کد خبر: ۴۱۷۲۸
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۱:۰۶

حمله به ایران وضعیت احزاب عراقی را بغرنج می کند

آفتاب‌‌نیوز : در بخشی از این گزارش آمده است : به رغم تاکید های مکرر مسئولین عراقی مبنی بر اینکه اجازه نخواهد داد خاک عراق به صحنه جدال ایرانی آمریکایی مبدل شود ، اما ظاهرا ایران از روند رویدادها پیشی گرفته ودامنه مبارزه را به جنوب عراق کشانده است. 

اکنون در عراق بیش از 20 هزار نظامی خارجی در این منطقه حضور دارند که در میان آنها 8500 سرباز انگلیسی بعنوان مهمترین هم پیمان آمریکا در مقابله با برنامه های اتمی ایران به چشم می خورند ، این در حالی است که اکثریت ساکنان این منطقه را شیعیان تشکیل می دهند.

وضعیت بین ایران وآمریکا اکنون به نوعی آرامش قبل از طوفان شبیه است ، طوفانی که با حمله فراگیر امریکا علیه ایران آغاز خواهد شد ، این در حالی است که دو طرف کاملا برای این رویارویی آماده شده اند. این آمادگی تنها بر روی خاک ایران نیست بلکه خاک عراق نیز که ایران پایگاه قدرتمندی در آن در اختیار دارد نیز نامزد پذیرایی از این جنگ می باشد. 

در بخش دیگری از این گزارش آمده است : حجم پاسخی که آمریکا در عراق دریافت خواهد کرد دقیقا با نوع ضربه ای که به ایران وارد می کند بستگی دارد ، بدیهی استکه به نفع آمریکا نیست که حمله ای مدت دار را علیه ایران انجام دهد در این شرایط از نظراستراتژیک اصلا به نفع آمریکا نیست که در چند منطقه از جهان به جنگ بپردازد وجنگ های متفرقی را به بهانه مبارزه علیه تروریسم انجام دهد. 

از اینرو می توان گفت که موجه ترین سناریو همان انجام حملات پیشگیرانه علیه ایران باشد حملاتی که علیه مراکز هسته ای ایران سامان داده خواهد شد. واز اینجاست که دامنه های آن به عراق اولین تاثیر پذیر از این بحران کشیده خواهد شد . 

امروز احزاب سیاسی شیعه بر عراق حکمرانی می کنند ، در مورد این احزاب اگر نگوییم که ارتباط استراتژیکی با ایران دارند به طور حتم حداقل به دلیل میزبانی که ایران از آنها در زمان حکومت صدام حسین داشت از مواضع ایران حمایت می کنند. 

البته اینها همان احزابی هستند که با آمریکایی ها هم ارتباط دارند وبا واشینگتن در عراق مؤتف وهم پیمان شده اند وسعی دارند در چارچوب خواست ونظر آمریکا در ایجاد یک ساختار جدید سیاسی در عراق گام بردارند. 

اینجاست که این احزاب خود را بر سر دو راهی بغرنجی خواهند یافت ، یک بحران سیاسی حقیقی که باید در چارچوب آن مجبور می شوند موضع مشخص وواضحی را در مورد مبارزه ایرانی آمریکایی اتخاذ کنند. 

به پیش بینی نویسنده این گزارش در این شرایط احزاب شیعیه عراقی دچار دوگانگی ودو دستگی خواهند شد اما به هر شکل سعی خواهند کرد دو طرف رویارویی را از خود راضی نگه دارند ، به نحوی که ابتدا حمله آمریکا به ایران را محکوم کرده وسپس خواهان حل وفصل دیپلماتیک ومسالمت آمیز مسئله خواهند شد ، در مقابل با تحریک مردم تظاهرات ضد آمریکایی را در حمایت از ایران به راه خواهند انداخت. 

این نویسنده که ظاهرا بنا به سفارش مسئولین انگلیسی ودر واکنش به سخنان منوچهر متکی وزیرامور خارجه کشورمان در مورد لزوم خروج نیروهای انگلیسی از جنوب عراق آنرا تهیه کرده است ادعا می کند:

با حمله آمریکا به ایران ، حجم حملات مسلحانه در عراق وبخصوص در جنوب این کشور افزایش واهد یافت وبرخی از ماموران سازمان اطلاعات ایران با تمامیتوان خود به همراه عناصر مسلح سازمان بدر وابسته به مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق عملیات خود را علیه نیروهای انگلیسی در این منطقه آغاز خواهند کرد.

ودر این چارچوب ارتش المهدی وابتسه به مقتدی صدر نیز با حدود هشت هزار پرسنل حملات خود را علیه نیروهای بیگان آغاز خواهد کرد. 

این حملات بشدت موقعیت آمریکا وانگلیس را در عراق متزلزل خواهد کرد وزمین را زیر پای آنها به آتش خواهد کشید وافکار عمومی را علیه آنها بصوص در کشورهایشان به دلیل افزایش تلفات انسانی گسترش خواهد داد. 

در حالیکه انگلیسی ها از قطع شدن ارتباط استانداری بصره با آنها در پی پخش فیلم شکنجه بازداشت شدگان عراقی در این شهر ابراز نگرانی می کنند امکان کشیده شدن بازتاب حمله آمریکا به عراق را یک کابوس می دانند. 

آمریکایی هم جدیت وقوع چنین حوادثی را قبول دارند وبه همین دلیل بود که سه ماه به خاطر بد شدن اوضاع امنیتی عراق ودستپاچگی نیروهای آمریکایی در این کشور ، مسئله اتمی ایران کاملا مسکوت گذارد. 

در پایان این گزارش آمده است در نظر سنجی که از مسئولین عراقی در این رابطه انجام گرفت مشخص شد میزان ونوع حمایت عراق از ایران شکل وساختاری سیاسی محدود ومردمی خشمگین وفراگیر به خود خواهد گرفت بخصوص که مردم عراق همنوایی خاصی با شعارهای ضد اسرائیلی ایران دارند اما در عین حال این مسئولین وقوع درگیری با نیروهای انگلیسی را در جنوب عراق دور از ذهن نمی دانند که البته این درگیری ها هم محدود خواند بود وپس از مدتی هم خشم مردمی نیز فروکش خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین