آفتابنیوز : اين روزنامه مي نويسد: در حالي كه تهديدات اسرائيل عليه ايران رو به افزايش است، دو رويكرد ممكن است از سوي ايران در پيش گرفته شود.
در حالت اول ممكن است ايران، حمايت خود از سوريه را به منظور حفاظت از حزب الله لبنان افزايش دهد زيرا حزب الله مي تواند مانعي براي حمله اسرائيل به ايران باشد اما در حالت ديگر، ايران هم شايد بخواهد براي تمركز مستقيم بر شرايط حزب الله در لبنان، سوريه را به كلي از اين جريان كنار بگذارد.
ديلي استار سپس به مواضع ايران در زمان ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان اشاره كرده و مي نويسد: در آن زمان، ايران اعلام كرد كه به دنبال تشكيل جبهه واحدي در كنار سوريه است تا براي مقابله با دشمنان مشترك دو كشور به خصوص آمريكا كارساز باشد.
اما اين رابطه، به احياي همكاري ساكني مي ماند كه دو كشور در دهه 1980 ميلادي داشتند زيرا سوريه تنها كشور عرب منطقه بود كه در زمان جنگ ايران و عراق از تهران حمايت مي كرد. سوريه در همان زمان، خطوط لوله صادرات نفت عراق به غرب را قطع كرد، براي تأمين سلاح هاي مورد نياز نيروهاي كرد به رهبري جلال طالباني ابراز آمادگي كرد و ارتش خود را نيز در مرز غربي عراق مستقر كرد.
درواقع احياي اتحاد قديمي ايران و سوريه در حالي انجام گرفت كه سوريه بيش از پيش هدف انتقادات و فشارهاي آمريكا قرار داشت.
اين روزنامه سپس مي افزايد: اما با توجه به وجود فشارهاي بين المللي بر ايران،احتمال حمايت قاطع ايران از سوريه چندان زياد نيست و دوستي طولاني ايران و سوريه هم نمي تواند آن را تغيير دهد زیرا تهران اكنون مي داند كه بهتر است در حال حاضر خود را درگير اين جريان نكند.
حمايت از سوريه و يا حتي حمايت از حزب الله- كه اكنون با خروج نيروهاي سوري از لبنان، شرايط جديدي را تجربه مي كند- براي ايران خطرناك است زيرا آمريكا در شرق، غرب و شمال ايران يعني در افغانستان، عراق و جمهوري هاي شوروي سابق حضور دارد و به همين جهت قرار گرفتن ايران در كنار سوريه در شرايط فعلي چندان محتمل نيست.