کد خبر: ۴۱۹۸۱
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۶:۳۲

حماس به جنگ عباس نمی رود

آفتاب‌‌نیوز : شعث هم‌چنين مشاركت جبريل رجوب را در مذاكرات محرمانه‌يي در واشنگتن به منظور تضعيف حماس رد كرد و گفت: رهبري فلسطين نمي‌تواند دو سر داشته باشد؛ چرا كه قانون اساسي روابط تشكيلات خودگردان و دولت را تعيين مي‌كند.

شعث هم‌چنين افزود: دولت جديد مسووليت‌هاي مهمي در زمينه‌هاي اقتصادي، آموزشي، امنيتي و خدماتي دارد كه بايد تمام تلاش خود را به اين زمينه معطوف سازد.

وي خاطرنشان كرد: قانون اساسي فلسطين نخست وزير، دولت و رييس تشكيلات خودگردان را در انجام وظايفشان ياري مي‌كند؛ البته حماس نمي‌تواند با 43 درصد آرا قانون اساسي را تغيير دهد. اين مساله نياز به 66 درصد آرا دارد.

اين عضو سازمان آزادي بخش فلسطين از حماس خواست تا با قانون اساسي فلسطين هماهنگ باشد؛ چرا كه اين قانون به فلسطين به ارث نرسيده؛ بلكه به دولتي به ارث رسيده است كه جزيي از تشكيلات خودگردان است.

شعث خاطرنشان كرد: صحبت از ايجاد دولت حماسطين (حماس و فلسطين) درست نيست؛ زيرا حماس قدرت بازنگري در جامعه‌ فلسطيني را ندارد و بايد ميزان توانايي خود را بشناسد و خود را با رييس تشكيلات خودگردان هماهنگ سازد.

البته رييس تشكيلات خودگردان نيز در خصوص انجام مذاكرات اعلام آمادگي كرده است.

وي درباره‌ي برنامه‌ي مشترك حماس و عباس گفت: اين مشكل حماس است نه عباس. عباس برنامه‌اي كه سازمان آزادي بخش بر سر آن توافق كرده است را مطرح مي‌كند.

از سوي ديگر صائب عريقات، مذاكره كننده‌ ارشد فلسطيني‌ها در گفت‌وگو با راديو صداي فلسطين اظهار داشت: اين قانون اساسي است كه به عباس اين حق را مي‌دهد كه برنامه‌ي سياسي دولت را تعيين كند و دولت آينده بايد نسبت به مشروعيت جهاني و عربي و تعهدات تشكيلات خودگردان پايبند باشد.

عريقات تاكيد كرد: عباس مقام تصميم‌ گيرنده در سيستم‌هاي مختلف فلسطيني و تعيين كننده‌ روابط خارجي است و اگر حماس برنامه‌هاي وي را رد كند، اين مساله به منزله سقوط عباس است.
عريقات در ادامه رژيم صهيونيستي را متهم به انجام ندادن مذاكرات دانست و گفت: اسراييل مي‌خواهد از عدم انجام مذاكرات و عدم پذيرش و به رسميت شناختن فلسطين به نفع خود استفاده كند.

وي با محكوم كردن حملات نظامي اسراييل در برخي مناطق فلسطين كه طي 24 ساعت گذشته به شهادت 6 فلسطيني در كرانه‌ي باختري و نوار غزه منجر شد، گفت: اين جنايت‌هاي ارتش اسراييل و تحريم اقتصادي اسراييل عليه فلسطين مستلزم دخالت هر چه سريعتر جهاني است.

عريقات خاطرنشان كرد: با نمايندگان كميته‌ چهار جانبه در خاورميانه و سفراي كشورهاي حمايت كننده از فلسطين در حال مذاكره است و از تمام آنها خواسته است تا طرح‌هاي يك جانبه‌ اسرييل از جمله ساخت ديوار حايل در كرانه‌ باختري، جداسازي منطقه‌ي غور اردن و جلوگيري از ورود فلسطيني‌ها به اين منطقه را متوقف سازند.

در همين حال آل وارودسوتو، فرستاده‌ ويژه‌ سازمان ملل در خاورميانه با اعتراض نسبت به تحريم اقتصادي اسراييل عليه فلسطين اين تصميم اسراييل را پيچيده و عجولانه توصيف كرد.

دسوتو گفت: اين اموال متعلق به فلسطيني‌ها است و درست نيست اسراييل با اين مساله اين گونه برخورد كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین