آفتابنیوز : سرویس سیاسی- حسن قشقاوی در پاسخ به نخستین سوال خبرنگاران در رابطه با موضعگیری وزارت امور خارجه در قبال این موضوع، گفت: موضع وزارت امور خارجه همان چیزی است که سخنگوی وزارت خارجه بیان کرده، ایشان دو بار در رابطه با این موضوع صحبت کرده است. میدانید که 80 درصد نمایندگان مجلس از حامیان سیاست خارجی موجود هستند اما بدون شک موافق و مخالف همیشه وجود دارد و ما هم احترام میگذاریم و درباره هر موضوعی و هر بار که دعوت کنند آقای ظریف در مجلس حضور پیدا میکند.
به گزارش آفتابنیوز؛ معاون پارلمانی ظریف درباره جلسه شب گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و وزیر امور خارجه توضیحی نداد و توضیح در اینباره را به کمیسیون مربوطه واگذار کرد.
قشقاوی درباره اینکه آیا وزیر امور خارجه از کریمی قدوسی به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت میکند یا خیر، توضیح داد: بنده درباره کارهای مجلس اظهار نظر نمیکنم و توضیحی نمیدهم چون دوستان در کمیسیون امنیت توضیح دادند و هر کاری که می خواهند انجام دهند باید خودشان اقدام کنند. ما به دنبال تعامل مثبت با مجلس و کمیسیون امنیت هستیم و این مسأله باید ادامه پیدا کند؛ درباره کریمی قدوسی نیز فراتر از صحبتی که سخنگو اظهار کرده حرفی ندارم.
قشقاوی درباره شکایت وزارت امور خارجه از کریمی قدوسی نیز گفت: تا الان چنین چیزی نشنیدهام و تا به حال چنین تصمیمی گرفته نشده. اگر تصمیم درباره این موضوع در آینده اتخاذ شود خبری ندارم؛ موضوع کریمی قدوسی موضوع بسیار سادهای است و نیاز به پردازش رسانهای ندارد و پاسخ به یک سوال است که تنها به کریمی قدوسی ارتباط ندارد. سوال این است که از لحاظ قواعد حفاظتی و اسناد و گفتار، گوینده طبقهبندی را تعیین میکند یا شنونده؟ وزارت اطلاعات، سپاه و نیروهای نظامی میتوانند در اینباره صحبت کنند که باعث حل ماجرا میشود.
او تأکید کرد: گوینده تشخیص میدهد نه شنونده؛ لذا وقتی شنونده موضوعی را مطرح میکند به این معناست که به الفبای مسائل حفاظتی آشنا نیست و اگر کسی به کل این سوالات جواب دهد، کل ماجرا حل میشود و نیازی به نوار گذاشتن در مجلس نیست.
براساس گزارش خبرگزاری ایسنا، قشقاوی ادامه داد: در متنی که از سوی ظریف بیان شده و دیروز منتشر شده، نشان داده شده که مطلبی که از اول با حاشیههای ژورنالیستی منتشر شده با واقعیت مغایر است و متن دیروز نیز گزینشی بوده است. ولی ثابت شد که این متن، متنی نبوده که روزهای اول منتشر شده است. نکته دوم این است که ایشان میگویند که شنونده میزان طبقهبندی اسناد را مشخص میکند. این خلاف همه قواعد حفاظتی سراسر جهان و قانون ماست. ما باید به ارزشهای الهی خود توجه کنیم. لذا نباید در جمهوری اسلامی ایران افشای اسرار کنیم. ما باید کاری کنیم که اسرار نظام حفظ شود. وقتی در هتل مذاکرات در نیویورک زده میشود «راهرو امن نیست» یعنی نباید اسرار طبقهبندی شده را در آنجا بیان کرد.
قشقاوی متذکر شد: اینکه گفته میشود ما با مردم مطلب محرمانهای نداریم درست و حرف مقام معظم رهبری است. ولی این 50 درصد مطلب است. وقتی مطلبی را طرح میکنیم که طبقهبندی شده است طرف خارجی نیز متوجه میشود. به همین دلیل و به عنوان مثال در سالن سازمان ملل در نیویورک زده میشود که این سالن امن نیست. وقتی اینطور است نیازی به تحلیل نیست. حفظ اسرار نظام از واجبات است. نمایندگان به ما میگویند اخبار روزنامهای نگویید. ما از وزرا میخواهیم مطالب غیررسانهای بگویند. ولی اگر مطالب غیررسانهای، رسانهای شود چه ارزشی دارد و ما چرا باید مطالب غیررسانهای را بگوییم.
او با تأکید بر اینکه افشار اسرار نظام خلاف است، گفت: از اینرو موافقت و مخالفت با برجام نباید باعث تضعیف عقل و دین و اخلاق ما باشد. عقل و دین و اخلاق ما باید سر جای خودش باشد؛ برجام هم مخالف و موافق دارد.
جزئیات دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی با وزیر امورخارجه
درخواست بررسی اقدام کریمی قدوسی در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
همچنین عضو شورای مرکزی فراکسیون امید به تشریح جزئیات دیدار شب گذشته اعضای کمیسیون امنیت ملی با وزیر امور خارجه پرداخت و گفت: اعضای کمیسیون این هنجارشکنی را مغایر با اصول اخلاقی و مناسبات امنیتی دانسته و از ظریف درخواست کردند کماکان با جدیت در راستای احقاق حقوق ملت در مجامع بین المللی حرکت کند.
اردشیر نوریان در گفتوگو با ایلنا با اشاره به دیدار شامگاه یکشنبه رئیس و برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با محمدجواد ظریف در ساختمان وزارت امور خارجه اعلام کرد: متاسفانه مسائلی که از چهارشنبه هفته گذشته و در پی انتشار گزینشی و ناقص مطالب یک جلسه محرمانه از سوی نماینده مشهد پیش آمد، اتفاق خوبی نبود و ما به هیچ عنوان آن را به نفع مصالح کشور نمیدانیم.
وی گفت: انتشار مسائل و مباحث طبقهبندی شده، صرف نظر از اینکه در باره چه موضوعاتی بوده بر خلاف مصالح ملی است و ما نفس اقدام همکارمان در کمیسیون امنیت ملی را نادرست و خلاف امنیت ملی، منافع کشور و اصول اخلاقی میدانیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: نظر قاطبه اعضای کمیسیون نیز همین است و اکثر همکاران بنده در این مدت نسبت به این اتفاق ناخوشایند اظهار نگرانی کردند چرا که اعتقاد داریم در شرایط فعلی که برجام در حال طی شدن است باید با وحدت نظر بیشتر از سیاستهای راهبردی کشور درباره برجام پشتیبانی کنیم و از هر اقدامی که به این وحدت نظر و همافزایی در کشور ضربه بزند نادرست میدانیم.
نماینده اصلاح طلب مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جلسه شب گذشته در وزارت خارجه به منظور انتقال نظر اکثریت اعضای کمیسیون امنیت ملی در محکومیت اقدام کریمی قدوسی به وزیر امور خارجه بوده، یادآور شد: اعضای کمیسیون ملی این هنجارشکنی را مغایر با اصول اخلاقی و همچنین مناسبات امنیتی دانسته و از آقای ظریف درخواست کردند کماکان با جدیت و تلاش بیوقفه و خستگیناپذیری که از ایشان سراغ داریم در راستای احقاق حقوق ملت در مجامع بین المللی حرکت کنند و از هیچ تلاشی در این راستا فروگذار نکنند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: نسبت به بروز این اتفاق بسیار متاسفیم و این اقدام را خلاف قانون دانسته و از آن اعلام برائت میکنیم.
او در پاسخ به سوالی درباره تصمیم احتمالی کمیسیون امنیت برای برخورد با کریمی قدوسی اعلام کرد: نظر دوستان این است که بنا بر آییننامه داخلی مجلس این موضوع توسط هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی شود و کمیسیون امنیت نیز از این هیات درخواست دارد که تکلیف قانونی خود را در این مورد عملی کند و در صورتی که هیات نظارت به این نتیجه رسید که اقدام آقای کریمی قدوسی خارج از حیطه وظایف نمایندگی بوده و برخورد قانونی با آن صورت گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین یادآور شد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که متاسفانه در جریان این اقدام کریمی قدوسی سوء برداشتهای رسانهای صورت گرفته که منجر به خلط مبحث درباره جلسه هفته گذشته کمیسیون امنیت با وزیر امور خارجه شده است.
او ادامه داد: در آن جلسه آقای ظریف به هیچ عنوان نگفت که درباره برجام اشتباه کرده یا استراتژیها و راهبردهای دستگاه دیپلماسی کشور و نظام درباره مذاکرات هستهای به طور کلی و موضوع برجام اشتباه بوده است اما متاسفانه به دلیل انتشار گزینشی و ناقص سخنان آقای ظریف از سوی کریمی قدوسی که حتی در آن جلسه حضور هم نداشت منجر به این سوء برداشتهای رسانهای شده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس یادآور شد: آقای ظریف هرگز نگفت که در راهبردهای مذاکرات اشتباه کردیم بلکه ایشان مشخصا در یک مورد جزئی صحبت کرد و تاکید داشت که در باره یک اعلام موضع در بحث مربوط به تحریمهای ایسا مرتکب اشتباهی جزئی شدیم که آقای کریمی قدوسی این جمله را به گونهای نقل کردند که گویا ظریف گفته نظام درباره برجام اشتباه کرده است.
نوریان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انگیزههای احتمالی کریمی قدوسی در این افشاگری علیه وزارت خارجه گفت: مساله اینجا است که افشاگری در مورد چه مسائلی صورت گرفته است؟ آیا درباره مسائل امنیت ملی باید افشاگری کنیم؟ آیا درباره مسائل طبقهبندی شده مربوط به مذاکرات باید افشاگری کرد؟ آیا این اقدامات به صلاح ملت و نظام است؟ درست است که آقای ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشور است اما واقعیت این است که این مسائل کلان همچون برجام مورد پذیرش مجموعه و کلیت نظام قرار گرفته و با تصمیم کلیت نظام محقق شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس اضافه کرد: متاسفانه کریمی قدوسی استنباطهای غلطی درباره برجام و مذاکرات هستهای دارد و بر اساس این استنباطهای غلط شخصی دست به اقداماتی میزند.
نماینده اصلاح طلب شهرکرد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اینجا قصد ندارم به جای کریمی قدوسی اظهارنظر کنم اما به نظر میرسد در فضای سیاسی ملتهب بین المللی و همچنین در شرایطی که با توجه به نزدیکی به برگزاری انتخابات جامعه بسیار حساس است طرح این موضوعات به صلاح نیست.
نوریان در پایان تصریح کرد: به هر حال کریمی قدوسی منتسب به جبهه پایداری است اما من نمیخواهم بگویم که هدف ایشان حمله به دولت و انتقامگیری از وزارت خارجه و برجام بوده با این حال با توجه به اینکه در آستانه تشکیل کمیسیون مشترک برجام هستیم، همگی باید در راستای تقویت مواضع جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی تلاش کنیم.
من تعجب می کنم که اینها چطور تحت تعقیب قرار نمی گیرند.
درود بر آقای دکتر رحانی و دکتر ظریف و سید عزیزمان آقای دکتر محمد خاتمی. پاینده یاشین دلاور مردان ایران زمین.