آفتابنیوز : جلال میرازیی با اشاره به تعدد نامزدهای اصولگرایان برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد: با توجه به اینکه نامزد اصلاحطلبان از مدتها پیش مشخص بوده، به نظر میرسد اصولگرایان قصد دارند با معرفی کاندیداهای متعدد بهنوعی افکار عمومی را متوجه اردوگاه خود کنند.
به گزارش ایلنا، او با تاکید بر سابقه این الگوی انتخاباتی در اقصاءنقاط جهان اعلام کرد: چندی پیش در جریان انتخابات ایالات متحده نیز شاهد اجرای چنین الگویی از سوی دموکراتها بودیم و درحالی که نامزد جمهوریخواهان مشخص بود، دموکراتها با نامزدهای متعدد در ایالتهای مختلف کمپین انتخاباتی راه انداخته و با طرح مباحث مختلف، افکار و اذهان عمومی را متوجه خود میکردند. این اتفاق بهنوعی در انتخابات ریاستجمهوری اخیر ایالات متحده نیز بروز کرد و درحالی که دموکراتها از مدتی قبل خانم کلینتون را نامزد خود میدانستند، جمهوریخواهان با کاندیداهای متعدد وارد عرصه شدند که در نهایت ترامپ بهعنوان یکی از نامزدها به موفقیت رسید.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد باتوجه به آنکه کاندیدای اصلاحطلبان مشخص بوده و آقای روحانی مورد حمایت اصلاحطلبان قرار میگیرد، اصولگرایان قصد دارند با معرفی نامزدهای متعدد، افکار عمومی را متوجه رقابتهای درونجناحی خود کنند.
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چنین الگویی علاوه بر فرصتها و نکات مثبت، آسیبها و تهدیدهایی در پی دارد، گفت: تجربه ادوار گذشته ثابت کرده که بزرگترین مشکل اصولگرایان دستیابی به اجماع و اتحاد نهایی جهت معرفی یک کاندیدا است و با چنین الگویی بعید به نظر میرسد که در لحظه آخر بتوانند نامزدهای خود را قانع کنند که بهنفع یک نامزد مورد اجماع کنار بکشند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متاسفانه برخی از نامزدهای انتخاباتی بهمحض اینکه در چند جمع دانشجویی و حزبی مورد توجه قرار میگیرند، تصور میکنند کار به اتمام رسیده و حاضر به کنارهگیری نمیشوند و به همین دلیل است که اقدام آقای عارف در جریان انتخابات ۹۲ تا این حد، مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت.
او با اشاره به برخی نامزدهای برجسته اصولگرایان، اعلام کرد: آقای ضرغامی وارد عمل شده و آقای قالیباف نیز ستادهای انتخاباتی خود را مهیا کرده و همینطور آقای جلیلی نیز در چندماه گذشته در قامت یک نامزد انتخاباتی و با اتکا به گفتمان نقد سیاستخارجی دولت و برجام سفرهای خود را آغاز کرده است.
میرزایی تصریح کرد: به نظر میرسد جلیلی قصد دارد با اتکا به همان شعارهای چهارسال پیش، برای بازسازی آنچه در آن برهه زمانی منجر به شکست او شد، اقدام کند و با القای اینکه مردم در انتخاب روحانی و ترجیح دادن او به جلیلی اشتباه کردهاند، بهنوعی فرصت دوبارهای به مردم بدهد و این درحالی است که این رویکرد ناشی از اشتباه دیدگاه جلیلی و حامیان او بوده و بعید است با چنین شیوهای بتوانند راه به جایی ببرند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس در پاسخ به سوالی درباره احتمال موفقیت میرسلیم بهعنوان گزینه موتلفه اسلامی گفت: طبیعتاً هر فردی که چارچوبهای قانونی را رعایت کند، میتواند وارد عرصه شود اما به نظر میرسد در جناح اصولگرایان، طیفهایی همچون رهپویان و ایثارگران با محوریت زاکانی و جبهه پایداری با یکدیگر هماهنگیهایی دارند و حزب موتلفه اسلامی نیز در مسیر خود و جدا از این جریانها فعالیت میکند.
او گفت: همچنین جبهه پیروان خط امام و رهبری با مدیریت آقای باهنر نیز علائم متناقضی صادر میکند که کار اصولگرایان را پیچیدهتر کرده است؛ درحالی که در یک مقطع باهنر نسبت به عملکرد قالیباف انتقادهایی را وارد کرد، چندی بعد بهطور تلویحی از شهردار تهران حمایت کرد.
نماینده اصلاحطلب ایلام در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: درکنار موتلفه که قصد دارد با میرسلیم وارد رقابت شود، رهپویان و ایثارگران نیز بیکار ننشستهاند و آنچنان که از شواهد و قرائن پیداست، زاکانی و نادران تحرکات انتخاباتی خود را آغاز کردهاند. در این راستا، آقای زاکانی با اتکا به مباحثی همچون برجام و قراردادهای نفتی، فعالیتهای انتخاباتی خود را آغاز کرده است.
میرزایی تصریح کرد: آنچه مسلم است هیچکدام از این نامزدها حرفی برای گفتن ندارند و درحالی که همه توان انتقادیشان را معطوف به حقوقهای نامتعارف کردهاند، مجموع مبالغ پرداختی این حقوقها ۲۳ میلیارد تومان بوده و با تخلفات میلیون دلاری احمدینژاد در بحث نفت و گاز و انرژی قابل مقایسه نیست. آنچنان که پیداست اصولگرایان سعی دارند بحث حقوقهای نامتعارف را در صدر اخبار قرار دهند تا در بزنگاه انتخابات، از آن در راستای اهداف جناحی استفاده کنند.