي آدوليادج، پادشاه تايلند به اين كشور سفر ميكند.
همسر شيراك و تيمي عالي رتبه متشكل از وزراي امور خارجه، كار، دفاع، اقتصاد، تجارت و گردشگري خارجي نيز رييس جمهور فرانسه را در اين سفر همراهي ميكنند.
بلافاصله پس از ورود به كاخ دولتي بانكوك، گلبرگهاي گل رز روي پاي شيراك ريخته شد و وي از ميان كودكان و جمعيتي كه با تكان دادن پرچمهاي تايلند و فرانسه به استقبالش آمده بودند، گذشت.
رييس جمهور فرانسه هنگام دريافت كليد شهر، احترام، بزرگداشت و تحسين خود را نسبت به مردم بانكوك اعلام كرد و گفت كه فرانسه به يكي از معاهدههاي كليدي اتحاديهي كشورهاي جنوب شرق آسيا (آ.سه.آن) كه براي حل مناقشات منطقهيي خشونت را ممنوع كرده، ميپيوندد.
وي در مراسم شام كه با حضور پادشاه برگزار شد، گفت: براي انجام مذاكرات نزديكتر ميان آسهآن و اتحاديهي اروپا، فرانسه اعلام ميدارد كه درصدد تصويب "معاهدهي تفاهم و همكاري در جنوب شرق آسيا" در بانكوك ميباشد.
فرانسه اولين قدرت هستهيي غرب است كه پس از استراليا، هند، چين، ژاپن و نيوزلند به عنوان كشور غير عضو آسهآن اين معاهده را امضا ميكند.
حدود ٣٠ تن از سران تجاري فرانسه با اميد به گسترش روابط تجاري دو كشور كه سالانه ٣٧ درصد رشد داشته و در سال ٢٠٠٥ به ٨/٢ ميليارد يورو رسيده، شيراك را همراهي ميكنند
رييس جمهور فرانسه با تاكسين شيناواترا، نخست وزير تايلند نيز ديدار و گفتوگو كرد و به وي گفت، خواهان باز شدن مغازههاي بيشتر تجار فرانسوي در تايلند است. دو كشور در سال ٢٠٠٤ با امضاي طرحي گسترش همكاريهاي تجاري و سياسي را خواستار شدند. تاكسين با استقبال از سفر شيراك از آن به عنوان سفري تاريخي ياد كرد و خواهان سرمايهگذاري بيشتر فرانسه در كشورش شد.
وي اظهار داشت: تايلند نه تنها در بازار داخلي؛ بلكه در بازارهاي همسايه و منطقه پتانسيل بزرگي براي شركتهاي فرانسوي جهت سرمايهگذاري است. شركتهاي فرانسوي در پي عقد قراردادهايي در برنامهي كاري ٤٤ ميليارد دلاري تايلند در زمينههاي ترانزيت آب و دفاع هستند.
همچنين زمينهي خوبي براي كار شركتهاي خودروسازي فرانسه جهت گسترش حضور وجود دارد. تايلند چهاردهمين بازار خودرو در سال ٢٠٠٥ با توليد ١٤/١ ميليون خودرو است.
با اين همه ديدار شيراك در واقع تقويت روابط ديپلماتيك ٣٢٠ ساله ميان دو كشور و حفظ قراردادهاي تجاري است. تاكسين در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه گفت: روابط ما بسيار عميق و صميمانه و روابط من با شيراك بسيار گرم و نزديك است.
تاكسين در دوران پنج سالهي نخست وزيرياش در مه ٢٠٠٣ و اكتبر ٢٠٠٥ از پاريس ديدن كرده است. ليون برتراند، وزير گردشگري فرانسه نيز به خبرنگاران گفت كه هيات فرانسوي با اميد به روابط خوب شيراك و رهبران تايلند به اين سفر آمده است. شيراك و هيات همراه يكشنبه تايلند را به مقصد هند ترك ميكنند و سهشنبه به پاريس باز ميگردند.