کد خبر: ۴۲۰۱۰۵
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۱
استاندار مرکزی عنوان کرد

رغبت دو چندان سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در پسابرجام

استاندار مرکزی گفت: بعد از بهبود شرایط کشور با دنیا و پسابرجام، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان ایرانی و نیز ایرانیان مقیم خارج و خارجی‌ها رغبتی دو چندان نسبت به سرمایه‌گذاری در کشور از خود نشان داده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
«محمود زمانی قمی» در 33 امین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی با حضور وزیر کشور در استانداری گفت: نقش استان مرکزی در اقتصاد ملی برجسته است.

وی افزود: به‌دنبال نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی، استان مرکزی خود را تجهیز کرده و در ششم فروردین95 با تشکیل اولین جسه ستاد اقتصاد مقاومتی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد.
به گزارش ایسنا، زمانی قمی تصریح کرد: یکی از کارخانجات بزرگ استان با دو هزار کارگر که در سال گذشته در حال تحصن بودند با اقداماتی که دولت انجام داد و با بسیج کردن امکانات و دستگاه‌ها این فرصت را پیدا کرد که امروز هر دو هزار کارگر این کارخانه تعطیل شده به کار خود بازگردند و  250 نفر هم نیروی جدید به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه شرایط استان مرکزی از وضعیت قبل خارج شده است، ادامه داد: در 9 ماهه ابتدای امسال، 172 پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه‌گذاری 464 میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و 573 نفر صادر و به بهره‌برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: اولین علامت پس از توافق هسته‌ای و برجام و رغبت به سرمایه‌گذاری در استان کاملا مشهود است. طی این مدت 400 جواز تاسیس صنعتی با سرمایه‌گذاری 6 هزار و 183 میلیارد تومان و ظرفیت اشتغالزایی 14هزار و 500 نفر توسط سازمان صنعت و معدن صادر شده است.

زمانی قمی گفت: در حوزه معدن نیز تعداد 30 پروانه اکتشاف و 10 پروانه بهره‌برداری صادر شده است.

وی با اشاره به میزان صادرات و واردات استان بیان کرد: صاردات غیرنفتی استان طی 9 ماه ابتدای سال جاری، 464 میلیون دلار بوده و به لحاظ ارزه 33درصد رشد داشته است. متوسط هر تن کالای صادراتی استان 748 دلار و متوسط یک تن در کشور 343 دلار است، این تفاوت یعنی در حال فاصله از خام فروشی هستیم.

استاندار اظهار کرد: پیش از این با 48 کشور مراوده داشتیم و امروز با 56 کشور مراوده داریم، یعنی شرایط ارتباط با کشورهای خارجی  تحت تاثیر توافق تاریخی هسته‌ای و برجام بهتر شده است.

وی تصریح کرد: ارزش واردات ما 197 میلیون دلار و ارزش صادرات 464 میلیون دلار است و قریب به اتفاق این واردات شامل مواد اولیه برای تولید و یا نوسازی ماشین آلات و کارخانجات است. با توجه به کاهش محدودیت ها در زمینه واردات از جمله واردات تکنولوژی و ماشین آلات مورد نیاز صنایع استان پس از اجرای برجام و براساس بازدیدها از 95 واحد صنعتی مشاهده شد که 35درصد از این واحدها اقدام به نوسازی کرده‌اند.

زمانی قمی افزود: در اکثر این واحدها که محصولات آنها جنبه صادراتی دارد رشدی معادل 15 تا 60 درصد را شاهد هستیم.

وی افزایش قابل ملاحظه گشایش اعتبارات اسنادی ال‌سی در مقابل صدور حواله‌جات ارزی را علامت مثبت دیگر از رشد در استان دانست و گفت: تنها در 9 ماه امسال، بانک توسعه صادرات 90 میلیون دلار ‌ال‌سی و 15 میلیون دلار حواله ارزی باز کرده است که در سال قبل این نسبت معکوس بود.

استاندار سرمایه‌گذاری خارجی و مذاکرات به توافق رسیده که برخی از آنها در وزارت اقتصاد در دست بررسی جهت صدور مجوز است را برشمرد و گفت: احداث نیروگاه بادی به ظرفیت 450 مگاوات توسط یک شرکت استرالیایی و همکاری با شرکت ماشین‌سازی اراک با بیش از 500 میلیون دلار سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری یک شرکت خارجی با هپکو اراک، تاسیس اولین پالایشگاه پلاسمای خون در خاورمیانه در شهرستان زرندیه که زمین آن واگذار شده و عملیات اجرایی آن آغاز شده، نهایی شدن قرارداد ساخت نیروگاه هزار  و 200 مگاواتی با شرکت بلژیکی، احداث پنج نیروگاه تولید برق خورشیدی با سرمایه‌گذاری 170 مییلیون دلار، توسعه الیاف شیشه با کشور آلمان با سرمایه‌گذاری 37 میلیون یورو و...برخی از این طرح‌ها هستند.

وی با اشاره به تحولات در حوزه اشتغال و بیکاری عنوان کرد: هنوز در شهرستان‌های اراک و خمین از معضل بیکاری رنج می‌بریم، اما همان منابعی که نرخ بیکاری را در کشور تعیین می‌کند به ما می‌گوید که وضع این است.

استاندار بیان کرد: براساس اعلام رسمی مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان در بهار امسال 7.5درصد بوده که نسبت به نرخ بیکاری در بهار سال گذشته که 10.3 بوده به میزان 2.8 درصد کاهش یافته است. در تابستان امسال نیز این نرخ 6.7درصد بوده است. امروز براساس اعلام رسمی مرکز آمار پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را کسب کرده‌ایم.

زمانی قمی با بیان اینکه 443 میلیارد تومان سهم استان از رونق تولید بوده است، گفت: تعداد متقاضیانی که در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، بیش از هزار و 500 نفر و حدود هزار نفر معرفی به بانک‌ها شده‌اند و تعداد طرح‌های مصوب بانک‌ها از محل بهین‌یاب 424 طرح، تعداد طرح‌های پرداخت شده 320مورد با مبلغ 279 میلیارد تومان و طرح‌هایی که بانک‌ها مستقیم پرداخت کرده‌اند 207.5 میلیارد تومان شده که در مجموع 486.5 میلیارد تومان برای رونق تولید به واحدهای تولیدی پرداخت شده است. همچنین 170 واحد تولیدی پرداخت شده و وام گرفته مورد بازرسی قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: باید مراقب باشیم این وام‌ها در محل خود هزینه شوند که نسبت به این مهم نیز حساسیت نشان می‌دهیم، اما علاوه بر پایداری اشتغال ثابت 600 اشتغال جدید نیز ایجاد شده است. این سرمایه ‌در گردش در هفته‌های پایانی سال و حتی سال 96 بیشتر خود را نشان خواهد  داد.

زمانی قمی بیان کرد: تعداد جلسات رفع موانع تولید 53 جلسه با 528 مصوبه بوده است که از این رقم 238 مورد اجرا شده و 290 مورد در حال پیگیری است که برخی از آنها قابل اجرا نیست. طبیعی است نباید از یک یا چند جلسه حل کامل مشکلات واحدهای تولیدی را انتظار داشته باشیم.

وی اضافه کرد: نقد را در این حوزه باید کاملا پذیرا باشیم اما نقد و تخریب بسیار متفاوت است و از تخریب چیزی گیر جامعه نمی‌آید. اگر فرض کنیم که برجام تاثیر مثبتی در جامعه نداشت عین بی‌انصافی است و ما دلایل بسیار از آثار مثبت این سیاست خارجی داریم.

استاندار خاطرنشان کرد: تورم 43 درصدی در این دولت به زیر 10درصد رسیده است که جادوگری نیست و واقعیات پیش رو و روی زمین است و در این زمنیه ها متاسفانه نسبت به دولت بی‌انصافی می‌شود، اما تمام تلاش خود را به کار بسته و دنبال حل کامل مسئله بیکاری هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین