کد خبر: ۴۱۹۱۵
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۳:۰۵
گفت و گوی آفتاب با سلیمی نمین،توکلیان و فلاحت پیشه

واکنش ها به گزارش مؤسسه آمریکایی

آفتاب‌‌نیوز :  محتوای گزارش
این مؤسسه درگزارشی به قلم «فردریک تلیه» کارشناس فرانسوی ادعا کرده که رکن ایدئولوژیک انقلاب اسلامی از بین رفته و حکومت ایران تنها بر دو پایه استقلال ملی و توسعه تکنولوژيکی استوار است.
در اين گزارش آمده است که اختلافات درون حکومت ایران دیگر بین اصلاح طلبان و محافظه کاران نبوده بلکه در درون اردوگاه محافظه کاران است.
به نوشته تلیه که از سال 1999 تا 2001 بعنوان وابسته فرهنگی سفارت فرانسه در تهران فعالیت کرده ، محافظه کاران قدیمی همچنان از نظام اسلامی برای تامین منافع خود دفاع می کنند اما "نومحافظه کاران" و یا عملگرایان کسانی هستند که با ستایش از الگوی چینی از توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری خارجی، آزادی های اجتماعی و فرهنگی حمایت کرده و در مقابل بدنبال اعمال محدودیت های سیاسی هستند.
این گزارش می افزاید:«مردم ایران با حکومت خود کنار آمده اند و این کنار آمدن به قیمت از دست دادن دموکراسی تمام شده اما در مقابل آن مفاهیمی نظیر عظمت، توسعه و استقلال اهمیت پیدا کرده اند».
وی معتقد است :«بر خلاف اصلاح طلبان که به لحاظ عقيدتی مخالف نظام سرمایه داری و آمریکا بودند، محافظه کاران عملگرا علاقه مند هستند که خود را به عنوان افراد معتدلی که توانایی مذاکره با غرب و بخصوص با آمریکا را دارند معرفی کنند».
تلیه ادعا می کند که سپاه پاسداران ایران که رهبران آینده این کشور را تربیت می کند به تدریج به یک قدرت مستقل تبدیل شده بطوریکه حتی برای رهبری ایران نیز نگران کننده است.
به نوشته وی، سپاه بیش از آنکه وفادار به شخص آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران باشد متعهد به اصل ولایت فقیه است.
وی می نویسد محافظه کاران ایران آماده هر نوع تغییری هستند اما تا زمانیکه این تغییر منجر به تضعیف آنها نشود.

فلاحت پیشه: فضای جامعه نظامی نیست
«حشمت الله فلاحت پیشه» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در و.اکنش به این گزارش گفت: «هدف غربی ها تلاش برای کشاندن شاخص های انقلاب اسلامی ایران در قالب شاخص های نظام سرمایه داری غرب که در مادیات خلاصه شده می باشد ولی به علت اعتقادات مذهبی مسئولان و مردم ایران تاکنون در این مورد عاجز مانده اند.»

وی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: «ایدئولوژی زدایی از نظام ایران و حاکم کردن این تفکر در افکار عمومی جهان و همچنین تلاش برای قالب کردن شاخص هایی در سیاست داخلی و به خصوص سیاست خارجی جمهوری اسلامی که از اساس محکمی برخوردار نیستند و بر خلاف آن کمرنگ کردن اصول مبنایی انقلاب اسلامی، همه از تلاشهای بیهوده غرب در این زمینه می باشند.»
فلاحت پیشه با انتقاد از این مقاله ادامه داد: «تنها عاملی که نظام اسلامی ایران را برای غربی ها غیر قابل پیش بینی کرده، مسائلی است که در حساب و کتاب های مادی نمی گنجد، نمونه اش هم حضور پر شور ملت در راهپیمایی 22 بهمن است که چون نمی توانند از لحاظ معنوی به مقابله با این حماسه عظیم بپردازند، سعی کردند با شاخص هایی غیر از آن به این حضور و انقلاب اسلامی ضربه بزنند که تاکنون موفق نبوده اند.» 

این نماینده مجلس در پاسخ به ادعای دیگر مقاله مذکور که «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان خطری برای رهبری ایران ذکر کرده بود»، گفت: «سپاه پاسداران در چارچوب قانون اساسی عمل می کند. پس از آغاز جنگ تحمیلی به علت متاثر شدن فضای جامعه از این واقعه، سپاه و بسیج از دل مردم شکل گرفتند و پس از پایان جنگ به دل جامعه بازگشتند و به تدریج اعضای آنها در پست های مدیریتی قرار گرفتند ولی این به منزله نظامی شدن فضای جامعه نیست». 

وی افزود:«من فکر می کنم که این قبیل اظهارات تلاش برای آشفته نشان دادن فضای سیاسی ایران است که چیز تازه ای نیست.»
وی با ذکر این مطلب که «طبق تعاریف خود غربی ها، دموکراسی بر مبنای شرکت در انتخابات است»، اضافه کرد: «مردم ایران همواره در انتخابات شرکت می کنند و رای بالایی هم می دهند و این بهترین نمونه از وجود دموکراسی در ایران است.» 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم ادامه داد:‌ «این که بگوییم مردم به عدم آزادی خود رای می دهند، جفا به دموکراسی است مانند آن چیزی که در فلسطین روی داد و جنبش حماس به رغم اینکه آرای خود را از مردم گرفت، ولی غرب اعلام کرد که دولت حماس را به رسمیت نمی شناسد.»
 
فلاحت پیشه تاکید کرد: «در ایران هم مردم در انتخابات مختلف شرکت می کنند و رای می دهند و اینگونه نیست که هر موقع مردم بنا بر درخواست کشوری رای دهند یعنی دموکراسی و هر وقت بر خلاف خواست دیگر کشورها، رای دادند، یعنی عدم دموکراسی.» 

وی در پایان گفت: «بدون شک ایران قوی ترین دموکراسی خاورمیانه را داراست و غربی ها هم این موضوع را می دانند. این قبیل مقالات بی محتوا هم تنها هدفشان آشفته نشان دادن فضای سیاسی ایران و منحرف کردن اذهان مردم و مسئولان است.» 

سلیمی نمین: مباحث تحلیلگران غربی  کسی را به جمع بندی دقیق نمی رساند
«عباس سلیمی نمین» روزنامه نگار هم در این باره به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: «اگر جمهوری اسلامی ایران هنوز پس از گذشت 27 سال به عنوان برزگترین تهدید علیه منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی تلقی می شود به این علت است که ملت و مسؤولان ایران هنوز بر مواضع اولیه خود پایبند مانده اند». 

وی افزود: «مباحثی که به این صورت و به شکل کلی توسط تحلیلگران غربی مطرح می شود کسی را به جمع بندی دقیقی نمی رساند. این مباحث می تواند از یکسو صحیح باشند و از سوی دیگر غلط. صحیح از این جهت که افراد زیادی از مواضع گذشته خود بنا به دلایل مختلف عدول می کنند و غلط به این معنی که اگر این بحث صحت داشته باشد، پس جاروجنجال آمریکا و غرب نسبت به نگرانی از انقلاب اسلامی بی مورد است.» 

وی در پاسخ به ادعای این مقاله که «مردم ایران با حکومت خود کنار آمده اند و این موضوع به قیمت از دست دادن دموکراسی تمام شده است»، گفت: «حضور مردم ایران در انتخابات مختلف و سایر مظاهر دموکراسی به اندازه کافی نشان دهنده نوع حضور و دیدگاه ملت درباره مسائل حساس و اساسی جامعه است بنابراین کاملا آشکار است که اگر ایرانیان به استقلال و دموکراسی به عنوان خواسته های تاریخی خود دست نیافته بودند، قطعا همچنان به تلاش های خود در این راستا ادامه می دادند. کما اینکه نسبت به کاستی‌های دیگر مانند عقب ماندگی های علمی و پیشرفت های اجتماعی ممارست می ورزند.» 

سردبیر سابق روزنامه «تهران تایمز» ادامه داد: «اگر ملت ایران نظام جمهوری اسلامی را پذیرفته و در بزنگاه های تاریخی و مراحل حساس با نثار جان خود از آن دفاع می کند به این علت است که در ارزیابی های تاریخی خود به این نتیجه رسیده است که تنها نظامی که می تواند از قدرت بسیج توده ها در جهت منافع ملی استفاده کند نظامی بر پایه اعتقادات دینی مردم است». 

سلیمی نمین از گفته های فوق چنین نتیجه گرفت که: «اکنون نخبگان جامعه و مردم، مشترکا به این نتیجه رسیده اند که این فقط نظام دینی بود که توانست شر ذلت و تحقیر حاکمیت بیگانگان که در سالیان دراز بر ملت ایران تحمیل شده بود را از سر باز کند».
وی درباره ادعای دیگر موسسه فوق که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تهدیدی برای رهبر ایران ذکر کرده بود گفت: «این مباحث جنگ های روانی هستند که رسانه ها و به اصطلاح تحلیلگران غربی با به راه انداختن آنها قصد تاثیر گذاری بر فضای داخلی سیاسی – اجتماعی ایران را دارند.» 

توکلیان:سپاه نه تنها عامل نگرانی نیست که گوش به فرمان رهبری است
«مصطفی توکلیان»عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران نیز در این باره گفت: «حضور شخصیتی مانند حضرت آیت‌الله خامنه ای در راس نظام ولایت فقیه درایران شاهد کاملی بر دینی بودن نظام اسلامی ایران است».
 
وي که درباره ادعای تحلیگر موسسه خاورنزدیک واشنگتن مبنی بر از بین رفتن رکن ایدئولوژیک انقلاب اسلامی و تغییر محافظه کاران ایران با خبرنگار سیاسی آفتاب گفتگو می کرد، افزود: «جریان اصلی نظام و قانون اساسی که توسط خبرگان قانون اساسی تدوین شد و به دستان مبارک حضرت امام تنفیذ شد این است که اسلام، ایدئولوژی مبنایی نظام است و طی آن تمام اجزا به دست ولایت مطلقه فقیه است وی افزود هر چند که ممکن است هر نظامی در درون خود برخی ریخت و پاش های فکری و سیاسی را داشته باشد اما امضای نظام ما ولی فقیه است». 

توکلیان درباره نوشته موسسه خاورنزدیک که بیان کرده بود «مردم ایران با حکومت خود کنار آمده اند و این کنار آمدن به قیمت ازدست دادن دموکراسی تمام شده»، گفت: مردم ما با انقلاب کنار نیامده اند، مردم ما با انقلاب زندگی می کنند. ملت ایران ایدئولوژی و مبنای فکری نظام را پذیرفته اند و با آرای خود آن را تایید کرده اند. الان هم نه تنها با انقلاب زندگی ما مسالمت‌آمیز ندارند بلکه انقلاب در متن زندگی ایشان جاری است. 

عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با بیان این موضوع که اعضای سپاه پاسداران فرزندان انقلاب هستند که با مبنای فکری حضرت امام تربیت شده اند اظهار داشت :برادران و خواهران سپاهی نه تنها عامل نگرانی نیستند بلکه بیشتر از هر کسی گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب هستند و در جهت حفظ نظام تلاش می کنند. 

توکلیان افزود: آنهایی که سپاه پاسداران را خطرناک می دانند برای ضربه زدن به ریشه انقلاب اسلامی و ولایت فقیه تلاش می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین