آفتابنیوز : در بخشی از این تحلیل آمده است :
ظاهرا بحران ایران با جامعه جهانی پس از آنکه دولت ایران اقدام به فک پلمپ مراکز هسته ای خود کرد وخبر از از سرگیری غنی سازی اورانیوم خود داد روز به روز به سوی بحران پیش می رود.
جامعه بین المللی اعتراضات وسیعی را نسبت به این اقدام ایران انجام داد زیرا بیم دارد که ایران به اولین بمب اتمی خود دست یابد.
این فن آوری می تواند توازن قوا را در منطقه خاور میانه به هم بریزد واثرات منفی بر استقرار وثبات منطقه خلیج فارس وارد آورد. این در حالی است که این منطقه یک چهارم از ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد.
سفر کاندولیزا رایس به منطقه هم زمینه را برای حرف وحدیث های بیشتر در مورد گام های بعدی دولت آمریکا در مورد بحران روبه فزونی ایران افزایش داده است.
سفر رایس در واقع زنگ های خطر را برای پایتخت های عربی ذیربط در مورد اینکه این منطقه در آستانه سقوط به پرتگاه جنگ دیگری قرار دارد به صدا در آورده است وهشدار می دهد که سناریوهای فاجعه اوری بیشتری در انتظار منطقه است.
کاندولیزا رایس قرار است در سفرخود به مصر ، عربستان وامارات متحده عربی مشاوره هایی را با رهبران این کشورها در این رابطه ودر مورد تعداد زیادی از مسایل دوجانبه ومنطقه ای انجام دهد.
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است :
تحلیلگران سیاسی استفاده واشینگتن از اقدام نظامی را برای رام کردن ایران دور از ذهن می دانند ومعتقدند آمریکا برای مجبور کردن ایران به توقف غنی سازی اورانیوم در شرایطی که اکنون تعداد زیادی از نظامیانش در عراق گرفتار هستند ودر آنجا تلفات بی شماری را می دهد دست به عملیات نظامی نخواهد زد.
کارشناسان حضور امریکا در عراق را تنها دلیل خود برای عدم انجام حمله نظامی نمی دانند بلکه برخی از چالش های اقتصادی را نیز بعنوان مانعی اصلی در برابر این مهم توصیف می کنند ، یکی از مهمترین این چالش ها تهدید منابع نفتی منطقه خلیج فارس است که فاصله چندانی با تهران ندارند این حملات کافی است تا قیمت نفت را به بشکه ای بیش از یکصد دلار برساند که خود به معنای شکل گیری یک فاجعه بی سابقه تاریخی در آمریکاست.
به موازات این بحران خطوط هوایی و تلفن ایران ریاض ترافیک خاصی را به سوی ریاض پیدا کرده اند ، مذاکراتی در این زمینه انجام گرفت که تاکنون محتوای آنها افشا نشده اما حول محور برنامه های اتمی ایران بود ، محوری که مایه نگرانی نزدیکان واشنگتن است. منابع ایرانی اعلام کردند که ملک عبد الله بن عبد العزیز پادشاه عربستان حمایت خود را از مواضع جمهوری اسلامی ایران در رابطه با استفاده صلح آمیز از فن آوری هسته ای اعلام کرده است.
نویسنده سپس با پرداختن به سخنان رد وبدل شده بین فرستاده ویژه رئیس جمهوری ایران با پادشاه عربستان می افزاید :
تمامی دلایل نشان از افزایش نقش عربستان در پرونده اتمی ایران دارداین در حالی است که شک وتردید همچنان در مراکز تصمیم گیری پایتخت های ششگانه خلیج فارس حکمفرماست زیرا آنها براین باورند که
ادامه غنی سازی اورانیوم تهدیدی برای امنیت وثبات منطقه خلیج فارس وبخصوص منابع نفتی انها خواهد بود.